Curtea Supremă a admis recursul în casație formulat de fostul primar Cristian Popescu Piedone în dosarul Colectiv
Dimensiune font:
Curtea Supremă a admis recursul în casație formulat de fostul primar Cristian Popescu Piedone, dar și de alți condamnați în dosarul Colectiv.
Este vorba despre cei doi pompieri care au verificat clubul bucureștean, unul dintre patronii clubului și administratorul firmei de artificii.
Instanța a stabilit ca termen de judecată ziua de 22 februarie.
Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv și tatăl unui băiat care a murit în urma incendiului din Colectiv, a spus că spera că justiția din România a înțeles că au murit 65 de oameni în urma unor greșeli făcute de niște oameni care au fost găsiți vinovați. „Acum se încearcă să ce, chiar nu pot să-mi dau seama. Adică există cineva din țara asta care își imaginează că 65 de aoameni au murit printr-o întâmplare?”
Eugen Iancu spune că va merge din nou la proces când va fi citat și se întreabă dacă persoanele condamnate pentru moartea celor 65 de tineri au avut vreodată mustrări de conștiință.
Pe 12 mai, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu pe fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Acesta este încarcerat la penitenciarul Rahova.
Patronii clubului, administratorul firmei de artificii, pirotehniștii și cei doi pompieri care au verificat clubul bucureștean au primit pedepse între 6 și 12 ani după gratii.
În plus, instanța a obligat primăria sectorului 4 și Inspectoratul pentru Situații de urgență București-Ilfov la plata unor despăgubiri pentru supraviețuitorii și urmașii celor care au murit în urma incendiului din Colectiv.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau