Șapte sfaturi rapide pentru începători în patiserie
Dimensiune font:
Intrarea în bucătărie este una dintre cele mai interesante experiențe. Ai la dispoziție un număr infinit de rețete, metode și ingrediente, iar oportunitățile de a crea ceva spectaculos sunt infinite!
Indiferent dacă ești un profesionist cu experiență sau un începător în bucătărie, sentimentul pe care îl ai când creezi un preparat delicios pe care îl împarți cu familia și prietenii este ceea ce face ca ciocolata și patiseria să fie atât de satisfăcătoare.
Așadar, pentru a potoli emoțiile intratului în bucătărie, am compilat șapte sfaturi grozave pentru a te ajuta în drumul tău spre cea mai bună performanță în materie de patiserie.
1. Investește în echipamentul potrivit
Un echipament nou, nouț și strălucitor... Adică, cui nu-i place să facă cumpărături! Cu toate că, atunci când ești la început, este dificil să știi de ce echipament ai nevoie și, cu o întreagă categorie de articole din care să alegi, s-ar putea să ai nevoie de câteva sfaturi prietenoase de la un expert în domeniu. Așadar, iată patru echipamente fără de care nu vei putea trăi:
· Un set de cântare digitale - Cele cu baterii sunt bune
· Un termometru digital - Nu trebuie să fie neapărat scump, dar poate elimina o mulțime de presupuneri din munca ta de patiserie
· Pungile de unică folosință - Sunt excelente pentru a le avea la îndemână și sunt ultra-igienice
· duză de pipetă rotundă simplă și o duză de pipeta cu stea - Sunt uimitor de versatile și aplicațiile creative sunt infinite
2. Cu ce ingrediente încep?
Este o întrebare pe care o pun frecvent începătorii, așa că, pentru a nu mai fi atât de greu de ghicit, am compilat o listă de ingrediente pentru cumpărături rapide și ușoare.
Articolele de bază de avut mereu în cămară:
· Făină
· Ciocolată albă, cu lapte și neagră
· Pudră de cacao de bună calitate
· Gelatină
· Pastă de boabe de vanilie
· Smântână cu 35% grăsime
· Unt nesărat
· Praf de copt
· Lapte
· Zahăr
· Zahăr pudră
· Esențe (de vanilie, rom)
3. Păstrează-ți mintea deschisă
Fii deschis să înveți totul și distrează-te făcând asta! Știm că sună absolut clișeic, dar este adevărat. Pe măsură ce te vei scufunda în rețetă după rețetă, vei întâlni o varietate de metode minunate, așa că, acolo unde este posibil, încearcă diferite tehnici și vezi ce funcționează cel mai bine pentru tine.
Ai răbdare cu tine însuți și nu te speria dacă o rețetă precizează ceva diferit de cealaltă, totul face parte din proces. Și ține cont de vechea zicală: omul cât greșește învață. Iar repetarea tehnicilor, din nou și din nou, te va ajuta să le stăpânești cu adevărat.
4. Descompune rețeta
Atunci când te apuci pentru prima dată de o rețetă, un sfat excelent este să desfaci etapele. Citește instrucțiunile, pas cu pas și vezi ce elemente poți face în avans.
Unele elemente din rețete pot fi făcute din timp și pot fi păstrate la temperatura camerei, refrigerate sau congelate – așa că profită din plin atunci când ai ocazia! Vei avea ceva mai mult timp la dispoziție și rețetele vor părea floare la ureche dacă le poți împărți pe parcursul unei zile sau două.
5. Cunoaște-ți cuptorul
Acum, când spunem asta, nu ne referim la a-l scoate la o întâlnire sau la a-i pune cinci întrebări rapide. Dar este practic să cunoști toate dedesubturile cuptorului tău de acasă și modul în care acesta funcționează. Fă câteva cercetări și află dacă cuptorul tău este un cuptor cu convecție sau convențional.
Reține totuși că fiecare cuptor este diferit, indiferent dacă este unul convențional sau cu convecție. Un sfat bun este să îți inspectezi cuptorul cu 5 minute înainte de terminarea temporizatorului. În acest fel îți poți da seama dacă cuptorul tău este unul rapid sau lent.
Sfat: Cuptoarele convenționale sau tradiționale sunt de obicei setate cu 10-20 de grade mai sus decât cuptoarele cu convecție/cu ventilator.
6. Lucrează cu ouă la temperatura camerei
Ouăle sunt folosite în atât de multe aplicații diferite și sunt incredibil de versatile în patiserie, așa că îți garantăm că aceste sfaturi următoare îți vor fi super utile pe termen lung.
Folosește întotdeauna ouă care au fost păstrate la temperatura camerei! Oamenii întreabă adesea de ce aluatul lor de tort cu ciocolată s-ar putea să se fi închegat și de multe ori este din cauză că nu lucrează cu ouă la temperatura camerei.
Este un sfat simplu și util să scoți ouăle din frigider cu câteva ore înainte de a plănui să lucrezi cu ele în produse de patiserie. Sau, pentru un rezultat și mai bun, încălzește-le într-o baie de apă până când ajung la temperatura camerei.
De asemenea, prin păstrarea albușurilor la temperatura camerei, vei obține o aerisire mai bună și albușuri bătute cu un plus de volum.
7. Sfaturi pentru o patiserie perfectă
Dacă vrei să creezi niște tarte delicioase și delicioase, cunoașterea sfaturilor și trucurilor pentru a face o patiserie perfectă este cheia!
Când întinzi aluatul, asigură-te că este bine răcit înainte de a începe. Stropește uniform suprafața de lucru cu o făină simplă.
Pentru a face munca mai ușoară, poți alege un făcăleț cu rulmenți cu bile, astfel încât mânerul să se miște separat de rolă.
Șterge ușor făina de pe spațiul de lucru și de pe suprafața de patiserie și rulează aluatul ușor, încet – nu încerca să îl întinzi cu forța. La fiecare două sau trei rulări, schimbă ușor poziția aluatului pe spațiul de lucru și mai presară ușor cu făină, dacă este nevoie.
În cele din urmă, întinde aluatul până la grosimea dorită, ținând cont de faptul că patiseria se va ridica ușor când va fi coaptă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau