Șapte sfaturi rapide pentru începători în patiserie

cozonac

Dimensiune font:

| 20-01-2023 17:15

 Intrarea în bucătărie este una dintre cele mai interesante experiențe. Ai la dispoziție un număr infinit de rețete, metode și ingrediente, iar oportunitățile de a crea ceva spectaculos sunt infinite!

Indiferent dacă ești un profesionist cu experiență sau un începător în bucătărie, sentimentul pe care îl ai când creezi un preparat delicios pe care îl împarți cu familia și prietenii este ceea ce face ca ciocolata și patiseria să fie atât de satisfăcătoare. 

Așadar, pentru a potoli emoțiile intratului în bucătărie, am compilat șapte sfaturi grozave pentru a te ajuta în drumul tău spre cea mai bună performanță în materie de patiserie.

1. Investește în echipamentul potrivit

Un echipament nou, nouț și strălucitor... Adică, cui nu-i place să facă cumpărături! Cu toate că, atunci când ești la început, este dificil să știi de ce echipament ai nevoie și, cu o întreagă categorie de articole din care să alegi, s-ar putea să ai nevoie de câteva sfaturi prietenoase de la un expert în domeniu. Așadar, iată patru echipamente fără de care nu vei putea trăi:

·         Un set de cântare digitale - Cele cu baterii sunt bune

·         Un termometru digital - Nu trebuie să fie neapărat scump, dar poate elimina o mulțime de presupuneri din munca ta de patiserie

·         Pungile de unică folosință - Sunt excelente pentru a le avea la îndemână și sunt ultra-igienice

·         duză de pipetă rotundă simplă și o duză de pipeta cu stea - Sunt uimitor de versatile și aplicațiile creative sunt infinite

2. Cu ce ingrediente încep?

Este o întrebare pe care o pun frecvent începătorii, așa că, pentru a nu mai fi atât de greu de ghicit, am compilat o listă de ingrediente pentru cumpărături rapide și ușoare.

Idei prajituri artizanale

Articolele de bază de avut mereu în cămară:

·         Făină

·         Ciocolată albă, cu lapte și neagră

·         Pudră de cacao de bună calitate

·         Gelatină

·         Pastă de boabe de vanilie

·         Smântână cu 35% grăsime 

·         Unt nesărat

·         Praf de copt

·         Lapte

·         Zahăr

·         Zahăr pudră

·         Esențe (de vanilie, rom)

3. Păstrează-ți mintea deschisă

Fii deschis să înveți totul și distrează-te făcând asta! Știm că sună absolut clișeic, dar este adevărat. Pe măsură ce te vei scufunda în rețetă după rețetă, vei întâlni o varietate de metode minunate, așa că, acolo unde este posibil, încearcă diferite tehnici și vezi ce funcționează cel mai bine pentru tine. 

Ai răbdare cu tine însuți și nu te speria dacă o rețetă precizează ceva diferit de cealaltă, totul face parte din proces. Și ține cont de vechea zicală: omul cât greșește învață. Iar repetarea tehnicilor, din nou și din nou, te va ajuta să le stăpânești cu adevărat.

4. Descompune rețeta

Atunci când te apuci pentru prima dată de o rețetă, un sfat excelent este să desfaci etapele. Citește instrucțiunile, pas cu pas și vezi ce elemente poți face în avans.

Unele elemente din rețete pot fi făcute din timp și pot fi păstrate la temperatura camerei, refrigerate sau congelate – așa că profită din plin atunci când ai ocazia! Vei avea ceva mai mult timp la dispoziție și rețetele vor părea floare la ureche dacă le poți împărți pe parcursul unei zile sau două.

5. Cunoaște-ți cuptorul

Acum, când spunem asta, nu ne referim la a-l scoate la o întâlnire sau la a-i pune cinci întrebări rapide. Dar este practic să cunoști toate dedesubturile cuptorului tău de acasă și modul în care acesta funcționează. Fă câteva cercetări și află dacă cuptorul tău este un cuptor cu convecție sau convențional. 

Reține totuși că fiecare cuptor este diferit, indiferent dacă este unul convențional sau cu convecție. Un sfat bun este să îți inspectezi cuptorul cu 5 minute înainte de terminarea temporizatorului. În acest fel îți poți da seama dacă cuptorul tău este unul rapid sau lent.

Sfat: Cuptoarele convenționale sau tradiționale sunt de obicei setate cu 10-20 de grade mai sus decât cuptoarele cu convecție/cu ventilator. 

6. Lucrează cu ouă la temperatura camerei

Ouăle sunt folosite în atât de multe aplicații diferite și sunt incredibil de versatile în patiserie, așa că îți garantăm că aceste sfaturi următoare îți vor fi super utile pe termen lung. 

Folosește întotdeauna ouă care au fost păstrate la temperatura camerei! Oamenii întreabă adesea de ce aluatul lor de tort cu ciocolată s-ar putea să se fi închegat și de multe ori este din cauză că nu lucrează cu ouă la temperatura camerei. 

Este un sfat simplu și util să scoți ouăle din frigider cu câteva ore înainte de a plănui să lucrezi cu ele în produse de patiserie. Sau, pentru un rezultat și mai bun, încălzește-le într-o baie de apă până când ajung la temperatura camerei. 

De asemenea, prin păstrarea albușurilor la temperatura camerei, vei obține o aerisire mai bună și albușuri bătute cu un plus de volum. 

7. Sfaturi pentru o patiserie perfectă

Dacă vrei să creezi niște tarte delicioase și delicioase, cunoașterea sfaturilor și trucurilor pentru a face o patiserie perfectă este cheia! 

Când întinzi aluatul, asigură-te că este bine răcit înainte de a începe. Stropește uniform suprafața de lucru cu o făină simplă.

Pentru a face munca mai ușoară, poți alege un făcăleț cu rulmenți cu bile, astfel încât mânerul să se miște separat de rolă.

Șterge ușor făina de pe spațiul de lucru și de pe suprafața de patiserie și rulează aluatul ușor, încet – nu încerca să îl întinzi cu forța. La fiecare două sau trei rulări, schimbă ușor poziția aluatului pe spațiul de lucru și mai presară ușor cu făină, dacă este nevoie.

În cele din urmă, întinde aluatul până la grosimea dorită, ținând cont de faptul că patiseria se va ridica ușor când va fi coaptă.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisa TIMOFTE INSOLV SPRL, cu sediul in municipiul Piatra Neamt, Aleea Plaiului nr.10, bl.B1, sc.B, parter, apt.23, judetul Neamt, inregistrata in Registrul Formelor de Organizare al UNPIR sub nr. RFO II-0779, Atestat 2A0779, Cod Fiscal: RO33718032, Tel/fax: 0233272861, mobil: 0745455926/0744995468, Adresa e-mail: timofteinsolvsprl@gmail.com, In calitate de administrator judiciar al debitorului S.C. POLIVALENT S.R.L., conform Incheierii de sedinta nr.153/F din data de 13.09.2022, pronuntata de Tribunalul Neamt-Sectia a-II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, in dosarul nr.2465/103/2022, Emite urmatoarea Decizie suspendare si amanare licitatii: Avand in vedere eroarea strecurata in cuprinsul publicatiilor de vanzare intocmite pentru bunurile apartinand debitoarei SC POLIVALENT SRL, transmise in presa locala si centrala, primarii, dosarul cauzei, pe site-ul UNPIR si in BPI, administratorul judiciar DECIDE: Anularea tuturor licitatiilor organizate pentru aceste active, urmand sa fie prorogata reluarea licitatiilor la o data ce va fi stabilita ulterior, motivat de urmatoarele aspecte: Administratorul judiciar precizeaza faptul ca, in publicatiile intocmite, comunicate si afisate nu coincide suprafata de teren situata in intravilanul satului Uricani, com. Miroslava, judet Iasi, care face obiectul contractului de concesiune nr. 26700/24.08.2018 incheiat cu Primaria comunei Miroslava, judetul Iasi, pentru o perioada de 49 de ani, in sensul ca, in unele publicatii este mentionata suprafata de 10.000 mp, iar in alte publicatii suprafata de 20.000 mp. Totodata prezenta decizie este fundamentata si pe finalizarea demersurilor de intabulare a imobilului in cartea funciara si de dezembrare a imobilului concesionat, demersuri inititate de administratorul special al societatii Polivalent SRL. De asemenea, s-a constatat faptul ca nu au fost respectate termenele de publicitate a vanzarii prevazute la art.838 alin.2 Cod proc. Civila. Prin urmare, in conformitate cu art.845 CPC, administratorul judiciar decide amanarea licitatiei din data de 28.10.2024 la o data ulterioara, cu refacerea formalitatilor de publicitate si finalizarea demersurilor privind intabularea si eventual dezmembrarea imobilului ce face obiectul contractului de concesiune incheiat cu Primaria comunei Miroslava. Administrator Judiciar, Timofte Insolv SPRL.

ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ. Privind concesiunea prin licitație publică a unui teren extravilan, domeniului privat al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, număr telefon, fax și/sau adresa e-mail, persoană contact: Comuna Tămășeni, strada Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333, e–mail: primariatamaseni@yahoo.com. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Teren în suprafață de 1000 mp, ce aparține domeniului privat al Comunei Tămășeni, situat pe strada Traian din satul Tămășeni, comuna Tămăeșni; Concesiunea se va realiza conform HCL nr.51/16.10.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni. 2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadatru și resurse umane. 2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații. 2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 05.11.2024 ora 12:00. 3.Informații privind ofertele: 3.1.Data-limită de depunere a ofertelor:11.11.2024 ora 15:00. 3.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor:14.11.2024 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț. 6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței: Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583, e-mail: jud-roman@just.ro.
1 noiembrie, Ziua veganismului
01/11/2024 10:45

În fiecare an, la 1 noiembrie este marcată Ziua mondială a veganismului. În noiembrie 1944 a luat fiinţă Societatea Vegană (The Vegan Society) din Marea Britanie, ca o ramificaţie a Societăţ ...

Condimentele vedetă din cuhniile Moldovei
30/10/2024 14:15

În vechiul cămin romanesc, condimentele nu erau doar arome, ci fragmente de poveste si de vindecare, o mostenire tainică transmisă de la o generatie la alta, cu aceeasi grijă cu care ar fi mangaiat un ...

Rețetele Rusiei, un festin al aromelor și tradițiilor
27/10/2024 09:16

Rusia, cu vastul său teritoriu ce se intinde de la muntii Urali pană la apele reci ale Pacificului, este un mozaic de traditii si gusturi culinare care au rezistat in fata timpului si a schimbărilor. Bucăt ...

Cele mai cunoscute rețete indiene
25/10/2024 12:45

Din nordul imbibat de arome intense de garam masala pană in sudul exotic, invăluit de gustul cocosului, retetele indiene sunt un univers in sine, o experientă unică de savoare, traditie si ritualuri. 1. Bi ...

Mic dejunuri inedite din întreaga lume: O călătorie printre cele mai stranii delicii matinale
06/10/2024 08:10

Diminetile sunt, pentru majoritatea dintre noi, momentele in care apelăm la alimente reconfortante, familiare si hrănitoare. Dar ce se intamplă atunci cand primele ore ale zilei sunt intampinate cu mic-dejun ...

Zacusca, gustul toamnei în borcan. O călătorie printre tradiții și arome balcanice
04/10/2024 10:57

 Zacusca, un preparat bogat si plin de savoare, transcende granitele bucătăriei traditionale romanesti si se regăseste in diverse culturi din Europa de Est si Balcani. Îndrăgită in special in Ro ...

  Cele mai cunoscute și întâlnite rețete cu dovleac
01/10/2024 09:56

Toamna este anotimpul care aduce in prim-plan dovleacul, un ingredient versatil, dulce si sănătos, care imbogăteste meniurile din intreaga lume. De la preparate traditionale pană la deserturi inovatoare, do ...

Pelteaua, fructul în esența lui cea mai pură
01/10/2024 08:59

Într-un colt tăcut al bucătăriei traditionale romanesti, pelteaua stă ca o mărturie a răbdării si priceperii, o delicată minune a toamnei. Este un preparat ce transformă fructele in aur lichid, p ...

Zacusca, vedeta toamnei în bucătăria românească
01/10/2024 08:41

În fiecare toamnă, pe măsură ce frunzele incep să ingălbenească si zilele devin mai scurte, un miros inconfundabil se răspandeste prin gospodării: aroma bogată si imbietoare a zacuscăi proaspăt ...

Gastronomia românească, o simbioză a bucătăriilor internaționale
22/09/2024 17:43

Bucătăria romanească este o comoară culturală, născută dintr-un amestec unic de traditii locale si influente internationale. De-a lungul secolelor, Romania a fost la răscrucea unor mari civilizatii, iar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei