Rasol de pasăre cu mujdei și mămăligă
Dimensiune font:
Rasol din carne de pasăre cu mămăligă și mujdei este una dintre cele mai savuroase rețete tradiționale. Este veche, simplă și gustoasă, o alternativă pentru cei ce preferă meseșe ușoare. Se poate face cu carne de pasăre - găină, rață, curcan, gâscă și bibilică.
Ingrediente
3 kg de carne de pasăre cu os
1,5 kg de cartofi
3-4 morcovi
sare
piper
o căpățână de usturoi
un vârf de ardei iute
Mod de preparare
Pregătim o oală cu apă rece, în care punem carnea de pasăre, pe care am spălat-o bine înainte. Carnea trebuie să fie bine acoperită de apă, cam cu două degete deasupra. În apa adaugăm o lingură de sare și apoi aprindem focul. Când spuma se ridică la suprafață o adunăm, folosind o spumieră. Faptul că am pus sarea de la început, vă ajută să iasă mai repede spuma din carne. Reducem focul apoi, trebuie să fiarbă la foc mic. Vom adăuga usturoiul și ardeiul iute, punem și câteva boabe de piper, jumătate de linguriță este suficienta. Lăsăm totul să fiarbă la foc mic și verificăm, e posibil să mai fie nevoie să adaugăm apă, carnea trebuie să fie bine acoperită. Când carnea este aproape fiartă, adaugăm legumele: morcovul tăiat bucăți mari și cartofii tăiați în două. Dacă mai este nevoie de zeamă, mai puteți completa cu apă fierbinte. Vom lasă să fiarbă în jur de 15-20 de minute, la foc mic, până când și legumele se înmoaie, le vom încerca cu o furculiță. La final se face un mujdei de usturoi sau un sos de hrean. Pregătim și o mămăligă, iar masa este gata.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau