Tudor Chirilă: Candidații la președinție în marea lor majoritate sunt o rușine. E mereu loc de mai rău. Și pentru asta trebuie să ieșim la vot
Dimensiune font:
Artistul Tudor Chirilă susține că fiecare votant trebuie să-și spună anumite întrebări cu privire la candidații de la prezidențiale, iar apoi să pună ștampila de vot. „Să înțelegem că bazinul de vot este segmentat și așteptările acestor segmente de votanți sunt diferite”, afirmă artistul.
„Candidații la președinție în marea lor majoritate sunt o rușine. Dar trebuie să mergem la vot. Și să votăm pentru un dezastru cât mai mic:) Mai trebuie să înțelegem că bazinul de vot este segmentat și așteptările acestor segmente de votanți sunt diferite. Un angajat la privat în zonă urbană are așteptări total diferite față de un locuitor dintr-o zonă rurală. Așteptările și nevoile lui sunt altele. Este mai mobil, vrea să circule, își planifică vacanțele, are altă putere de cumpărare, înțelege beneficiile participării României la proiectul european, intră în coliziune mai des cu instituțiile încremenite ale statului cum ar fi ANAF, de exemplu. Un bugetar are alte interese față de un corporatist și tot așa. De aia și așteptările de la președinte sunt diferite, iar lehamitea față de statul eșuat atât de mare încât aproape că votul nu mai e o opțiune”, scrie Tudor Chirilă, pe Facebook.
Cu toate astea, susține Tudor Chirilă, e mereu loc de mai rău. Și pentru asta trebuie să ieșim la vot. Potrivit acestuia, fiecare votant trebuie să își pună niște întrebări simple ale căror răspunsuri le poate căuta printre „momentele destul de jenante ale campaniei electorale presărată cu inepții, minciuni, greșeli și rare momente de luciditate politică”.
La final, Chirilă citează dintr-o declarație a lui Theodor Paleologu, potrivit căruia „avem de ales între nişte nulităţi”, însă „trebuie să votăm”.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau