Casele vechi în Iași. Nu le vrea nimeni? Or fi bântuite!
Dimensiune font:
Fie că ești ieșean get-beget, sau ai fost adoptat de Orașul celor 7 Coline, știi deja cât de diversă este capitala Moldovei. Iașiul este un mix de vechi și nou, de tradiții și tendințe moderne.
Cauți case vechi în Iași? Vei găsi surprize plăcute. Dar și fantome la pachet!
Iașiul și casele sale vechi
Sunt la mare căutare casele vechi, atât în marile orașe cât și în zona rurală. Și în Iași românii caută case tradiționale, vechi sau interbelice. Este nostalgia trecutului și a vacanțelor la bunici. Sau întreprinzătorii cu dorința de a pune pe picioare o afacere, un pub sau o cazare în regim bed & breakfast.
Căutând case vechi vei fi surprins să descoperi nu doar artă, estetică și nostalgie, ci și locuri de care lumea se ferește. Acolo timpul pare că s-a oprit în loc pentru noi, muritorii. Nu și pentru fantome.
Oase și fantome prin case vechi ieșene
Despre casa bântuită din Copou vorbește toată lumea. Sau, în fine, de ea sunt atrase grupurile de iubitori de senzațional. Aceștia escaladează gardurile imobilului, fac poze, jură că au văzut ceva nepământean. Proprietarii sunt exasperați. Femeia a folosit pușca cu alice pentru a goni curioșii.
Casa, construită în perioada interbelică, în stil art deco, este sobră. Curtea e sumbră. Un fel de depozit de pietre de râu, troițe și icoane. Pare un loc ciudat, în care orice se poate întâmpla după lăsarea serii.
Pe Strada Brândușelor, altă casă veche, altă grozăvie. Aici, proprietara susține că a auzit zgomote, așa că o echipă de televiziune de mâna a doua și-a suflecat mânecile și a început să sape cu mâinile, apoi cu excavatorul, subsolul clădirii. Fragmentele de oase și hainele au stârnit imaginația oamenilor. Un buldozer a săpat toată zona, poliția a dat din umeri.
Pe Strada Italiană, în cartierul Sărărie, paranormalul este la el acasă. Vecinii și clarvăzătorii energetici susțin că pe acoperiș bântuie noaptea fantome, se aud scârțâituri, ba chiar chiote de la o nuntă care se tot repetă. Legendă urbană sau nu, cert e că imobilul a avut parte de proprietari care au vândut-o la puțin timp după achiziție. Iar chiriașii au fugit mâncând pământul. De ani buni, casa e nelocuită.
”Vila albă” din Podu de Fier e și ea goală și bântuită. Înainte de a se muta acolo, ultimii proprietari au dotat imobilul cu sisteme de securitate, dar alarmele au fost dese și inexplicabile. Apoi, au apelat la preoți ca să sfințească locul, dar fără succes. În prezent nici această casă veche din Iași nu are stăpâni.
Evident că asemenea case vechi în Iași sunt greu de vândut. Se degradează de la an la an. Niciun preț nu e suficient de atractiv pentru a învinge teama.
Dincolo de superstiții și legende urbane
În loc de încheiere un sfat: Dacă ești nostalgic sau întreprinzător, în căutarea unei case vechi în Iași, nu e nevoie să umbli pe străzi cu lumânări, legături de usturoi sau țăruși.
Apelează la o agenție imobiliară de încredere!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau