Armata României desfășoară cel mai ambițios program din istoria sa: Investițiile imense încep să producă rezultate
Dimensiune font:
Armata României desfăşoară cel mai ambiţios program de modernizare din istoria sa, iar creşterea nivelului de alocare pentru înzestrare la 2,5% din PIB permite accelerarea unor programe esenţiale pentru ridicarea capacităţii de acţiune a forţelor armate, a declarat sâmbătă ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr.
Acesta a participat, alături de premierul Marcel Ciolacu, sâmbătă, la Buzău, la ceremonia militară şi religioasă organizată cu prilejul inaugurării ''Galeriei Eroilor Aerului'' şi a Monumentului Cercetaşilor Paraşutişti şi Paraşutiştilor Militari ai Armatei Române.
"După multe decenii de pace şi linişte, Europa se confruntă, din păcate, din nou, cu realitatea dură a războiului. De mai bine de doi şi jumătate, nu departe de graniţele noastre Ucraina este supusă unei agresiuni militare ilegale şi fără nicio justificare. Experienţa dramatică a Ucrainei ne arată că apărarea începe, în primul rând, de acasă. De aceea, Armata României desfăşoară cel mai ambiţios program de modernizare din istoria sa. Investiţiile pornite în baza unui nivel predictibil de finanţare stabilit la 2% din PIB încep să producă efecte vizibile. De anul trecut, Guvernul României a crescut acest nivel la 2,5% din PIB, ceea ce permite accelerarea unor programe esenţiale pentru ridicarea capacităţii de acţiune a Armatei noastre", a spus Tîlvăr.
În acelaşi timp, el a punctat că Ministerul Apărării Naţionale, cu sprijinul Guvernului, este determinat să gândească cele mai potrivite programe care să sporească motivarea şi să ridice nivelul condiţiilor de muncă şi viaţă pentru cea mai importantă resursă - cea umană.
"Armata României, pe care ne-o dorim cât mai capabilă şi mai puternică, are nevoie nu doar de investiţii în înzestrarea cu tehnologie de ultimă generaţie, dar şi de generaţii de ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi profesionişti", a arătat Tîlvăr.
În context, ministrul a punctat importanţa ceremoniilor desfăşurate la Buzău.
"Săptămâna trecută am sărbătorit Ziua Paraşutiştilor Militari. Nu se putea găsi un context mai potrivit pentru programarea evenimentelor de astăzi în care onorăm Eroii Aerului prin inaugurarea a două proiecte simbolice de mare însemnătate - 'Galeria Eroilor Aerului' şi Monumentul Cercetaşilor Paraşutişti şi Paraşutiştilor Militari ai Armatei Române. De asemenea, mitingul aviatic care va avea loc la aerodromul militar Boboc va completa în mod fericit această zi", a precizat ministrul.
Totodată, el a subliniat că municipiul Buzău şi-a asumat identitatea de oraş al aviaţiei şi paraşutismului militar românesc, fiind casa tradiţională a instituţiilor de formare şi iniţiere în zbor a aviatorilor şi paraşutiştilor militari.
"Tot aici se găsesc şi alte structuri fanion ale Armatei României, Divizia 2 Infanterie 'Getica', purtătoarea glorioaselor tradiţii ale Armatei a II-a, Brigada de Informaţii Militare şi Batalionul 52 Forţe pentru Operaţii Speciale Băneasa Otopeni", a completat Angel Tîlvăr.
Nu în ultimul rând, acesta a evidenţiat şi buna colaborare dintre autorităţile locale din Buzău şi comandanţii unităţilor aflate pe raza judeţului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau