Țările în care Coca-Cola este interzisă. Oamenii pot face și închisoare pentru așa ceva
Dimensiune font:
Câteva țări au interzis băutura carbogazoasă preferată de numeroși cetățeni din întreaga lume. Oamenii pot face chiar și închisoare pentru aceasta. Unde este interzisă și de ce s-au luat aceste măsuri atât de dure?
Țările care au interzis Cola-Cola: restricții dure pentru această băutură
Cola-Cola este în topul băuturilor preferate ale oamenilor din întreaga lume, iar tot aceasta este una din cele mai periculoase pentru că este consumată în exces de mulți. În timp ce unii o au la discreție și se bucură de ea, alții care o îndrăgesc nu o pot bea.
Există și țări care au interzis total consumul sucului. Coca-Cola nu poate fi vândută sau cumpărată în anumite locuri, iar motivul este cu adevărat incredibil. Concret, Cuba și Coreea de Nord nu sunt deloc de acord cu sucul care face de zeci de ani furori în lume, așa că le-au interzis cetățenilor lor să o cumpere.
Reprezentanții companiei băuturii carbogazoase spun că produsele lor vândute în aceste două țări nu sunt autorizate oficial. Cu toate astea, datele arată că tocmai Cuba a fost cea care în anul 1906 a început să comercializeze brand-ul american renumit la nivel mondial, ulterior au renunțat la sucul în cauză.
„Coca-Cola devenise simbolul…”
În timpul acesta, orice cetățean care poftește la o Coca-Cola rece în Coreea de Nord își asumă riscuri uriașe. „A fost întotdeauna vorba despre visul american”, potrivit consultantului în promovare Bruce Webster, care a colaborat cu firma celebră în trecut „Coca-Cola devenise simbolul libertății”, precizează și scriitorul Tom Standage despre imaginea de pe sticla de Coca-Cola.
Reprezentanții companiei au dezvăluit că asemenea lucruri se întâmplă pe piața neagră pentru că nu există acorduri oficiale între Statele Unite ale Americii și statul nord-coreean.
Ce conține?
Ingrediente Coca-Cola:
apă – 1900 ml, alcool (etanol pur sau vodcă de bună calitate)– 40 ml, suc de lămâie – 190 ml, extract de vanilie – 2,6 ml, ulei de lămâie – 0,125 ml, ulei de nucşoară – 0,05 ml, ulei de coriandru – 0,002 ml, ulei de Neroli – 0,05 ml, ulei de scorţişoară – 0.05 ml, cofeină – 0,6 g, acid fosforic sau citric – 14 g, zahăr (granulat) – 2,400 g, zahăr (caramelizat) – 400 g.
Cel care a creat această băutură se numește John Pemberton și a fost un farmacist american renumit. Ceea ce puțini știu este că bărbatul încerca să creeze un medicament pe care l-a numit “delicios, revigorant, înviorător, antrenant”. Din păcate, oameni din lumea întreagă au ajuns să o consumeîn această stare în exces, lucru care dăunează sănătății. Americanii sunt în topul listei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau