Tipuri de furtunuri industriale și cum îl alegi pe cel potrivit
Dimensiune font:
Furtunurile industriale reprezintă componente esențiale în diverse aplicații. Nu numai că te ajută să optimizezi timpul alocat pentru derularea activităților, dar îți garantează un nivel sporit de productivitate. Așadar, dacă lucrezi în domeniu de ceva timp, dar nu ți-ai actualizat încă echipamentul, acum ar fi momentul potrivit să o faci.
Pe piață există multe tipuri de furtunuri - fiecare cu avantaje și caracteristici specifice. De unde știi care este cel mai indicat proiectului tău, dar și ce criterii trebuie să ai în vedere rămâne să afli în rândurile următoare.
Tipuri de furtunuri industriale
Înainte de a-ți planifica achiziția, e important să te documentezi în privința modelelor disponibile. În sectorul industrial se folosesc variante moderne, care pot asigura respectarea standardelor de funcționalitate, siguranță și confort în utilizare.
Iată care sunt cele mai populare opțiuni:
● Furtunuri de gaze - Sunt ușor de manevrat, chiar și în spații înguste și pot fi folosite în activitățile de sudură. Se adresează unei game variate de aplicații: sudură oxiacetilenică, sisteme de aer comprimat sau transport de gaze în laboratoare. Poți găsi, așadar, atât furtunuri pentru oxigen, acetilenă, CO2, propan-butan, cât și pentru GPL, argon sau azot. În ceea ce privește modalitatea de fabricare, sunt fiabile, dar în același timp durabile.
● Furtunuri pentru irigații - În domeniul agricol, irigarea solului este esențială pentru menținerea optimă a ratei de producție. Pentru o astfel de activitate, utilizarea furtunurilor este mai mult decât necesară. Modelele sunt indicate și pentru prevenirea inundațiilor și furnizarea apei pentru animale. Tocmai datorită adaptabilității la condițiile dure de mediu, sunt ideale pentru utilizarea pe terenuri abrupte. Însă, unul dintre cele mai importante avantaje este faptul că sunt disponibile în diverse dimensiuni.
●Furtunuri hidraulice - Dacă lucrezi în producție, din trusa ta de ustensile nu au cum să lipsească astfel de echipamente. Sunt proiectate special pentru a transporta apa, aerul comprimat, dar și alte materiale. Rezistă fără probleme la temperaturi ridicate și asigură un nivel sporit de etanșeitate. De asemenea, materialele din care sunt fabricate previn deformarea și uzura excesivă, ceea ce înseamnă inevitabil mai puțini bani cheltuiți pe reparații sau investiții suplimentare.
● Furtunuri alimentare - Pot fi utilizate pentru o varietate de produse alimentare: apă potabilă, băuturi alcoolice, sucuri, lapte sau uleiuri. Sunt fabricate conform standardelor stricte de igienă și siguranță, pentru a preveni contaminarea produselor alimentare. Împiedică acumularea de reziduuri și proliferarea bacteriilor. Tocmai de aceea, pot fi utile și în domeniul medical. Însă, e important să le verifici periodic și să le cureți conform instrucțiunilor indicate de producător.
● Furtunuri de exhaustare - Sunt concepute pentru a funcționa la temperaturi între -40°C și +250°C (sau chiar mai mult pentru aplicații speciale). Astfel, sunt indicate pentru evacuarea gazelor fierbinți, aburului sau fumului. Pe lângă avantajele evidente în ceea ce privește eficiența fluxului tehnologic, contribuie la menținerea unui mediu de lucru sigur pentru angajați. Datorită flexibilității și construcției modulare, sunt foarte ușor de întreținut. Pot fi conectate la ventilatoare, aspiratoare industriale sau alte echipamente de evacuare.
Cum alegi furtunul potrivit
Ești în căutarea celor mai eficiente furtunuri industriale? Nu ai cum să le găsești dacă nu iei în calcul câteva aspecte. Alegerea furtunului potrivit depinde de mai mulți factori esențiali, care trebuie evaluați pentru a asigura compatibilitatea cu aplicația dorită. Un furtun nepotrivit poate duce la performanță scăzută, uzură prematură sau chiar la accidente de muncă.
Iată ce trebuie să ai în vedere pentru o achiziție de lungă durată:
● Evaluează proiectul - Ce tip de material va trebui să transporte furtunul? Apă? Aer? Gaz? Verifică toate cerințele de lucru și adaptează decizia în consecință. Gândește-te, de asemenea, care este scopul investiției. Ai nevoie de un furtun pentru irigații sau pentru conectarea ustensilelor de vopsit?
● Selectează materialul - Există mai multe opțiuni pe piață, dar tu trebuie să te orientezi doar către cele care îți pot garanta o durabilitate sporită la șocuri. Cauciucul se numără printre cele mai accesate variante pentru că are o rezistență mare la temperaturi extreme, abraziune și uzură.
● Verifică specificațiile tehnice - Asigură-te că furtunul poate rezista la temperatura materialului transportat, dar și la condițiile de mediu. Dacă furtunul transportă particule abrazive, cel mai bine ar fi să investești într-un model fabricat din poliuretan sau cauciuc armat.
● Determină dimensiunile - Măsoară diametrul interior și determină lungimea necesară pentru aplicația pe care o ai în vedere și evită tensiunile care pot provoca fisuri nedorite. Asigură-te că furtunul se potrivește cu racordurile, fitingurile și echipamentele utilizate.
● Alege un producător de încredere - Cumpără doar produse certificate, de la producători cu un renume pozitiv pe piață. Consultă întâi gama de opțiuni și evaluează cu atenție raportul calitate-preț. Nu face compromisuri în ceea ce privește performanța și setează un buget corespunzător.
Vrei să treci la nivelul următor în ceea ce privește productivitatea?
Ține cont de sfaturile de mai sus și alege un furtun industrial care să răspundă întocmai nevoilor tale!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau