Cum să alegi mobilierul de grădină, în funcție de spațiu, stil și funcționalitate

gradina_3(1)

Dimensiune font:

| 23-07-2024 14:31

 Cum să alegi mobilierul de grădină, în funcție de spațiu, stil și funcționalitate

Acestea sunt esențiale pentru a ne bucura de exteriorul nostru, indiferent de suprafața acestui spațiu să-i zicem privilegiat. Alegerea mobilierului potrivit pentrugrădină este esențială pentru a ne bucura din plin de timpul petrecut afară, mai ales în lunile cu vreme frumoasă. Și nu ne referim doar la funcționalitate, care este importantă. Ne referim și la estetică și confort. Două aspecte care sunt fundamentale pentru bucuria ta.

Dar nu trebuie să alegem cu ușurință, indiferent dacă avem puțin spațiu sau o grădină mare. În orice caz, alegerea mobilierului de exterior trebuie făcută cu o anumită planificare și cu o ruletă în mână. Cel mai bun mod de a face investiția corectă, dar, mai ales, de a profita la maximum de fiecare centimetru.

Să vedem ce ar trebui să luăm în considerare pentru a găsi echilibrul perfect între ceea ce ne dorim și ceea ce ni se potrivește.

Deși am putea crede că alegerea mobilierului de grădină ține doar de estetică, nu este chiar așa. Planificarea utilizării eficiente a spațiului este aproape la fel de importantă ca designul mobilierului nostru. Dar acestea nu sunt singurele aspecte de luat în considerare. De asemenea, trebuie să ne gândim la întreținerea necesară pentru fiecare dintre ele și chiar la locul în care le vom depozita odată cu încheierea sezonului. Ar trebui să le alegem în funcție de nevoile noastre reale și, de asemenea, în funcție de timpul pe care îl avem la dispoziție.

Înainte de a intra în chestiuni pur practice care pot înclina balanța către o alegere sau alta, să luăm în considerare un lucru important: stilul mobilierului de grădină. Optarea pentru un design sau altul în materie de mobilier va determina personalitatea spațiului nostru. Un detaliu de care trebuie să ținem cont, astfel încât să existe armonie între mobilier de grădină, plantele noastre, accesoriile decorative precum fântânile și chiar textilele.

1. Definirea utilizării pe care vrem să o dăm spațiului

Deși poate părea un detaliu neimportant, este de fapt esențial să îl corectăm în alegerea mobilierului pentru grădină. Nu este același lucru să le folosim cu intenția de a mânca și să folosim spațiul pentru relaxare.

Dacă optăm pentru prima opțiune, spațiul nostru va trebui să fie complet funcțional.

În funcție de câți metri pătrați avem, va trebui să optăm pentru un anumit tip de masă: pentru spațiile mici, mese rotunde; pentru spațiile medii, una pătrată; iar pentru cele mari, dreptunghiulare. Dacă ceea ce ne dorim este ca spațiul să fie folosit doar în scopuri recreative, va trebui să optăm pentru seturi de canapele și mese de grădină. O altă opțiune foarte interesantă este să optăm pentru mobilier grădină modular cu diferite poziții. Putând să ne jucăm cu ele, vom putea avea confortul de care avem nevoie în orice moment, fără a ne compromite spațiul.

2. Cunoașterea dimensiunilor spațiului: esențială în alegerea mobilierului de grădină

Chiar dacă dorești să incluzi o mulțime de elemente, va trebui să te limitezi la spațiul pe care îl ai la dispoziție. Mai mult: încercarea de a avea mai mult mobilier grădină decât este necesar sau mobilier mare dacă spațiul este mic nu va genera senzația plăcută pe care o căutăm atunci când întreprindem astfel de proiecte. Din acest motiv, este important să facem o utilizare foarte rațională a spațiului pentru a încerca să evităm astfel de disproporții neplăcute.

De asemenea, este important să avem în vedere că, dincolo de mobilier, este esențial să existe spațiu pentru un acces confortabil. Din acest motiv, și la fel de important ca și luarea în considerare a lăsării spațiului ușii liber, va trebui să ne gândim la mobilier care să ne permită să ne deplasăm fără prea multe impedimente. Și nu uita: dacă ești un fan al grătarelor, nu uita să le incluzi în amenajarea spațiului. Și nu doar pentru că emit fum, ci, în mod fundamental, pentru că degajă și căldură, iar aceasta ne poate deteriora mobilierul dacă nu există o distanță de siguranță.

3. Alegerea unui stil, fundamental la nivel estetic

Un punct care va depinde, înainte de toate, de gusturile noastre personale. La fel cum casa noastră ne reflectă personalitatea, la fel se întâmplă și cu decorarea grădinii. Dacă locuința noastră este decorată într-un stil modern, este normal să extrapolăm această tendință și la exterior. Dacă suntem iubitori de nordic sau rustic, vom căuta același efect în mobilierul de grădină.

Indiferent de acest detaliu sau de modul în care ne alegem mobilierul, este important să știm cum vrem să respire spațiul. Un lucru pe care îl putem accentua sau realiza prin utilizarea textilelor, a accesoriilor decorative și chiar a iluminatului de grădină. Și de ce este important acest lucru? Pentru că făcând acest exercițiu prealabil de design și planificare ne va permite să obținem un spațiu armonios și plăcut.

4. Alege mobilierul în funcție de întreținerea acestuia

Un alt detaliu fundamental pe care trebuie să îl înțelegem bine atunci când alegem mobilierul pentru grădină. Pe lângă faptul că tipul de material al mobilierului nostru afectează stilul spațiului, acesta are un impact direct și asupra nevoilor de întreținere ale acestuia. Un motiv bun pentru a cunoaște în profunzime modul de îngrijire a mobilierului de grădină în funcție de materialul acestuia. Ceva care nu afectează doar lunile reci, ci și de ce au nevoie pentru a fi în stare perfectă pentru primăvară și vară.

 5. Depozitarea mobilierului de balcon, terasă și grădină după vremea bună: ceva la care ar trebui să ne gândim

Și care adesea trece neobservat. Modul de protejare a mobilierului de exterior în timpul iernii este esențial pentru prelungirea duratei sale de viață. Când vine vorba de alegerea lor, trebuie să ne gândim la cum este clima noastră. Și, în funcție de asta, dacă avem un loc în care să depozităm mobila în lunile reci sau dacă, dimpotrivă, va fi în aer liber. Trebuie să ne gândim chiar și la greutatea mobilierului, dacă va trebui să îl mutăm.

Dacă, din motive de spațiu sau de climă, trebuie să ne depozităm mobila atunci când vine vremea rece, este esențial să vedem dacă avem un loc unde să o facem în mod corespunzător. O expresie care ascunde un aspect fundamental: faptul că ne permite să le protejăm de apă și îngheț, chiar dacă decidem să le protejăm și mai mult folosind huse pentru mobilier grădină.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Un covrig cu cașcaval, la originea unei povești care-l va băga pe un ieșean la închisoare
15/11/2024 18:35

 Un iesean va ajunge după gratii pentru că nu si-a putut păstra calmul la o coadă la covrigi. Cele două palme aplicate altui cumpărător, in urma unui conflict minor, il vor costa doi ani si jumătat ...

Cum protejăm patrupezii în sezonul rece. Șapte lucruri bine de știut pentru confortul și sănătatea animalelor de companie pe timp de frig
15/11/2024 16:17

Cum protejăm patrupezii in sezonul rece. Sapte lucruri bine de stiut pentru confortul si sănătatea animalelor de companie pe timp de frig Iată că intrăm treptat in sezonul rece al anului, iar dacă noi ...

S-a castigat marele premiu la Loto 6/49 in valoare de peste 9,58 milioane de euro
15/11/2024 09:30

La tragerea Loto 6/49 din 14.11.2024, s-a castigat premiul de categoria I in valoare de 47.703.321,40 de lei (peste 9,58 milioane de euro).Biletul norocos a fost jucat la agentia 17 034 din Galati si a fost com ...

O petiţie semnată de peste 40.000 de persoane împotriva bradului de Crăciun de la Vatican
14/11/2024 12:52

 Peste 40.000 de oameni au semnat o petitie pentru a interzice tăierea unui brad care ar urma să fie plasat la Vatican. După cum spune traditia, bradul de Crăciun găsit in Vatican provine din orasu ...

Românii sunt obligați să prezinte buletinul când fac asta!
14/11/2024 11:32

 Romanii sunt obligati să prezinte buletinul cand fac asta! Este vorba despre cetătenii care se duc la casele de schimb valutar. Cei care nu prezintă un act de identitate nu pot schimba banii. Iată mot ...

Gutuia, regina incontestabilă a toamnei
13/11/2024 15:16

Gutuia, regina incontestabilă a toamnei Gutuile se numără printre fructele preferate din sezonul de toamnă. Culoarea galben-pai, aroma subtilă pe care o simti cand o adulmeci, pulpa crocantă si gustul ...

Testamentul lui Silviu Prigoană / Cine primește averea omului de afaceri - Nevasta nu ia nimic
13/11/2024 10:53

  Silviu Prigoană a murit marti, 12 noiembrie 2024, la varsta de 60 de ani. În urmă cu ceva vreme, omul de afaceri vorbise despre testament. De-a lungul anilor, Silviu Prigoană a strans ...

Scărlătescu, exasperat de procesul cu Antena 1:
12/11/2024 11:35

 "Mă lătrau cainii cand ajungeam acasă", a spus Cătălin Scărlătescu, referindu-se la faptul că era extenuat de orele de productie pe care le realiza la Antena 1. Chef Scărlătescu spune ...

Ai pus prea multă sare în ciorbă? Un truc te ajută să salvezi întreaga oală cu mâncare
12/11/2024 11:25

 Chiar si cei mai buni bucătari adaugă uneori prea multă sare la o retetă, insă acest lucru nu inseamnă că mancarea trebuie aruncată. Bucătarul Wolfgang Puck a impărtăsit un truc prin care poti ...

Trovanţii, enigma pietrelor vii din România
11/11/2024 16:45

Trovanţii, enigma pietrelor vii din Romania Romania găzduieste unul dintre cele mai misterioase fenomene de pe Pămant: Pietrele Vii. Pietrele vii, numite si trovanti, pot creste de la cativa milimetri pană ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei