Ministrul care mănâncă 'fără emoții' pepeni din piață. Recent, Sorin Constantinescu a găsit cantități uriașe de pesticide în fructe
Dimensiune font:
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că nu are nicio emoţie să mănânce pepeni din piaţă şi este singurul loc de unde atât el cât şi familia cumpără.
Ministrul a precizat despre posibile substanţe în pepeni că are foarte mare încredere în instituţii şi, până astăzi, ANSVSA nu a comunicat vreo problemă.
"Nu am nicio emoţie să mănânc pepeni din piaţă, e singurul loc de unde şi eu şi familia cumpărăm. Am foarte mare încredere în instituţii şi, până astăzi, ANSVSA nu a comunicat vreo problemă. La mine la Bacău, de unde sunt eu, ajung mai uşor pepenii de la Matca şi de la Tecuci, dar cred că vin şi de la Dăbuleni”, a declarat ministrul Mediului, întrebat despre prezenţa erbicidelor din pepeni.
Sorin Constantinescu a testat pepeni din România și a trimis probe la laborator. ”Aceste analize au confirmat ceea ce am spus eu”
Într-o filmare publicată pe pagina sa de YouTube și pe canalul de TikTok, Sorin Constantinescu, om de afaceri, demonstrează că pepenii din România conțin cantități uriașe de pesticide.
Afaceristul a plătit aproape 2.000 de euro pentru a trimite mostre de pepene la analize în Belgia, după ce anterior a testat fructul cu un aparat deja devenit celebru în țara noastră care arată cantitatea de nitriți din diferite produse.
Sorin Constantinescu a prezentat apoi rezultatele analizelor efectuate în mai multe laboratoare, inclusiv în Belgia, care arătau niveluri uriașe de substanțe toxice în pepeni.
„Am făcut peste 10 analize la tot felul de produse. Aceste analize de laborator pe care am plătit pentru fiecare în jur de 200 de euro mi-au confirmat ceea ce am spus eu.
Pe acest pepene, aparatul l-a indicat cu nitrații în jur de 800. Laboratorul a arătat nitrații la 843, deci confirmă ce spune aparatul. De asemenea, un pepene galben care are depășit fluazivopul (un ierbicid) de 30 de ori. Un alt pepene de la supermarket mie mi-a dat 450 pe aparat și în laborator mi-a dat 349.
În România nu este reglementată cantitatea de nitrați. Pot să fie oricâți nitrați, poate să explodeze pepenele, că statul nu are treabă. Nitrații provin de la azotul care se pune în sol pentru a-i ajuta să crească mai repede. Nitrații la pătrunjel sunt la 2070 în rezultatul de laborator.
La banane, nitrații trebuie să fie maxim 200 și în laborator sunt la 843. Analizele la roșiile din piață au ieșit bune, dovleceii la fel“, a mai spus Sorin Constantinescu.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau