Terapii complementare - Ce se întâmplă dacă mănânci cuișoare
Dimensiune font:
Cuișoarele se folosesc de mii de ani în India și China, nu doar că un condiment aromat, ci și că remediu medicinal pentru multe afecțiuni. În medicina ayurvedica cuișoarele se folosesc pentru carii dentare, halitoză, iar în medicina chineza cuișoarele erau apreciate pentru proprietățile lor afrodisiace.
Cuișoarele au numeroase beneficii pentru sănătatea organismului uman - îmbunătățesc digestia prin stimularea secreției de enzime digestive, sunt bune și pentru a reduce flatulența, iritabilitatea gastrică și greața. Au proprietăți antibacteriene și chimio-preventive sau anti-carcinogene. Testele au arătat că pot fi de ajutor în tinerea sub control a cancerului de plămâni aflat în fazele incipiente. Cuișoarele conțin cantități mari de antioxidanți, ideali pentru protecția organelor interne, în special a ficatului, de efectele radicalilor liberi. Metabolismul, în timp, mărește producția de radicali liberi și lipidele, reducând în același timp și antioxidanții din ficat. Extractele de cuișoare ajuta la neutralizarea acestor efecte, având proprietăți hepato-protectoare.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau