Ce alimente trebuie să MĂNÂNCI în noaptea de Revelion ca să ai noroc în 2023
Dimensiune font:
Noaptea de 31 decembrie este noaptea specială care face trecerea dintre ani. Cu o însemnătate aparte pentru noi toți, noaptea de Revelion este deosebită și datorită preparatelor culinare servite în orice colț al lumii.
De-a lungul timpului au existat multe superstiții și obiceiuri prilejuite de această trecere, atât legate de diverse activități, cât și de mâncare.
Iată ce se mănâncă de Revelion și ce nu se mănâncă de Revelion. Îți propunem și câteva rețete pentru masa de Revelion.
Ce este bine să mănânci de Revelion
Struguri albi
Dintre fructele care trebuie să fie prezente pe masă în noaptea dintre ani, strugurii albi sunt cei care atrag bogăția. Tradiția spune că 12 boabe mâncate la cumpăna dintre ani vor asigura 12 luni pline de sănătate și belșug.
Pește
Peștele este și el simbol al bogăției și, conform tradiției, acesta poate să ne ajute să „alunecăm” mai ușor printre momentele mai grele din noul an. De asemenea, în noaptea dintre ani peștele trebuie să fie așezat pe farfurii întreg, tăierea acestuia ar putea să aducă segmentarea norocului.
Rodii şi smochine
Simbol al fertilității si al prosperității, rodiile și smochinele se numără printre fructele care trebuie mâncate în noaptea dintre ani, potrivit Adevărul.
Paste şi cereale
Atât pentru substanțele lor nutritive, cât și pentru că simbolizează longevitatea și belșug și bogăție, pastele și cerealele sunt alimente recomandate spre consum în noaprea de Revelion.
Fasole, mazăre şi linte
Fiind simboluri ale bogăției și ele, lecumele cu forma rotundă trebuie să fie prezente în meniul nopții dintre ani, pentru un an viitor îmbelșugat.
Fructe rotunde
De asemenea, legumele cu forma rotundă, ca merele și citricele simbolizează sănătatea și vigoarea vitală, energia și forța și trebuie să se regăsească în casele oamenilor în momentul schimbării anului.
Carne de porc
Mesele festive de sărbători au în componența lor tradiționala carne de porc. Românii pregătesc din timp bucate din animalul sacrificat la noi în țară cu ocazia Crăciunului. Acesta este considerat aducător de noroc, bogăție și prosperitate. În plus, în antichitate scroafa reprezenta un simbol al fertilității și era considerată animal sacru de către mai mulți zei.
Carnea de curcan
Curcanul este simbolul norocului, fiind sigura pasăre considerată în acest fel. Este recomandată înlocuirea cărnii de pui, care simbolizează sărăcia, cu cea de curcan în noaptea dintre ani.
Şampanie
Desigur, nelipsită de pe mesele de sărbătoare, șampania este și ea un element de bază în organizarea meniului pentru cumpăna dintre ani. Simbolizează un an nou îmbelșugat și îndeplinirea dorințelor.
Tort
Tortul este desertul nelipsit de la sărbătorile importante. Pentru că simbolizează veșnicia, acesta face parte din meniurile aniversărilor sau ale nunților și nu ar trebui să îi ducem dorul în noaptea de Revelion
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau