Dulceață de piersici
Dimensiune font:
Dulceața de piersici făcută în casă este atât de bună încât o să vrei să o savurezi în fiecare dimineață. Cu ajutorul acestei rețete simple te poți bucura de gustul dulce și aroma îmbietoare a piersicilor pentru tot restul anului.
INGREDIENTE
1 kg piersici (coapte)
600 g zahăr
2 linguri suc de lămâie
100 ml apă.
MOD de PREPARARE
1. Primul pas pentru dulceața de piersici este să spălăm piersicile, se curăță de coajă și se îndepărtează sâmburii. Se taie în cuburi potrivite.
2. Într-o cratiță încăpătoare se adaugă piersicile. Se toarnă apa peste și se lasă să se înmoaie la foc mediu circa 10-15 minute sau până ce pulpa de piersici devine moale.
3. Se adaugă zahărul și sucul de lămâie. Se amestecă bine.
4. Se lasă dulceața de piersici să fiarbă la foc mediu, amestecând continuu, timp de aproximativ 30-40 minute.
5. Se îndepărtează spuma care se formează deasupra.
6. Se testează consistența dulceții de piersici. Se ia o linguriță de dulceață, se pune pe o farfurie rece și se lasă la răcit. Dacă se încheagă bine este gata. Se lasă la răcit timp de 5-10 minute, apoi se pune în borcane curate și uscate. Se închid bine și se răstoarnă cu capacul în jos pentru ca dulceața să țină mai mult timp.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau