Kapsalon, shaorma olandeză
Dimensiune font:
Ingrediente: 750 de grame cartofi congelati 500 grame carne de porc Pentru marinada: paprika afumata suc de lamaie ulei de masline pudra de ceapa pudra de usturoi pudra de cumin pudra de coriandru putina scortisoara pudra ghimbir pudra cuisoare pudra sare piper Pentru servit: 50 grame branza galbena sau cascaval (eu am folosit branza Gouda) 2-3 frunze de salata Iceberg 1 rosie 1/3 castravete 1/2 ceapa rosie Pentru sosul de usturoi: 125 grame iaur grecesc putina maioneza o lingurita mustar putina miere 2 catei de usturoi, pisati ierburi proaspete (patrunjel si/sau chives), tocate marunt sare
Se taie carnea de porc fasii. Se amesteca toate ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C. Intre timp, se sareaza cartofii (daca este nevoie) si se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor. Se coc 20 de minute, intorcandu-i frecvent, pana devin crocanti.
Se prajeste carnea de porc in putin ulei, la foc mediu, 10-12 minute, pana cand este gatita complet.
Se adauga carnea gatita peste cartofi, se rade branza deasupra si se mai lasa la cuptor cateva minute pana cand branza s-a topit. Intre timp, se amesteca toate ingredientele pentru sosul de usturoi si se toaca salata fasii, rosia si castravetele felii, iar ceapa julienne.
Se adauga salata, castravetii, feliile de rosie si ceapain vasul cu carne si cartofi si se stropeste totul cu sosul de usturoi obtinut anterior. Se serveste imediat.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau