Cum putem păstra sănătatea sistemului nervos
Dimensiune font:
Sistemul nostru nervos este intens și continuu cercetat, pentru a afla metode eficiente de prevenire și tratament al afecțiunilor neurologice. Deși avem la dispoziție o cantitate enormă de informații despre funcționarea sistemului nervos și a funcțiilor sale, mai avem încă multe lucruri de descoperit.
Sistemul nervos are rolul de a coordona activitatea mușchilor, de a prelucra informațiile primite prin organele de simț și de a iniția acțiuni. De aceea, este important să ne îngrijim de sănătatea lui și să îi oferim tot ce are nevoie pentru a fi în cea mai bună stare.
Suplimente pentru sistemul nervos
Un sistem nervos sănătos este responsabil de buna funcționare a întregului nostru organism. De aceea, este important să îi oferim toate lucrurile de care are nevoie pentru a te bucura zilnic de beneficiile acestuia. Pentru a menține sănătatea sistemului nervos, este important să urmăm câteva reguli care țin de stilul de viață și de administrarea de suplimente, care au rolul de a susține sănătatea sistemului nervos. Este recomandat să ne odihnim atât cât avem nevoie, să luăm vitamine pentru sistemul nervos și să facem sport.
Nutrienții necesari sistemului nervos sunt acizii grași esențiali, magneziul și calciul. Consumul de zahăr, cafea, alcool și tutun în exces au un impact negativ asupra bunei funcționări a sistemului nervos. De asemenea, stările de tensiune și stres pot provoca un puls crescut și pot influența activitatea sistemului cardiovascular. De aceea, sunt recomandate capsulele de extravalerianic cardio care ajută la menținerea tensiunii arteriale normale și contribuie la elasticitatea vaselor de sange.
Organismul uman nu poate produce singur acizi grași esențiali omega 3, de aceea este important să adăugăm în dieta noastră suplimente eficiente și alimente bogate în acizi grași. Magneziul are un rol esențial pentru combaterea problemelor musculare și articulare, însă alimentele pe care le consumăm frecvent nu conțin o cantitate suficientă de magneziu. În plus, stresul și oboseala epuizează rapid resursele de magneziu din corp, așa că este necesară administrarea unui supliment bogat în magneziu.
Lipsa de calciu are impact negativ major asupra sistemului nervos central. Dacă nu obținem cantitatea necesară de calciu din surse naturale, nivelul scăzut al acestuia poate duce la stări de iritabilitate și amorțeală în întregul organism. De aceea, este recomandat să luăm suplimente cu calciu, însă, la fel ca și în cazul celorlalte suplimente de vitamine sau minerale, trebuie să consultăm un medic.
Activități care contribuie la sănătatea sistemului nervos
Chiar dacă pare imposibil să eliminăm complet stresul din viața noastră, putem face o mulțime de lucruri pentru a îl reduce. Este recomandat să ne relaxăm ori de câte ori avem senzația că activitățile de zi cu zi ne afectează calitatea vieții. Ne putem relaxa citind, plimbându-ne în natură sau practicând un sport. Toate aceste activități au rolul de a diminua nivelul stresului și ne ajută să ne relaxăm, pentru a menține sănătatea sistemului nervos.
De asemenea, este important să avem o dietă cât mai echilibrată, cu un nivel scăzut de colesterol și grăsimi saturate. Alimentele bogate în acizi grași și vitamine ajută la menținerea circuitului neuronal, la îmbunătățirea sistemului locomotor și a memoriei. De aceea, este recomandat să practicăm un sport. Aceasta este una dintre activitățile care contribuie la menținerea sănătății sistemului nervos, de aceea este important să facem cel puțin 30 de minute de mișcare zilnic.
În plus, este esențial să ne menținem mintea activă, pentru a preîntâmpina tulburările degenerative. Este recomandat să învățăm în permanență lucruri noi, să încercăm să memorăm cât mai multe lucruri, să rezolvăm cuvinte încrucișate și să citim.
Odihna și somnul permit celulelor nervoase să ia o pauză, iar corpului să se refacă. În timpul unui somn bun, producem melatonină, care ajută la refacerea organismului și la regenerarea celulelor nervoase. Lipsa somnului sau un somn insuficient provoacă stări de nervozitate, incapacitate de concentrare și depresie, crescând riscul de accidente vasculare cerebrale.
Funcționarea optimă a sistemului nervos este esențială pentru starea noastră generală de sănătate. De aceea, este important să ne îngrijim, să luăm cele mai bune suplimente și să ne îndeletnicim cu activități care ne mențin în formă.
Sursa foto: Shutterstock
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau