Calendar ortodox, 27 mai 2021. Rugăciunea vindecătoare de Sfântul Ioan Rusul
Dimensiune font:
Astăzi, în calendarul ortodox din 27 mai îl celebrăm pe Sfântul Ioan Rusul, cunoscut pentru minunile sale și pentru sprijinul pe care îl oferă celor aflați în nevoie, mai ales în caz de boală.
Sfântul Ioan Rusul s-a născut în jurul anului 1690 din părinţi creştini. Luat de tânăr în Armată, participă în anul 1711 la un război ruso-turc. După acest razboi, mulţi soldaţi ruşi au fost vânduţi ca robi, printre care si Sfântul Ioan Rusul.
Vândut unui unui ofiţer turc - conducător de călăreţi, a fost pus să aibă grijă de animale. Dormea alături de animalele din grajd. Pentru viaţa sa curata, i s-a propus să locuiască în casa, însă din smerenie refuză.
Dormea puţin, se ruga mult şi se hrănea cu puţină pâine şi apa. În fiecare sâmbătă mergea la o biserica închinată Sfântului Gheorghe şi se împărtăşea cu Trupul şi Sângele Domnului.
A primit de la Dumnezeu darul de a cunoaşte momentul trecerii sale la cele veşnice. Preotul care l-a împărtaşit înainte de moarte, i-a adus Sfânta Împărtăşanie într-un măr, pentru a fi ferit de fanatismul turcilor. După ce s-a împărtăşit, a trecut la cele vesnice, în anul 1730.
Calendar ortodox 27 mai 2021. Sfântul Ioan Rusu, grabnic vindecător al celor bolnavi
La trei ani de la trecerea la Domnul, Sfantul Ioan i-a aparut în vis preotului care ii trimisese Împărtăşania, spunându-i să-i dezgroape trupul. Preotul, călăuzit în chip minunat de Dumnezeu, a descoperit trupul neputrezit şi bine mirositor al Sfântului Ioan.
Moaştele sale au fost puse în biserica "Sfantul Gheorghe". Persoanele care veneau să se închine la sfintele sale moaste, primeau vindecare de multe feluri de boli.
În 1832, Osman Pasa a jefuit biserica "Sfantul Gheorghe" şi a aruncat în foc moaştele Sfântului Ioan Rusul, dorind prin acest gest să se răzbune pe creştini.
Trupul Sfântului s-a mişcat, în mijlocul flacarilor, ca şi cum ar fi fost viu, dar nu a ars. I-a rămas numai o negreala de la jar şi de la fum, negreala care se păstrează şi astăzi ca mărturie a întâmplării de atunci.
După anul 1922, moştele Sfântului Ioan au ajuns în insula Evia, în actualul oraş Procopie din Grecia.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau