Chefir de apă, sursă de sănătate și frumusețe
Dimensiune font:
Cristalele Japoneze, sau ‘’Chefirul de apă din Caucaz’’, sunt niște ciuperci inferioare din grupa Sacharomyces, care se dezvoltă și se înmulțesc rapid, în medii de cultură bogate în glucide. Acestea sunt mici cristale transparente, ca niște granule de gelatină albă. Sunt folosite de multă vreme în Extremul Orient, în special în Japonia și China, iar în Europa au fost preluate de către terapeuții naturisti ca remediu împotriva unor afecțiuni, datorită substanțelor active, îndeosebi minerale, vitamine (B, E şi D) și enzime ce acționează ca antioxidanți și detoxifianți. Lichidul în care acestea se dezvoltă este un elixir pentru sănătate. Cristalele – ființe vii – sunt alge naturale, scoase de om din adâncul albastrelor lacuri ale Japoniei, aclimatizate și puse în slujba binelui celor cu probleme de sănătate.
Se spală bine cu apă cristalele, se pun într-un borcan 1 litru de apa plată și 4 linguri de zahăr (fructoză) și se amestecă până la dizolvare. Se adaugă cu grijă patru linguri de cristale, 10-12 stafide sau 3-4 bucăți din alte fructe (prune, mere, gutui, lămâie) și se închide borcanul ermetic. Chefirul se poate menține la fermentat la temperatura camerei, cel puțin 12 ore, însă, în general, 24 de ore, după care se strecoară prin tifon așezat într-o sită de plastic și se consumă imediat sau se păstrează în sticle închise, la frigider. Imediat după strecurare, cristalele din borcan se clătesc sub jet de apă rece ( fără clor). După clătire, se repetă procedura. Când volumul cristalelor se dublează, trebuie dublată și cantitatea de apă, zahăr și fructe, dacă permite vasul.
sursa -topremediinaturiste.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau