Rămâneți cu picioarele pe pământ!
Dimensiune font:
Trupa lui Andrei Cristea s-a aflat la mai puțin de jumătate de oră de un rezultat ce putea fi pozitiv în disputa din deplasare cu FC Viitorul, contând pentru etapa a XXIV-a a Ligii 1. Reamintim, meciul a început luni seara și a fost întrerupt din cauza ceții în minutul 67, la scorul de 0-0. După o oră de așteptare, arbitrul Florin Chivulete a decis ca partida să fie reluată a doua zi, de la ora 16:00. Nu a putut însă, tot din cauza ceții, să fluiere reluarea disputei, a urmat o nouă oră de așteptare, iar decizia sa finală a fost că partida nu se poate disputa, consecința fiind că va fi reprogramată și va începe din minutul 1.
Nu mai punem la socoteală că suspendații Calcan și De Iriondo, din cauza cumulului de cartonașe galbene, vor fi indisponibili și etapa viitoare, când CSM Poli va primi luni, de la ora 17:30, vizita celor de la FC Voluntari în derby-ul codașelor, iar Cristea va rămâne în tribună nu doar la amintitul joc, ci și la cel din etapa a XXVI-a, din deplasare, cu FC Argeș. Nu mai punem la socoteală nici că formația ieșeană a fost plecată patru zile de acasă, cu toate cheltuielile aferente, dar se poate considera totuși pozitiv faptul că, pe ansamblu, ea a arătat cel mai bine de când a fost preluată de Cristea, iar asta în condițiile în care nu a creat mai deloc pericol la poarta lui Cojocaru, iar pe faza defensivă începeau să apară probleme după minutul 60.
Popadiuc, în ascensiune
Andrei Cristea l-a menținut în prima echipă pe Vanzo, cel care alături de atacantul central Duranovic, revenit după ce a scăpat de COVID-19, a dat tonul presingului destul de consistent de la începutul partidei. Ocazia lui Ciobanu, din minutul 5, când a avut mingea la 17 metri, iar Brănescu a reținut de lângă bară, le-a mai temperat elanul, chiar dacă Popadiuc, introdus în minutul 2 în locul lui Stan, a fost și el suficient de activ. Poate că introducerea sa, și nu a lui Flores, a putut părea cumva surprinzătoare, dar dacă ar fi fost lăsat pe bancă ar fi fost totuși nedrept pentru că el a intrat bine în joc runda trecută, la înfrângerea cu 2-3 în Copou, în fața Astrei.
Apărarea ieșeană, cu Mihalache și Passaglia în fața liniei de patru fundași, a rezistat însă fără mari emoții, deoarece a avut de înfruntat o ofensivă gazdă fără pic de orizont. FC Viitorul a mizat totul pe sclipirile lui Mățan, pe stânga, dar el n-a avut nicio șansă în fața fundașului Onea, care i-a blocat toate centrările, iar cum și Vega se retrăgea în sprijinul apărării era evident că faze periculoase nu prea puteau apărea. Mățan a expediat un șut la care Brănescu s-a opus lejer, iar Ciobanu a trimis peste transversală, iar în dreptul celor de la CSM Poli poate fi trecută doar atitudinea ceva mai potrivită pentru o partidă de la care aveau ceva așteptări.
Formația ieșeană a creat senzația după pauză că ar putea chiar mai mult. Cristea i-a schimbat în minutul 60 pe Mihalache și Passaglia cu R. Popa și Gaitan, iar până la întreruperea din minutul 67 au apărut două bune situații la poarta lui Brănescu. Frăsinescu s-a opus cu succes unui șut care i-ar fi dat destule emoții portarului de la CSM Poli, iar Mățan, după o fază bine prelucrată în careu de atacantul central Ganea, cel care l-a înlocuit la pauză pe inexistentul Sabala, a șutat plasat la colțul lung, dar balonul a ocolit de puțin cadrul porții.
Au vrut și vor mai mult
Meciul a fost întrerupt, iar ce s-a mai întâmplat ați aflat la începutul materialului. CSM Poli își dorește mai mult de la acest meci, iar conducerea clubului a depus o contestație prin care semnalează că FC Viitorul „n-a respectat regulamentele fotbalistice, deoarece n-a pornit instalația de iluminat...”. Răspunsul grupării constănțene a venit prompt, menționând că „la FC Viitorul Constanța instalația de nocturnă funcționează și a funcționat mereu în parametrii normali, dar numai arbitrul și producătorul meciului decid când și dacă este necesar ca aceasta să fie aprinsă, în niciun caz clubul oaspete”, dar și că „FC Viitorul Constanța a propus, după consultarea buletinului meteo, continuarea jocului a doua zi la orele 13 sau 14, pentru a evita ca ceața să împiedice continuarea partidei. Această propunere a clubului nostru NU a fost acceptată de Politehnica Iași, care a dorit reluarea meciului la o oră mult mai târzie (?!)”. Replica grupării ieșene n-a fost la fel de promptă, de fapt n-a fost deloc...
Una peste alta, decizia finală a lui Chivulete o avantajează pe FC Viitorul, care are mai multe șanse de a câștiga meciul ce se va disputa din minutul 1 decât dacă l-ar fi continuat din minutul 67. Nu poate anticipa nimeni deznodământul ultimelor 25 de minute dacă partida s-ar fi jucat marți, raportul de forțe devenind echilibrat după o noapte de odihnă. Flores și poate Platini ar fi întreținut speranțele ieșene pe faza de atac, deși, dacă ar fi ieșit Vanzo și Vega, apărarea, care deja începea să dea semne de degringoladă, și-ar fi pierdut și mai mult din suport... Dragoș GAȘPAR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau