Concedieri masive în rândul tinerilor din Generația Z! Motivul pentru care sunt dați afară
Dimensiune font:
Concedieri masive în rândul tinerilor din Generația Z! O statistică recentă pe piața muncii a arătat noua tactică la care apelează cei din Generația Z atunci când sunt la job, însă, mulți tineri care fac acest lucru riscă să își piardă locul de muncă. Iată motivul pentru care sunt dați afară.
Concedieri masive în rândul tinerilor din Generația Z!
Tinerii din Generația Z se confruntă cu probleme la angajare și au standarde tot mai ridicate, iar cei care reușesc să se angajeze riscă să fie dați afară dintr-un motiv anume. Tinerii din Generația Z recurg la o nouă tactică menită să dea impresia că sunt ocupați la muncă, fără a munci de fapt cu adevărat. Metoda se numește task-masking și presupune folosirea unor trucuri precum tastatul zgomotos, purtarea căștilor sau deschiderea repetată a unui document, toate pentru a da impresia unei activităţi intense.
Angajatorii sunt foarte atenți la comportamentul celor din Generația Z și sunt nevoiți să facă disponibilizări în masă. Un raport recent a arătat că firmele sunt nemulțumite de angajații din această generație, dorind să evite angajarea proaspeților absolvenți în viitor. Angajatorii constată că tinerii din Generația Z nu respectă regulile de pe piața muncii.
Probleme de socializare pentru tinerii Generației Z
Generația Z a dezvoltat noi comportamente în relații, printre care se remarcă fenomenul numit „throning”. „Throning” se referă la selectarea unui partener în funcție de statutul său social, influența online sau aspectul fizic, cu scopul de a spori propria imagine publică. Tinerii nu țin cont de sentimente autentice, ci vor să se promoveze alături de un partener cu un statut social ridicat. Astfel, tinerii din Generația Z se implică în relații superficiale și nu au în vedere sentimente precum iubire, respect, afecțiune, sinceritate. Acest fals comportament poate duce în timp la stres și anxietate, fiind afectată sănătatea mentală a tinerilor.
Psihologii îi avertizează pe părinți că metoda prin care tineri din Generația Z își aleg partenerii de viață este alimentată de rețelele sociale, de lumea virtuală, de influența online și de celebritate. La fel de important este și faptul că tinerii din Generația Z se confruntă cu dificultăți atunci când se angajează. Angajatorii constată că tinerii din Generația Z nu respectă regulile de pe piața muncii, au dificultăți de comunicare și nu sunt dispuși să lucreze în echipă, nu gestionează bine și politicos feedback-ul negativ și nu respectă programul de muncă.
Cei din Generația Z, abia ieșiți de pe băncile facultății, care vor să se angajeze, vor salarii mari, program flexibil de muncă și bonusuri pentru ore suplimentare sau pentru performanță. Deși nu au experiență în muncă, unii tineri din generația Z nu sunt dispuși să aibă răbdare, să avanseze treptat și preferă să își dea demisia. Potrivit Eurostat, cei mai mulți tineri între 15 și 29 de ani care nu au loc de muncă sunt în România. România se confruntă cu o criză a forței de muncă și cu un număr mare de tineri care nu lucrează sau abandonează școala de la o vârstă fragedă.
Cert este că vor fi concedieri colective în rândul tinerilor Generației Z, care nu își respectă atribuțiile din contractul de muncă.
Evenimentul pe WhatsApp – cele mai tari știri, direct pe telefon!
Ești mereu pe fugă? Noi îți trimitem zilnic cele mai importante 3 știri din Iași, Moldova și țară – scurt, clar, fără spam.
Plus: alerte locale de urgență, noutăți exclusive și acces rapid la anunțuri importante.
► Intră pe canalul nostru oficial:
⇒ Încearcă 3 zile. Dacă nu-ți place, poți ieși oricând.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau