36 de copii din Dnipropetrovsk vor învăța la Școala „Veronica Micle”
Dimensiune font:
Școala „Veronica Micle” din Iași a demarat un proiect transfrontalier in parteneriat cu Instituția Municipală de Asistență Socială a Copiilor și Familiilor „Casa Bună” a Consiliului Regional Dnipropetrovsk, Ucraina, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Iași, Asociația „Salvați Copiii” Iași si Centrul de Servicii Sociale Bucium pentru integrarea copiilor ucraineni. Școala a primit un număr de 36 de copii în cadrul grupelor de preșcolari, primar si gimnaziu!
Copiii și tinerii sunt printre cele mai afectate categorii de populație, iar perturbările asupra vieții acestora vor avea un impact de durată asupra dezvoltării lor fizice, psihice, emoționale și socio-economice. „Sosirea copiilor ucraineni reprezintă o provocare pentru toți beneficiarii unității noastre. Fiecare copil trebuie înțeles ca un participant activ la învățare pentru că fiecare aduce cu sine o experiență în contextul cultural căruia îi aparține. Acest proiect are în vedere egalizarea șanselor tuturor elevilor, permițând accesul acestora la informație și educație. Dezvoltă la elevi capacități de muncă în echipă, îmbinând muzica cu jocul, pictura cu sportul. Dorim să formăm elevilor competențe emoționale și sociale ce le vor servi în viitor în orice domeniu”, au spus oficialii Școlii „Veronica Micle” din Iași. Proiectul educațional „Sub același curcubeu” își propune să stimuleze interesul preșcolarilor și elevilor români de a cunoaște copii din alte țări, de a lega prietenii, de a dezvolta spiritul de colaborare între copii și totodată de a oferi servicii educaționale importante copiilor strămutați din calea războiului.
Promovarea comunicării între copiii de naționalități diferite, a încrederii şi a înţelegerii, a solidarităţii şi a toleranţei reciproce interetnice şi facilitatea accesului liber la educaţie şi la exprimare a copiilor şi tinerilor prin intermediul activităţilor interculturale şi educative în spiritul respectului faţă de diversitate. Acceptarea și integrarea noului ca parte importantă în dezvoltarea armoniei între copii, pornind de la cele mai fragede vârste. Recunoașterea și respectarea diferențelor culturale prin valorificarea pozitivă a celorlalte culturi. Valorificarea potenţialului creator al copiilor cu privire la capacitatea acestora de a realiza diverse activități legate de tema propusă, dar şi a cadrelor didactice implicate.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau