Premieră în România. Colaborare internaţională pentru viitorul oraşelor: Foster + Partners, unul dintre liderii mondiali ai arhitecturii contemporane, proiectează dezvoltările IULIUS de la Constanţa şi Iaşi

Dimensiune font:

| 27-01-2025 15:05

 Premieră în România. Colaborare internaţională pentru viitorul oraşelor: Foster + Partners, unul dintre liderii mondiali ai arhitecturii contemporane, proiectează dezvoltările IULIUS de la Constanţa şi Iaşi

 

· O echipă multidisciplinară a Foster + Partners, condusă de arhitecţii Maximilian şi Daniel Zielinski, lucrează la două proiecte majore: remodelarea ansamblului mixed-use Palas Iaşi şi conceptul proiectului de regenerare urbană propus la Constanţa, o investiţie în valoare de 800 de milioane de euro

· Acestea sunt primele proiecte pe care Foster + Partners le va implementa în România

· Află de la arhitecţii Foster + Partners care este viziunea pentru dezvoltările de la Iaşi şi Constanţa: https://bitly.cx/kioK

 

Compania IULIUS, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de real estate din ţară, îşi continuă misiunea de a contribui la regenerarea urbană a oraşelor din România şi investeşte în proiecte mixte complexe, cu impact economic major. IULIUS marchează o nouă etapă strategică în evoluţia sa şi va colabora cu Foster + Partners, unul dintre cele mai renumite şi inovatoare birouri de arhitectură la nivel global, în vederea implementării noii viziuni a companiei în ceea ce priveşte dezvoltarea urbană.

 

Expertiza globală de peste 50 de ani a Foster + Partners va fi aplicată în două proiecte pe care IULIUS le are în dezvoltare, la Iaşi şi Constanţa. Parteneriatul va duce demersurile de regenerare şi reconversie urbană din România la un nivel superior, oferind soluţii arhitecturale funcţionale şi sustenabile, adaptate nevoilor actuale ale comunităţilor şi armonios integrate în ţesutul urban, îmbunătăţind considerabil calitatea vieţii oamenilor. Abordarea holistică a arhitecţilor se va regăsi în două proiecte majore:

 

ü remodelarea Palas Iași: proiectul emblematic al companiei și cel mai performant pe segmentul retail din afara Capitalei, va fi reconfigurat pentru a răspunde cerinţelor actuale ale pieţei şi ale comunităţii. Transformarea va pune în valoare unicitatea locației - integrarea Palatului Culturii și poziționarea în centrul civic și cultural al orașului – și va îmbunătăți experiența vizitatorilor.

 

ü proiectul de reconversie urbană Constanța:  o investiţie de peste 800 de milioane de euro ce vizează platforma Oil Terminal, ce va fi complet decontaminată și reconectată cu restul orașului, într-un centru urban modern, vibrant și sustenabil. Conceptul propus de Foster + Partners oferă o viziune pentru revalorificarea acestei zone, acum complet izolată de restul orașului, transformând-o într-un pol atractiv al orașului, cu funcțiuni integrate care vor susține economia, turismul și viața socială. Proiectul va revitaliza Constanța și va consolida statutul oraşului ca hub strategic la nivel economic, social și cultural, contribuind, totodată, la creșterea competitivității regionale și naționale.

 

„Toată activitatea noastră din ultimii 25 de ani gravitează în jurul proiectelor care transformă oraşele în spaţii mai bune pentru comunități. Proiectele demarate cu cei de la Foster +  Partners sunt două dintre cele mai complexe inițiative pe care le-am abordat până acum. La Iaşi, îmbunătățim un ansamblu existent dintr-o locație istorică emblematică, unde respectul pentru monumentele din jur, precum Palatul Culturii, este esențial. La Constanţa, vorbim, probabil, despre unul dintre cele mai mari proiecte de decontaminare din Europa şi de  oportunitatea de a da identitate unei zone aflate în prezent într-o stare de izolare și contaminare. Acest spațiu urban, acum o enclavă, propunem să fie complet reintegrat în oraș și transformat într-un centru vibrant, cu funcțiuni care lipsesc orașului. Cu ajutorul expertizei arhitecților Foster + Partners şi printr-o colaborare strânsă cu autoritățile și comunitățile, suntem încrezători că vom reuși să punem în practică o viziune care să redefinească standardele de dezvoltare urbană în România”, a spus Iulian Dascălu, preşedintele companiei IULIUS.

 

Foster + Partners a conceput clădiri comerciale, office, rezidențiale, soluţii de infrastructură și ansambluri urbane peste tot în lume. Este autorul a numeroase capodopere arhitecturale şi inginereşti, precum sediul Apple din California, clădirea 30 St Mary Axe, cunoscută și ca The Gherkin, Great Court de la British Museum şi Millennium Bridge din Londra.

 

„Suntem onorați să colaborăm cu IULIUS pentru a adresa provocările de regenerare urbană din două orașe cu o semnificație deosebită în România. Atât proiectul Palas Iași, cu complexitatea sa istorică și culturală, cât și reconversia platformei de la Constanța, un spațiu industrial de mare amploare, reprezintă oportunități de a aduce o schimbare pozitivă durabilă. Este destul de rar să întâlnești un dezvoltator care are curajul și viziunea de a aborda provocări atât de mari. Suntem mândri să contribuim cu expertiza noastră și avem încredere că prin această colaborare vom transforma aceste locații în destinații sustenabile și atractive, care să servească drept modele pentru viitor”, au declarat Maximilian şi Daniel Zielinski, Senior Partners Foster + Partners.

 

Noul Palas Iaşi  - o suprafaţă de retail de 80.000 mp

 

Remodelarea ansamblului Palas din centrul Iaşului va fi un proces amplu, care se va desfăşura etapizat începând din acest an. Foster + Partners regândeşte funcţiunile multiple ale complexului - experienţe, retail, food, parc – şi are în vedere reconfigurarea şi optimizarea spaţiilor existente pentru a suplimenta suprafaţa de retail, care va ajunge la 80.000 mp închiriabili, ca răspuns la solicitările retailerilor care doresc să acceseze piaţa regională sau să îşi dezvolte formatele existente.

 

Palasul remodelat va fi mai verde şi mai dinamic, cu o ofertă superioară de experienţe premium de shopping, dining şi entertainment pentru toate categoriile de public şi o conexiune mai integrată cu Palatul Culturii.

 

Palas Iaşi este cea mai performantă dezvoltare comercială din afara Bucureştiului, cu un trafic anual de peste 22 de milioane, destinaţia preferată pentru petrecerea timpului liber a locuitorilor din regiune şi din Republica Moldova. Ansamblul, care are o componentă office bine definită, este şi un puternic hub de business, precum şi o scenă cultural-artistică. Odată cu Palas Campus, proiect inaugurat în 2023 și gândit ca o extensie a Palas Iași, în centrul orașului s-a consolidat cel mai amplu pol de business din afara Capitalei, cu peste 60 de companii și 14.000 de angajați.

 

Propunerea pentru Constanța – destinație premium tot timpul anului

 

La Constanţa, IULIUS propune un proiect de reconversie urbană a unui teren al Oil Terminal, de 38 de hectare, inactiv de peste 10 ani, o zonă industrială care va fi adăugată oraşului sub forma unui pol de dezvoltare, cu funcțiuni multiple, proiectat în strânsă legătură cu nevoile comunității, identificate în dialogul pe care compania îl are la nivel local. Proiectul are o provocare majoră, și anume bioremedierea terenului afectat de activitatea anterioară de depozitare a materialelor petroliere, care s-a desfășurat până în urmă cu un deceniu. Procesul de bioremediere a fost demarat, iar costurile și demersurile logistice vor fi susținute de companie.

 

Investiția de la Constanţa va avea funcțiuni variate care îi vor asigura atractivitatea tot timpul anului: office, retail, divertisment, facilități educaționale și culturale, parc de retail, grădină botanică, facilităţi publice, Aqua Park, cafenele și restaurante, fresh market etc. Va fi creată, de asemenea, o infrastructură modernă, care va susține mobilitatea și conectivitatea proiectului, în concordanță cu strategia de dezvoltare urbană a orașului.

 

Despre Foster + Partners

 

Foster + Partners este un studio global de arhitectură, urbanism și proiectare, cu rădăcini profunde în sustenabilitate, fondat acum mai bine de cincizeci de ani, în 1967, de către Norman Foster. De atunci, el și echipa formată în jurul lui au înființat un birou internațional cu reputație de talie mondială pentru design atent și de pionierat, funcționând ca un studio de sine stătător, caracterizat de diversitate etnică și culturală deopotrivă. Studioul integrează competențele de arhitectură cu cele de inginerie structurală și de mediu, urbanism, design interior și industrial, machetare și producție de film, aeronautică și multe altele, într-un mediu de lucru colegial, asemănător unei universități compacte. Aceste competențe diverse ne permit să abordăm o gamă largă de proiecte, în special cele de complexitate și amploare considerabile. Proiectarea este numitorul comun în tot ceea ce facem. Proiectăm clădiri, spații și orașe; ascultăm, punem întrebări și inovăm.

 

Studioul și-a câștigat reputația internațională prin intermediul unor clădiri precum Sediul Hearst din New York, clădirea 30 St Mary Axe, cunoscută sub numele de The Gherkin, din Londra, Viaductul Millau din Franța, Parlamentul German din Reichstag, Berlin, Curtea Mare a Muzeului Britanic, sediul HSBC din Hong Kong și Londra, sediul Commerzbank din Frankfurt, metroul din Bilbao, muzeul Carré d’Art Nîmes, precum și dezvoltarea sustenabilă Masdar din Abu Dhabi. Printre lucrările recente se numără sediul Apple Park din California, noul sediu european al companiei Bloomberg din Londra, clădirea de birouri 425 Park Avenue din New York, noua extindere a Aeroportului din Marsilia, clădirea Battersea Roof Gardens din Londra, precum și două stații noi pentru Metroul din Sydney. În prezent, studioul este implicat în proiecte precum noul masterplan pentru Slussen din Suedia, Aeroportul Internațional din Kuweit, masterplanul pentru One Beverly Hills din California, clădirea 270 Park Avenue din New York și renovarea clădirii Transamerica Pyramid din San Francisco.

 

Despre IULIUS

 

Compania IULIUS este dezvoltator și operator real estate specializat în proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, cu o experiență de peste 25 de ani în real estate și cu o prezență în patru mari orașe din țară – Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava.  

 

Portofoliul său cuprinde peste 310.000 mp de retail, în două proiecte mixed-use de regenerare urbană (Palas Iași și Iulius Town Timișoara), rețeaua națională de shopping mall-uri regionale (Iulius Mall – Iași, Cluj-Napoca și Suceava) și proiectele Family Market din Iași (Miroslava și Bucium). Proiectele sunt lidere de piață la nivel regional și înregistrează anual peste 70 de milioane de vizite.

 

În doar zece ani, compania IULIUS s-a impus drept unul dintre cei mai activi dezvoltatori și operatori de spații office clasa A, construind, sub brandul național United Business Center, poluri regionale de business și comunități creative multinaționale în trei centre universitare importante ale României – Iași, Timișoara și Cluj-Napoca. În total, 15 clădiri verzi, cu o suprafață totală de peste 242.000 mp, în care sunt prezente peste 140 de sedii de companii și unde lucrează peste 29.500 de angajați.

 

Proiectele IULIUS sunt concepte sustenabile, care integrează grădini ample, aducând natura în mijlocul orașelor, între oameni. 

Evenimentul pe WhatsApp – cele mai tari știri, direct pe telefon!

Ești mereu pe fugă? Noi îți trimitem zilnic cele mai importante 3 știri din Iași, Moldova și țară – scurt, clar, fără spam.

Plus: alerte locale de urgență, noutăți exclusive și acces rapid la anunțuri importante.

► Intră pe canalul nostru oficial:

⇒ Încearcă 3 zile. Dacă nu-ți place, poți ieși oricând.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale autoritatii contractante: Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. 2. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se poate solicita documentatia de atribuire. Daca este cazul, costul si conditiile de plata in vederea obtinerii documentatiei de atribuire: Biroul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Roma, cu sediul in comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. Documentatia de atribuire in format electronic este pusa de catre Autoritatea Contractanta cu titlu gratuit la dispozitia ofertantilor care au inaintat o solicitare in acest sens. 3. a) Locul prestarii serviciilor: Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani. b) Obiectul concesionarii; natura si dimensiunea prestarilor: Serviciul de utilitate publica de distributie a gazelor naturale in Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani, conform art. 8 H.G.209/2019. c) Termenul de finalizare sau durata contractului: 49 de ani. 4. a) Termenul de depunere a ofertelor: 20.06.2025, ora 10.00. b) Adresa la care trebuie transmise ofertele: Comuna Roma, Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma @yahoo.ro. c) Limba sau limbile in care trebuie redactate ofertele: romana. d) Data, ora si locul deschiderii ofertelor: 20.06.2025, ora 11.00, Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani. 5. Conditiile personale, tehnice si financiare pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii: conform documentatiei de atribuire. 6. Criterii utilizate la atribuirea contractului: conform documentatiei de atribuire. 7. Dupa caz, procentajul minim din lucrari care trebuie acordat partilor terte: conform documentatiei de atribuire. 8. Data trimiterii spre publicare a anuntului de participare: 30.04.2025. 9. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor si, dupa caz, de mediere. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se pot obtine aceste informatii: Tribunalul Botosani, Sectia de Contencios -Administrativ, cu sediul in orasul Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, email: tr-botosani@just.ro.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Flamanzi, cu sediul in oras Flamanzi, Str.Dumitru Iov nr.284, judetul Botosani, telefon 0231/552.351, fax 0231/552.626, e-mail: orasflamanzi@yahoo.com, cod fiscal 3372173. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general; Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 36/17.03.2025 privind aprobarea bugetului local pentru anul 2025, a bugetului activitatilor finantate integral din venituri proprii. Suma totala alocata de la bugetul local este de 40.000 Lei si se aloca in intregime pentru activitati cultural sportive. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul privind acordarea de finantare nerambursabila de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local aprobat prin Hotararea Consiliului Local Flamanzi nr. 10/31.01.2014, modificata prin Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 48/28.03.2025. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Orasului Flamanzi: https://orasul- flamanzi.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabila se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: https://orasul- flamanzi.ro si se poate procura de la sediul Orasului Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 12.06.2025, ora 16.00, la adresa: Orasul Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este 16.06.2025 -17.06.2025.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
Vasile Miriuță, optimist după eșecul de la Sibiu: „Sunt sigur că vom reuși să ne salvăm!”/REZUMATUL MECIULUI VIDEO
10/05/2025 23:15

 Partida de astăzi, dintre FC Hermannstadt si ACSM Politehnica Iasi din etapa a VIII-a a play-out-ului Ligii I de fotbal, s-a incheiat cu rezultatul de 1-0 in favoarea gazdelor.    La ...

Vești bune pentru ieșeni! S-a suplimentat numărul dosarelor aprobate în programul Casa Verde Fotovoltaice
10/05/2025 13:00

A crescut numărul dosarelor depuse de ieseni, care au fost aprobate in programul Casa Verde Fotovoltaice. Finanţarea acordată in cadrul programului derulat de AFM este de maximum 30.000 de lei pentru achizi� ...

Investiții în sistemul de irigații, la Iași! Fermierii primesc 3 milioane de euro de la AFIR
10/05/2025 12:33

Noi investitii vor fi făcute in sistemul de irigatii din Iasi! Asociatiile de fermieri care au depus proiecte la AFIR primesc 3 milioane de euro pentru a moderniza sistemele de irigatii din judetele Iasi si Bo ...

Mihai Chirica - Primăria Iași va reloca Teatrul Cub și va impune restricții de trafic în zonă: lista amenajărilor
10/05/2025 12:12

 Proiectul european de reamenajare a zonei din jurul Teatrului National are o valoare de peste 27 milioane lei, conform documentatiei tehnice receptionate de municipalitate. Investitia presupune  ...

IASI Spectacol cu Mihai Mălaimare, suspendat la scurt timp după ce a afirmat:
09/05/2025 21:36

 Ateneul National din Iasi a anuntat vineri, 9 mai, că premiera spectacolului „La Margine de Copou”, cu actorul Mihai Mălaimare, programată pentru această seară, a fost suspendată din cau ...

Parada organizațiilor studențești în cadrul FestStudis 2025 – LIVE VIDEO
09/05/2025 20:08

   Festivalul studentesc FestStudis revine intre 9 si 15 mai, aducand o săptămană plină de evenimente organizate de Casa de Cultură a Studentilor din Iasi, alături de organizatiile studentesti ...

Şase firme din Podu Iloaiei şi-au cerut insolvenţa; cele cinci debitoare deţinute de Maria VACARU au avut în 2024 vânzări totale de peste 21 milioane lei
09/05/2025 12:56

 În ultima săptămană din luna aprilie 2025, la Tribunalul Iaşi au fost inregistrate 6 cereri de intrare in insolvenţă/faliment depuse de debitoare din Podu Iloaiei, ceea ce ...

Ce poți face în acest weekend la Iași? Ghidul complet al evenimentelor
09/05/2025 12:00

 Cu atatea evenimente programate in acest weekend, ar fi păcat să rămai acasă. Iată doar cateva dintre cele mai interesante propuneri care s-ar putea să te atragă: Romanian Mental Health Film Festiv ...

Mihai Chirica  si alegerile generale
06/05/2025 11:16

 Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, afirmă că in urma primului tur al alegerilor prezidentiale s-a observat incă o dată faptul că „partidele traditionale romanesti s-au arătat a fi comp ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei