Șapte sfaturi rapide pentru începători în patiserie

cozonac

Dimensiune font:

| 20-01-2023 17:15

 Intrarea în bucătărie este una dintre cele mai interesante experiențe. Ai la dispoziție un număr infinit de rețete, metode și ingrediente, iar oportunitățile de a crea ceva spectaculos sunt infinite!

Indiferent dacă ești un profesionist cu experiență sau un începător în bucătărie, sentimentul pe care îl ai când creezi un preparat delicios pe care îl împarți cu familia și prietenii este ceea ce face ca ciocolata și patiseria să fie atât de satisfăcătoare. 

Așadar, pentru a potoli emoțiile intratului în bucătărie, am compilat șapte sfaturi grozave pentru a te ajuta în drumul tău spre cea mai bună performanță în materie de patiserie.

1. Investește în echipamentul potrivit

Un echipament nou, nouț și strălucitor... Adică, cui nu-i place să facă cumpărături! Cu toate că, atunci când ești la început, este dificil să știi de ce echipament ai nevoie și, cu o întreagă categorie de articole din care să alegi, s-ar putea să ai nevoie de câteva sfaturi prietenoase de la un expert în domeniu. Așadar, iată patru echipamente fără de care nu vei putea trăi:

·         Un set de cântare digitale - Cele cu baterii sunt bune

·         Un termometru digital - Nu trebuie să fie neapărat scump, dar poate elimina o mulțime de presupuneri din munca ta de patiserie

·         Pungile de unică folosință - Sunt excelente pentru a le avea la îndemână și sunt ultra-igienice

·         duză de pipetă rotundă simplă și o duză de pipeta cu stea - Sunt uimitor de versatile și aplicațiile creative sunt infinite

2. Cu ce ingrediente încep?

Este o întrebare pe care o pun frecvent începătorii, așa că, pentru a nu mai fi atât de greu de ghicit, am compilat o listă de ingrediente pentru cumpărături rapide și ușoare.

Idei prajituri artizanale

Articolele de bază de avut mereu în cămară:

·         Făină

·         Ciocolată albă, cu lapte și neagră

·         Pudră de cacao de bună calitate

·         Gelatină

·         Pastă de boabe de vanilie

·         Smântână cu 35% grăsime 

·         Unt nesărat

·         Praf de copt

·         Lapte

·         Zahăr

·         Zahăr pudră

·         Esențe (de vanilie, rom)

3. Păstrează-ți mintea deschisă

Fii deschis să înveți totul și distrează-te făcând asta! Știm că sună absolut clișeic, dar este adevărat. Pe măsură ce te vei scufunda în rețetă după rețetă, vei întâlni o varietate de metode minunate, așa că, acolo unde este posibil, încearcă diferite tehnici și vezi ce funcționează cel mai bine pentru tine. 

Ai răbdare cu tine însuți și nu te speria dacă o rețetă precizează ceva diferit de cealaltă, totul face parte din proces. Și ține cont de vechea zicală: omul cât greșește învață. Iar repetarea tehnicilor, din nou și din nou, te va ajuta să le stăpânești cu adevărat.

4. Descompune rețeta

Atunci când te apuci pentru prima dată de o rețetă, un sfat excelent este să desfaci etapele. Citește instrucțiunile, pas cu pas și vezi ce elemente poți face în avans.

Unele elemente din rețete pot fi făcute din timp și pot fi păstrate la temperatura camerei, refrigerate sau congelate – așa că profită din plin atunci când ai ocazia! Vei avea ceva mai mult timp la dispoziție și rețetele vor părea floare la ureche dacă le poți împărți pe parcursul unei zile sau două.

5. Cunoaște-ți cuptorul

Acum, când spunem asta, nu ne referim la a-l scoate la o întâlnire sau la a-i pune cinci întrebări rapide. Dar este practic să cunoști toate dedesubturile cuptorului tău de acasă și modul în care acesta funcționează. Fă câteva cercetări și află dacă cuptorul tău este un cuptor cu convecție sau convențional. 

Reține totuși că fiecare cuptor este diferit, indiferent dacă este unul convențional sau cu convecție. Un sfat bun este să îți inspectezi cuptorul cu 5 minute înainte de terminarea temporizatorului. În acest fel îți poți da seama dacă cuptorul tău este unul rapid sau lent.

Sfat: Cuptoarele convenționale sau tradiționale sunt de obicei setate cu 10-20 de grade mai sus decât cuptoarele cu convecție/cu ventilator. 

6. Lucrează cu ouă la temperatura camerei

Ouăle sunt folosite în atât de multe aplicații diferite și sunt incredibil de versatile în patiserie, așa că îți garantăm că aceste sfaturi următoare îți vor fi super utile pe termen lung. 

Folosește întotdeauna ouă care au fost păstrate la temperatura camerei! Oamenii întreabă adesea de ce aluatul lor de tort cu ciocolată s-ar putea să se fi închegat și de multe ori este din cauză că nu lucrează cu ouă la temperatura camerei. 

Este un sfat simplu și util să scoți ouăle din frigider cu câteva ore înainte de a plănui să lucrezi cu ele în produse de patiserie. Sau, pentru un rezultat și mai bun, încălzește-le într-o baie de apă până când ajung la temperatura camerei. 

De asemenea, prin păstrarea albușurilor la temperatura camerei, vei obține o aerisire mai bună și albușuri bătute cu un plus de volum. 

7. Sfaturi pentru o patiserie perfectă

Dacă vrei să creezi niște tarte delicioase și delicioase, cunoașterea sfaturilor și trucurilor pentru a face o patiserie perfectă este cheia! 

Când întinzi aluatul, asigură-te că este bine răcit înainte de a începe. Stropește uniform suprafața de lucru cu o făină simplă.

Pentru a face munca mai ușoară, poți alege un făcăleț cu rulmenți cu bile, astfel încât mânerul să se miște separat de rolă.

Șterge ușor făina de pe spațiul de lucru și de pe suprafața de patiserie și rulează aluatul ușor, încet – nu încerca să îl întinzi cu forța. La fiecare două sau trei rulări, schimbă ușor poziția aluatului pe spațiul de lucru și mai presară ușor cu făină, dacă este nevoie.

În cele din urmă, întinde aluatul până la grosimea dorită, ținând cont de faptul că patiseria se va ridica ușor când va fi coaptă.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:53

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
Avocado este fruct sau legumă?
22/11/2024 14:06

Sunt versatile, sănătoase si cea mai gustoasă parte a oricărei mese pe bază de plante. Dar avocado este fruct sau legumă? Desigur, este clar că cea mai bună modalitate de a manca avocado este pe pain ...

De ce ne curge nasul de la mâncarea picantă?
22/11/2024 13:06

  Consumul de alimente picante poate declansa o serie de reactii: un val de euforie, un ritm cardiac accelerat, o limbă amortită, un dezastru gastro-intestinal, un moment de criză existentială si la ...

Cele mai apreciate rețete de sarmale de post
21/11/2024 15:30

Cu rădăcini adanc infipte in traditia culinară romanească, sarmalele sunt vedetele meselor festive, iar in perioada postului, retetele ingenioase de sarmale fără carne atrag atentia gurmanzilor. În ...

Panettone – Deliciul italian al sărbătorilor
20/11/2024 16:16

Panettone este mai mult decat un desert; este o traditie culinară italiană ce a cucerit intreaga lume. Originar din Milano, acest cozonac cu textură aerată si arome delicate de fructe confiate si citrice ...

Negrese de post. Dulciuri simple, pline de aromă și poveste
20/11/2024 15:44

Cand vorbim despre deserturi fără ouă, lapte sau unt, multe persoane isi imaginează dulciuri lipsite de farmec sau gust. Totusi, negresele de post sunt dovada vie că traditia culinară romanească si cre ...

Delicii de post. Arta simplității în farfurie
19/11/2024 14:05

În timpuri in care mesele sunt adesea dominate de preparate complexe si arome sofisticate, postul reinvie frumusetea simplitătii. Mancărurile de post, aparent modeste, spun povesti despre rădăcini, cr ...

Ouăle ne fac mai deștepți. Un studiu vine cu dovezi
18/11/2024 12:57

Ouăle ne fac mai destepti. Un studiu vine cu dovezi Un studiu recent arată că ouăle nu sunt doar "rele" din cauza colesterolului ci, suprinzător, si extrem de benefice pentru creier si procesul ...

Istoria turtei dulci: de la delicatese medievale la deserturi moderne
15/11/2024 13:23

Turta dulce, cu aroma sa inconfundabilă de scortisoară, cuisoare si ghimbir, evocă nostalgii si povesti in preajma sărbătorilor de iarnă. Însă putini cunosc istoria fascinantă a acestui desert, ca ...

Murăturile, deliciul acrișor cu beneficii pentru sănătate
08/11/2024 13:29

Murăturile sunt una dintre cele mai iubite traditii culinare din Romania si nu doar pentru gustul lor acrisor si revigorant, ci si pentru numeroasele beneficii pe care le aduc sănătătii. De la castravetii c ...

Importanța peștelui în alimentație. Ce spun specialiştii despre consumul de peşte?
06/11/2024 12:29

Importanta pestelui in alimentatie. Ce spun specialiştii despre consumul de peşte? Fără indoială, in comparatie cu celelalte produse animale, pestele prezintă unele avantaje, dar si multe probleme. &Icir ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei