3 elemente importante în construirea unei case

construire-casa-2311932559

Dimensiune font:

| 04-09-2024 11:35

Descoperă în articolul de mai jos care sunt cele mai importante elemente de care să ții cont în construirea unei case. 

3 elemente importante în construirea unei case

Ai început deja să te gândești la cum ar fi să deții propria casă, dar ți se pare că e un proiect mult prea complex? Deși procesul poate părea puțin mai dificil, rezultatul va fi cu siguranță unul satisfăcător, iar toată preocuparea din perioada asta se va transforma în bucurie și împlinire pentru tine și familia ta.
Într-adevăr, construirea unei case este o aventură. Însă, dacă te concentrezi de la început pe câteva elemente cheie, atunci rezultatul final se va ridica la înălțimea așteptărilor tale.
Pe lângă fundație și structura de rezistență, care sunt bazele oricărei construcții, cele mai importante elemente pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când începi construirea unei case sunt acoperișul, sistemele de instalații și izolarea locuinței. Descoperă în continuare câteva dintre cele mai importante aspecte ale fiecărui element.


Acoperișul casei


Acoperișul este unul dintre cele mai importante elemente în construirea unei case. În primul rând, acesta are rolul de a proteja construcția de fenomenele naturale, precum ploaia, zăpada sau lumina soarelui. Totodată, acoperișul are și funcție structurală, datorită rolului de a proteja pereții de soare sau vânt.
Atunci când vine vorba de materialele folosite pentru construirea acoperișului, printre variantele utilizate frecvent se numără țigla ceramică, țigla metalică sau șindrila bituminoasă. Cel mai bine este să cauți o echipă specializată pentru etapa de montaj acoperis, care îți va oferi soluții adecvate și te va ajuta să alegi materialul potrivit pentru proiectul tău.


Sistemele de instalații


Când vine vorba de elementele importante în construirea unei case, pe primele locuri se află și sistemele de instalații, fără de care nu vei putea cu adevărat să locuiești în spațiul respectiv.
Principalele sisteme de instalații necesare în construirea unei case sunt următoarele:
instalația electrică - pentru ca locuința să aibă un aspect cât mai estetic, montarea instalației electrice se va face prin perete, de către o persoană autorizată și conform proiectului;
instalația sanitară - alegerea materialelor în acest caz va fi în sarcina ta, de aceea ar fi util să stabilești care îți sunt așteptările din punct de vedere al raportului calitate-preț;
instalația termică - la fel ca în primele două cazuri, de montarea acestei instalații se va ocupa o echipă autorizată, iar tu vei decide ce tip de centrală preferi - pe gaz, pe lemne sau electrică.


Izolarea casei


O casă bine izolată îți va aduce mai multe beneficii, în special prin reducerea cheltuielilor pentru încălzire. Cu cât va fi mai bine izolată locuința, mai ales în zonele pe unde poate pătrunde frigul, cu atât mai mult vei reuși să îți reduci cheltuielile cu încălzirea acesteia.
Un alt avantaj pe care îl are izolarea locuinței este ținerea umezelii la distanță. Un nivel prea ridicat de umiditate poate conduce la apariția igrasiei, mucegaiului sau a mirosurilor neplăcute, probleme de care sigur nu ți-ai dori să te lovești.
În funcție de materialul pe care îl alegi pentru izolarea casei, acesta îți poate fi de ajutor și în blocarea zgomotelor exterioare, caracteristică ce va îmbunătăți considerabil confortul acustic din locuința ta.


De ce elemente să mai ții cont atunci când faci planul pentru construirea casei?


Pe lângă elementele menționate mai sus, atunci când începi să-ți faci planul pentru construirea casei, ar fi recomandat să ai în vedere și următoarele componente:
construcția gardului - dacă alegi un gard care necesită fundație, va fi mai ușor să îl construiești încă de când se va începe casa, procesul fiind asemănător. Ia în considerare faptul că ai nevoie de o autorizație de construcție și depune documentele necesare din timp;
geamurile și ușile - consultă ofertele din piață și vezi ce materiale se pliază cel mai bine pe nevoile tale. De exemplu, geamurile tip tripan asigură o izolare fonică și termică mai bună, însă au un preț mai ridicat;
finisarea interioară și exterioară - după finalizarea acestei etape, vei putea începe procesul de mutare în noua locuință.
Construirea unei case este un proces îndelungat, care necesită timp, răbdare și multe alegeri importante, de care vor depinde durabilitatea, eficiența și confortul locuinței. Dacă te informezi cum trebuie și alegi să lucrezi cu profesioniști, atunci cu siguranță te vei bucura de casa la care ai visat încă de la primul pas al procesului.
Sursă foto: shutterstock.com

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:29

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Ce efect are mariajul asupra barbaţilor?
06/11/2024 13:23

Ce efect are mariajul asupra barbaţilor? Mariajul reprezintă un pas important in viata fiecăruia, unul care de bicei aduce cu sine schimbări majore in stilul nostru de viată. Asadar, ne poate ajuta mariaj ...

Misterioasele tuneluri de sub Marea Neagră care leagă România de Turcia
05/11/2024 11:56

Misterioasele tuneluri de sub Marea Neagră care leagă Romania de Turcia Într-o cronică, scrisă inaintea Primului Război Mondial, este relatată o poveste stranie in care se vorbeste despre cum tă ...

Durerea de care nu scapă nimeni - dorul. Ghid de supraviețuire în caz de dor
05/11/2024 10:31

Durerea de care nu scapă nimeni - dorul. Ghid de supravietuire in caz de dor O caracteristică unică pe care o are dorul este că mereu ne aduce aminte de nevoia de a simti emotii plăcute, de a petrece m ...

  Bârfa și efectele sale sociale, psihologice și economice
04/11/2024 17:17

Barfa, privită de unii ca o plăcere vinovată si de altii ca un viciu de evitat, este o activitate umană veche de cand lumea, iar efectele sale se răsfrang asupra societătii intr-un mod mai complex decat a ...

România - leagănul civilizaţiei umane
04/11/2024 16:08

Romania - leagănul civilizaţiei umane Acum mai bine de 10.000 de ani, zona geografică in care se află Romania de astăzi era considerată vatra lumii, locul unde a inceput cu adevărat civilizatia umană. ...

Botine elegante pentru birou: selecția perfectă pentru un look profesional.
04/11/2024 10:46

Botine elegante pentru birou: selectia perfectă pentru un look profesional Botinele elegante sunt piesa esentială care imbină stilul si profesionalismul in garderoba de birou. Confortabile si usor de asorta ...

Viespea care poate consuma alcool toată săptămâna fără să se îmbete
01/11/2024 15:20

Potrivit unui studiu nou, viespile extreme au o tolerantă uimitoare la alcool. Ce au descoperit oamenii de stiintă despre viespile orientale? Consumul de cantităti mici de alcool este destul de comun in lum ...

Coarnele - fructele uitate ale copilăriei
01/11/2024 14:48

Cornul sau cornul european (Cornus mas) este o specie de plante nativă sudului Europei si sud-vestului Asiei. Creste in pădurile de foioase din zonele de deal si munte, dar il intalnim si ca plantă ornamen ...

Viclenia – o artă sau o capcană?
31/10/2024 13:55

Viclenia este o caracteristică umană veche de cand lumea, fascinantă si periculoasă in egală măsură. Este acea abilitate de a manipula circumstantele, de a trasa strategii ascunse si de a obtine benefici ...

Secretele unui păr de invidiat: cum să obții stilul dorit și să-ți menții părul sănătos
31/10/2024 13:38

Secretele unui păr de invidiat: cum să obtii stilul dorit si să-ti mentii părul sănătos Părul reprezintă o parte importantă a imaginii personale, iar stilizarea corectă poate face o diferentă enorm ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei