Fructul pe care trebuie să îl consumi neapărat pe timp de caniculă: Reduce riscul de boli cardiovasculare
Dimensiune font:
Fructul pe care trebuie să îl consumi neapărat pe timp de caniculă: Reduce riscul de boli cardiovasculare
Tu știi care este fructul pe care nu trebuie să îl ocolești vara? Reduce semnificativ riscul de a suferi de boli de inimă.
Noile cercetări arată că pepenele roșu ar putea fi mult mai hrănitor decât se credea până acum și ar pute acontribui chiar și la reducerea riscului de boli de inimă.
Cercetătorii au descoperit că participanții la studiu care au consumat fructul au avut un aport mare de nutrienți esențiali, fibre, potasiu și vitamina C, anunță romaniatv.net.
Pepenele poate contribui, în același timp, la îmbunătățirea hidratării și la reducerea riscului de boli de inimă. Conform aceluiași studiu, pepenele roșu poate contribui la aportul global de nutrienți și a calității dietei.
Cercetătorii au constatat că persoanele care consumă pepene roșu, inclusiv copii, beneficiază de o creștere a aportului de nutrienț
Persoanele care au participat la studiu au avut un aport mai mic de zaharuri adăugate și de acizi grași saturați totali.
Fructul abundă în apă, nu are grăsimi și este o sursă importantă de vitamine și minerale.
Consumul de pepene verde este asociat cu următoarele beneficii pentru sănătate:
Scăderea tensiunii arteriale;
Reducerea rezistenței la insulină;
Reducerea durerii musculare;
digestie mai bună;
îmbunătățirea sănătății pielii;
scăderea nivelului de inflamație.
Substanțele nutritive din 2/3 cană (100 de grame) de pepene verde crud sunt:
Calorii: 30
Apă: 91%
Proteine: 0,6 grame
Carbohidrați: 7,6 grame
Zahăr: 6,2 grame
Fibre: 0,4 grame
Grăsimi: 0,2 grame
Pepenele roșu este bogat într-un aminoacid cunoscut sub numele de citrulină. Citrulina a devenit populară ca supliment pentru antrenament, putând dilata vasele de sânge și poate promova creșterea musculară.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau