3 elemente importante în construirea unei case
Dimensiune font:
Descoperă în articolul de mai jos care sunt cele mai importante elemente de care să ții cont în construirea unei case.
3 elemente importante în construirea unei case
Ai început deja să te gândești la cum ar fi să deții propria casă, dar ți se pare că e un proiect mult prea complex? Deși procesul poate părea puțin mai dificil, rezultatul va fi cu siguranță unul satisfăcător, iar toată preocuparea din perioada asta se va transforma în bucurie și împlinire pentru tine și familia ta.
Într-adevăr, construirea unei case este o aventură. Însă, dacă te concentrezi de la început pe câteva elemente cheie, atunci rezultatul final se va ridica la înălțimea așteptărilor tale.
Pe lângă fundație și structura de rezistență, care sunt bazele oricărei construcții, cele mai importante elemente pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când începi construirea unei case sunt acoperișul, sistemele de instalații și izolarea locuinței. Descoperă în continuare câteva dintre cele mai importante aspecte ale fiecărui element.
Acoperișul casei
Acoperișul este unul dintre cele mai importante elemente în construirea unei case. În primul rând, acesta are rolul de a proteja construcția de fenomenele naturale, precum ploaia, zăpada sau lumina soarelui. Totodată, acoperișul are și funcție structurală, datorită rolului de a proteja pereții de soare sau vânt.
Atunci când vine vorba de materialele folosite pentru construirea acoperișului, printre variantele utilizate frecvent se numără țigla ceramică, țigla metalică sau șindrila bituminoasă. Cel mai bine este să cauți o echipă specializată pentru etapa de montaj acoperis, care îți va oferi soluții adecvate și te va ajuta să alegi materialul potrivit pentru proiectul tău.
Sistemele de instalații
Când vine vorba de elementele importante în construirea unei case, pe primele locuri se află și sistemele de instalații, fără de care nu vei putea cu adevărat să locuiești în spațiul respectiv.
Principalele sisteme de instalații necesare în construirea unei case sunt următoarele:
● instalația electrică - pentru ca locuința să aibă un aspect cât mai estetic, montarea instalației electrice se va face prin perete, de către o persoană autorizată și conform proiectului;
● instalația sanitară - alegerea materialelor în acest caz va fi în sarcina ta, de aceea ar fi util să stabilești care îți sunt așteptările din punct de vedere al raportului calitate-preț;
● instalația termică - la fel ca în primele două cazuri, de montarea acestei instalații se va ocupa o echipă autorizată, iar tu vei decide ce tip de centrală preferi - pe gaz, pe lemne sau electrică.
Izolarea casei
O casă bine izolată îți va aduce mai multe beneficii, în special prin reducerea cheltuielilor pentru încălzire. Cu cât va fi mai bine izolată locuința, mai ales în zonele pe unde poate pătrunde frigul, cu atât mai mult vei reuși să îți reduci cheltuielile cu încălzirea acesteia.
Un alt avantaj pe care îl are izolarea locuinței este ținerea umezelii la distanță. Un nivel prea ridicat de umiditate poate conduce la apariția igrasiei, mucegaiului sau a mirosurilor neplăcute, probleme de care sigur nu ți-ai dori să te lovești.
În funcție de materialul pe care îl alegi pentru izolarea casei, acesta îți poate fi de ajutor și în blocarea zgomotelor exterioare, caracteristică ce va îmbunătăți considerabil confortul acustic din locuința ta.
De ce elemente să mai ții cont atunci când faci planul pentru construirea casei?
Pe lângă elementele menționate mai sus, atunci când începi să-ți faci planul pentru construirea casei, ar fi recomandat să ai în vedere și următoarele componente:
● construcția gardului - dacă alegi un gard care necesită fundație, va fi mai ușor să îl construiești încă de când se va începe casa, procesul fiind asemănător. Ia în considerare faptul că ai nevoie de o autorizație de construcție și depune documentele necesare din timp;
● geamurile și ușile - consultă ofertele din piață și vezi ce materiale se pliază cel mai bine pe nevoile tale. De exemplu, geamurile tip tripan asigură o izolare fonică și termică mai bună, însă au un preț mai ridicat;
● finisarea interioară și exterioară - după finalizarea acestei etape, vei putea începe procesul de mutare în noua locuință.
Construirea unei case este un proces îndelungat, care necesită timp, răbdare și multe alegeri importante, de care vor depinde durabilitatea, eficiența și confortul locuinței. Dacă te informezi cum trebuie și alegi să lucrezi cu profesioniști, atunci cu siguranță te vei bucura de casa la care ai visat încă de la primul pas al procesului.
Sursă foto: shutterstock.com
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau