Rețeta de bulz clasic
Dimensiune font:
Pentru iubitorii de mămăligă, un bulz ca la bunica acasă, servit cu cârnați și ouă moi, este un deliciu garantat!
Ingrediente pentru bulz
1 kg mălai
1 kg brânză de burduf
400 g smântână grasă 20-30 % grăsime
400 g iaurt gras de 10% grăsime
250 g unt
4-5 ouă
Puțin ulei
Sare
Piper
500 g cârnați de casă
Mod de preparare bulz
Se pun 2 l de apă la fiert, iar la primul clocot se adaugă o lingură de sare și o mână de mălai se amestecă până când sarea se topește.
Se cerne mălaiul și se adaugă, treptat, în apa care fierbe, amestecând continuu.
Se fierbe mămăliga până devine fermă, se adaugă spre final și puțin unt și ulei, apoi se răstoarnă pe un platou încăpător și se lasă să se tempereze ușor.
Se pisează puțin ardei iute cu piper într-un mojar și se condimentează brânza de burduf cu acestea.
Se ia din mămăligă și se formează bulgărași la mijlocul cărora se pune brânză.
Se ung bulgărașii cu unt și se dau la cuptor până se rumenesc.
O altă variantă este să se așeze mămăliga în boluri, în straturi cu brânză între ele, iar deasupra se unge cu unt.
Se dau bolurile la cuptor până când bulzurile se rumenesc.
Se prepară ouă ochiuri, moi, cârnați de casă prăjiți, cu care se servesc bulzurile și se garnisesc cu iaurt și smântână.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau