S-au excavat deja un sfert de milion de metri cubi de pământ, pe șantierul SRU!
Dimensiune font:
Lucrările pe șantierul viitorului Spital Regional de Urgență Iași continuă într-un ritm susținut. 250.000 mc de pământ find deja excavaţi, transportaţi la Tomeşti, Popricani şi, săptămâna aceasta, spre Leţcani. Lucrările de excavare se vor derula pe întreg parcursul acestei luni, în paralel cu cele la căile de acces spre SRU.
Stadiul lucrărilor și etapele necesare pentru implementarea în continuare a proiectului au fost discutate, marți, de reprezentanții autorităților locale împreună cu cei ai Ministerului Sănătății și ai instituțiilor avizatoare (Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Agenția pentru Protecția Mediului, Administrația Națională „Apele Române”, Direcția Regională de Drumuri și Poduri, etc.) în cadrul unei întâlniri desfășurate la Primărie.
Din partea autorităților locale, la discuții au fost prezenți primarul Mihai Chirica și administratorul public al Municipiului Iași, Ciprian Bostan, iar din partea Ministerului Sănătății, Adrian Popa, președintele Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS).
La întâlnire au mai fost prezenți, de asemenea, managerul proiectului Spitalului Regional de Urgență, Cristina Gafton, reprezentantul Ministerului Sănătății pentru monitorizarea lucrărilor la SRU, Bogdan Abălași, precum și un reprezentant din partea constructorului și al furnizorilor de utilități (E.ON Energie, E.ON Gaz și Apavital). „Primaria Municipiului Iași face toate eforturile pentru a asigura condițiile necesare desfășurării fără întârzieri a lucrărilor și cu cât mai puțin disconfort pentru locuitorii municipiului Iași”, a declarat, la finalul discuțiilor, administraotrul public al municipiului Iași, Ciprian Bostan, cel care răspunde din partea autorităților locale de stadiul derulării lucrărilor pe șantierul viitoarei unități medicale.
În primul an de la darea în folosință se preconizează ca spitalul să gestioneze peste 47.500 de internări continue şi peste 100.000 de urgenţe.
În valoare de circa 700 de milioane de euro, Spitalul Regional de Urgență, situat în zona Moara de Vânt, reprezintă cea mai mare investiție din ultimii 30 de ani din regiunea de nord-est. Potrivit proiectului, SRU se va întinde pe o suprafață de 12 hectare, construcţia urmând să se întindă pe 9 etaje, din care 2 la subsol.
Unitatea medicală va avea, în total, 752 de paturi pentru spitalizare continuă, din care 86 pentru terapie intensivă, fiind grupată pe centre de îngrijire, cabinete ambulatorii și săli de operaţie, urmând să ofere servicii avansate de imagistică, radiologie intervenţională, endoscopie, cardiologie intervenţională, neuroştiinţe, etc.
Spitalul va dispune de 20 de săli de operație și circa 3.000 de angajați, urmând să înlocuiască, treptat, actualul Spital Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon”, vechi de 260 de ani.
În primul an de la darea în folosință se preconizează ca spitalul să gestioneze peste 47.500 de internări continue şi peste 100.000 de urgenţe. Finanțarea investiției, care are ca termen de finalizare luna decembrie 2028, este asigurată din mai multe surse, respectiv fonduri europene nerambursabile, un împrumut contractat de Guvernul României de la Banca Europeană de Investiții (BEI), la care se adaugă sume de la bugetul de stat și cel local, proiectul Spitalului Regional de Urgență fiind în acest moment cel mai avansat dintre cele trei unităţi medicale de acest tip care urmează să fie construite în perioada următoare în România, la Iași, Craiova și Cluj-Napoca. Edi MACRI, Maria STANCU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau