Secretele unei case ordonate: sfaturi simple pentru un spațiu aerisit
Dimensiune font:
Secretele unei case ordonate: sfaturi simple pentru un spațiu aerisit
O casă ordonată şi aerisită îţi va aduce mult mai mult decât un decor estetic. Spaţiul în care trăieşti îţi influenţează starea de spirit, capacitatea de concentrare şi chiar nivelul de productivitate. De aceea, e bine să amenajezi spaţiul în care locuieşti cu accent pe ordine şi organizare.
Dacă vrei să scapi de lucruri care îţi aglomerează inutil casa şi să te bucuri de o amenajare unde domneşte ordinea, iată câteva sfaturi simple pe care să le încerci:
Alege mobilier simplu şi funcţional
Mobilierul cu design simplu, axat pe funcţionalitate, este întotdeauna o alegere inspirată. Nu îţi doreşti piese de mobilier greoaie şi inutile, care doar ocupa spaţiu în casă, dimpotrivă. Mobilă trebuie să deservească unui scop precis, fără să transforme camerele în zone imposibil de utilizat.
Spre exemplu, o canapea cu ladă de depozitare, un pat fără tăblie, comodele cu multe sertare sau scaunele pliante reprezintă opţiuni minunate pentru o casă aerisită, cu design minimalist.
Aeriseşte cât mai des
O casă aerisită nu înseamnă doar mobilier funcţional şi spaţii deschise. Astfel, e o idee bună să aeriseşti spaţiul la propriu, cât mai des posibil. Cu cât aeriseşti mai des, cu atât te vei bucura mai mult de aer curat şi de o atmosferă plăcută în casă. În sezonul rece, încearcă să aeriseşti camerele pe rând, astfel confortul nu îţi va fi afectat. În sezonul cald, e o idee bună să aeriseşti seara târziu şi dimineaţa devreme, ca să eviţi perioadele caniculare din zi.
Foloseşte un purificator de aer
Aerisirea frecventă a spaţiilor te ajută să te bucuri de o casă curată şi de aer proaspăt, însă nu reprezintă cea mai bună metodă pentru purificarea aerului. Pentru sănătatea ta şi a celor dragi, dar şi pentru a avea o casă mai curată, purificatorul de aer este o super alegere. Cu ajutorul lui vei respira aer curat de fiecare dată când eşti acasă, dar vei face şi mai puţină curăţenie. Acesta poate fi util când vine vorba de captarea prafului şi a impurităţilor. Astfel, nu va mai trebui să ştergi praful atât de des sau să cureţi suprafeţele de impurităţile din aer zi de zi.
Instalează o maşină de spălat vase
Chiuveta de la bucătărie se umple prea repede de vase? Ei bine, ca să îţi păstrezi chiuveta din bucătărie curată şi să îţi fie mai uşor să păstrezi ordinea, o maşină de spălat vase îţi va fi utilă. Maşina de spălat vase este uşor de folosit, se instalează rapid şi curăță excelent vase de toate felurile, fără să mai fie nevoie ca tu să depui vreun efort. Vei putea să foloseşti chiuveta de la bucătărie exclusiv pentru spălarea mâinilor şi curăţarea fructelor şi legumelor.
Preţul unei maşini de spălat vase porneşte de la 1000 de lei, însă aceasta te va ajuta cu siguranţă să păstrezi bucătăria mai curată şi să economiseşti timp preţios. Chiuveta din bucătărie va fi mai uşor de curăţat, vasele vor sclipi cât ai bate din palme, iar tu vei dedica mai puţin timp curăţeniei.
Păstrează doar electrocasnicele esenţiale la vedere
Bucătăria este un spaţiu esenţial al casei, pe care e bine să îl păstrezi cât mai ordonat şi aerisit, ca să găteşti uşor. Aşadar, încearcă să păstrezi pe masă, pe blat sau pe mobilă din bucătărie doar electrocasnicele pe care le foloseşti zi de zi. Dacă ai blendere, mixere, friteuze, roboţi de bucătărie sau alte accesorii pe care le foloseşti rar, depozitează-le în sertare sau în dulapuri.
Pe blatul din bucătărie sau pe masă e bine să păstrezi doar lucrurile esenţiale, precum cuptorul cu microunde, accesoriile de gătit sau aparatul de cafea. Ca să economiseşti spaţiu, poţi alege un expresor Philips, Nespresso sau Krups de dimensiuni mici.
Donează lucrurile pe care nu le mai foloseşti
De-a lungul vieţii acumulam în casă o mulţime de obiecte, de la haine şi până la cărţi, decoraţiuni, electronice sau accesorii. Din păcate, multe dintre ele devin nefolositoare odată cu trecerea anilor şi ajung de multe ori să ocupe spaţiu în casă, lucru ce nu ne ajută să păstrăm camerele ordonate şi aerisite.
Dacă ai lucruri în casă în stare bună, pe care nu le mai foloseşti, donează-le sau dăruieşte-le apropiaţilor. Astfel, nu doar că eliberezi spaţiu în casă, ci faci şi o faptă bună. Încearcă să organizezi sesiuni de ordine şi curăţenie cel puţin o dată pe an, în care să selectezi toate lucrurile pe care nu le mai foloseşti şi să le donezi.
O casă aerisită şi ordonată se poate amenaja uşor, dacă începi cu lucrurile de bază. Optează pentru mobilier simplu şi funcţional, donează periodic lucrurile pe care nu le mai foloseşti, păstrează la vedere doar obiectele pe care le utilizezi în mod uzual şi aeriseşte cât mai des.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau