Forna şi Scripcariu, „război” total pentru UMF
Dimensiune font:
* astăzi, la ora 15, vor fi afişate listele cu rezultatele înscrierilor * pe 16 şi 20 ianuarie vor fi votate poziţiile de director de Departament, consiliile Departamentale, Consiliul Facultăţii, membrii Senatului şi viitorul rector al UMF Iaşi
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi ar putea avea prima femeie rector, înregistrând o premieră în anul 2020. Prof. univ. dr. Norina Forna, actualul decan al Facultăţii de Medicină Dentară, va fi unul dintre candidaţii care vor participa la alegerile pentru funcţia de rector, mandatul 2020-2024.
„Mi-am depus candidatura pentru funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi FarmacieGr.T.Popa din Iaşi. Voi face o campanie care va avea în centru comunitatea şi proiectele pe care le propun universităţii noastre. Vă aştept alături de mine, pentru a construi împreună viitorul UMF Iaşi, un viitor în care trebuie să devenim lider la nivel naţional în privinţa formării şi cercetării medicale şi un reper la nivel internaţional. Această candidatură nu este despre mine, ci despre UMF Iaşi. Orice proiect de anvergură poate fi implementat doar în cadrul unei echipe solide şi având încrederea unei majorităţi solide. Vă invit să priviţi această candidatură a mea ca fiind o candidatură a fiecăruia dintre Dumneavoastră, cei care sunteţi parte a UMF Iaşi. Sunt multe lucruri care trebuie şi pot să fie schimbate în bine la UMF Iaşi, iar programul meu managerial pune accentul pe dezvoltarea universitară inovativă, în care EVOLUŢIA este principiul de guvernare al unui sistem de învăţământ bazat pe CALITATEA educaţională.
Putem vorbi, în primul rând, despre alinierea la standardele internaţionale şi focusarea pe creşterea vizibilităţii universităţii şi a personalităţilor din universitate pe plan internaţional şi, implicit, despre poziţionarea obiectivă şi reală în topurile universitare recunoscute şi relevante la nivel mondial.
În al doilea rând îmi propun susţinerea sistemului educaţional prin facilitarea accesului la infrastructură şi tehnologie suport. Numărul cadrelor didactice este subdimensionat prin raportarea la numărul foarte mare de studenţi şi programul de predare foarte încărcat.
Un alt capitol la care suferă acum UMF, din punctul meu de vedere, este facilitarea accesului la resurse şi infrastructură integrată pentru activitatea de cercetare-dezvoltare şi crearea unui mediu ce stimulează gândirea creativă. Lipsa unei strategii unitare la nivel de universitate a dus la disiparea resurselor dar şi la obţinerea de rezultate nesemnificative pentru învăţământul medical ieşean.
Şi, nu în ultimul rând, o altă direcţie pe care o doresc schimbată în bine la noi, la UMF, este stimularea practică a ideilor inovative în rândul studenţilor. În situaţia actuală s-a urmărit doar un învăţământ cantitativ, cu un număr mai mare de studenţi, în defavoarea indicatorului de performanţă crucial, anume CALITATEA actului educaţional, strategie tradusă prin scăderea calităţii învăţământului medical ieşean. Vrând prea mult, ne-am mulţumit cu prea puţin, iar acest lucru nu va duce sub nicio formă la progresul şcolii medicale de la noi, din Iaşi.
Mă prezint în faţa colegilor de la UMF cu un plan managerial serios şi asumat, care vine cu soluţii concrete la problemele reale ale învăţământului medical ieşean din acest moment”, susţine Norina Forna.
Astăzi este ultima zi în care profesorii UMF mai au posibilitatea de a-şi depune candidatura pentru funcţiile de conducere ale Universităţii, la Biroul de Registratură. Actualul rector, prof. dr. Viorel Scripcariu, va candida pentru al doilea mandat – maximum permis de Legea Educaţiei Naţionale. Prof. univ. dr. Norina Forna a mai candidat pentru aceeaşi funcţie şi în 2016, când s-a clasat pe locul al doilea.
Astăzi, la ora 15, vor fi afişate listele cu rezultatele înscrierilor, iar în perioada 7 şi 8 ianuarie vor putea fi depuse contestaţii în ceea ce priveşte lista candidaţilor. În perioada 9-15 ianuarie vor fi prezentate candidaturile în faţa comunităţii academice, iar pe 16 ianuarie (turul I de scrutin), respectiv 20 ianuarie 2020 (turul II de scrutin) vor fi votate poziţiile de director de Departament, consiliile Departamentale, Consiliul Facultăţii, Membrii Senatului şi viitorul rector.
Pe 22 ianuarie vor fi validate rezultatele alegerilor în Consiliul Departamentului , Consiliul Facultăţii şi Senat, iar pe 23 ianuarie va fi transmis Ministerului Educaţiei Naţionale dosarul de confirmare a rectorului, împreună cu Metodologia proprie de alegeri.
Daiana SFREDEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau