Rezultatele cautarii pentru "reteta"
Stufat de miel, rețetă de primăvară

Stufatul este una dintre cele mai apreciate mancăruri de primăvară. Fie că este preparat cu pui sau miel, stufatul este un fel de mancare scăzută, gătită din carne, ceapă si usturoi verde. Si pentru că este una dintre cele mai apreciate retete ...

Vită Stroganoff, rețeta care a uimit lumea

Numele ei se traduce “vita Stroganoff” sau Beef Stroganoff si este un mare clasic al bucatariei ruse (Gowjadina Stroganow), adoptat de Haute Cuisine, constand din fasii de carne de vita sau vitel prajite si invaluite de un sos acrisor de s ...

Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere”

Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? O retetă din 1920, scrisă intr-o epistolă chiar de bucătarul-sef de la renumitul restaurant „Caru' cu Bere” contine secretul preparării corecte a celebrilor mititei. Ea vă va surprinde prin d ...

Cozonac cu 150 de ouă. Rețeta lui Păstorel Teodoreanu

 Una dintre cele mai „scandaloase” este poate cea a „cozonacului cu 150 de ouă”, publicată acum aproape o sută de ani, in 1933, in revista „Adevărul Literar si Artistic” si care avea la bază o „veche r ...

Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei

Un medic si triatlonist in varstă de 83 de ani, care la 40 de ani a luat decizia să-şi schimbe regimul de viaţă, a impărtăsit principiile unei diete despre care crede că l-au ajutat să trăiască o viată lungă si sănătoasă. Joseph Maroo ...

Chili vegan cu fasole, rețeta de aprins papilele gustative

In zilele friguroase ne dorim mese calde si delicioase, iar aceasta reteta de chili vegan cu fasole este alegerea perfecta pentru un rasfat culinar de toamna. Pe langa condimente clasice pentru chili, asa cum sunt chimionul si pudra de chili, include s ...

Generalul Gheorghiță, huiduit la portiță. “De ce a comis-o? A văzut rețeta lui Ciucă“

S-au intetit criticile după interviul acordat de seful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghită Vlad, care a avertizat că Armata Romaniei nu are legea necesară pentru a pregăti populatia să facă fată in cazul extinderii războiului din ...

Tocăniță de ceapă. O rețetă mai simplă nu există!

Ai mancat vreodată tocănită de ceapă? Se prepară foarte usor si este delicioasă. Iată reteta... Ingrediente 1 kg de ceapă 50 g de unt sau ulei de măsline 2 linguri de ulei 2 cătei de usturoi (optional) 2 linguri de zahăr 2 linguri de ...

Farmaciile pot elibera, de acum, antibiotice fără rețetă

Romanii vor putea cumpăra antibiotice din farmacie, fără retetă, potrivit unui ordin al Ministerului Sănătătii. Farmaciile pot elibera acum antibiotice fără retetă, insă doar pentru tratamentul de 3 zile.   Si asta pentru că Minister ...

,,Multă muncă, multă determinare, voință, pasiune – iată reţeta succesului în orice activitate”

* consideră Elisabeta Lipă, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport În sportul romanesc, „Omul Zilei” este  Elisabeta Lipă, actualul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport, o mare personalitate a canotajului mo ...

Cârnați de porc. Rețetă pentru masa de Crăciun

Carnatii de porc sunt printre preferatii romanilor cand vine vorba de masa de Crăciun. Iată cum se prepară aceste bunătăti. INGREDIENTE 1.5 kg carne de porc (pulpa din faţă) 500 g carne grasă de porc (fleică fără şorici) 700 g carne de v ...

FOTO/VIDEO - Rețeta celor mai delicioase vărzări

 Vărzările, sau plăcintele cu varză, sunt un deliciu nu doar in zilele de sărbătoare, ci la orice masă. Pot fi si fel principal, dar si aperitiv.     

Tocană moldovenească. Rețeta tradițională pe inima românului

Tocana moldovenească este o adevărată incantare pentru papilele gustative. Orice roman are trebui să o aiba pusă bine in carnetelul cu retete. Iată cum se prepară. Ingrediente 4 cartofi 2 ardei 1 ceapă 1 varză mică 4 roşii prunişoare ...

Pilaf cu carne și șofran. Rețetă din Uzbekistan

Pilaful cu carne de porc este o mancare foarte apreciază in Uzbekistan. Ingrediente 1 kg pulpă porc 2 căni orez 3 morcovi 2 cepe 2 linguri untură 5-600 ml supă carne 3 căciulii usturoi putin sofran 1/2 lingurită chimen 1/2 lingurită c ...

VIDEO - Cea mai populară rețetă de cartofi copți

Cartofii pot fi preparati in multe feluri: in coajă sau fără coajă, intregi sau tăiati bucăti, cu sau fără condimente. Astăzi vă prezentăm cea mai simplă retetă si cea mai delicioasă de cartofi copti umpluti cu cascaval. Este un fel de man ...

Cafea de patrunjel, reteta de succes a doctorului nutritionist Virgiliu Stroescu

 Supranumit si ‘’apostolul alimentatiei sanatoase’’, doctorul Virgiliu Stroescu a fost medicul nutritionist al multor componenti ai Lotului Olimpic Roman. Reputatia sa de nutritionist a fost confirmata de colaborarea sa cu s ...

FOTO/VIDEO - Rețetă italială -  Cotlete cu clătite și brânză

 Cotlete cu clătite si branză, pentru un singur fel de mancare delicios! Avem nevoie de patru foi de clătită, patru felii de cotlet dezosat, patru felii de suncă de Praga, patru tipuri de branză maturată, sare, turmeric, ouă, pesmet, ulei ...

Salată de vinete cu maioneză. Aceasta este cea mai bună reţetă

Salata de vinete cu maioneză se face foarte uşor şi este delicioasă. Aveţi nevoie de următoarele ingrediente: un kilogram de vinete, maioneză, sare, o ceapă. Mod de preparare Se coc vinetele, după care se curăţă de coajă. Se scurg bine d ...

Șnițel din parizer. Rețeta comunistă

Reţeta e simplă. Dar gustul... gustul te intoarce in timp, poate chiar in copilărie. Pus intr-o chiflă caldă, cu puţin muştar, poţi avea parte de o gustare inedită! Asa este snitelul din parizer. INGREDIENTE 4 felii parizer (aproximativ 8 mm ...

Geoană s-a făcut trotinetist, rețeta eșecului în politică

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vizitat duminică Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Campia Turzii. Prezent duminică la Alba Iulia, unde a ajuns cu bicicleta de la Ciugud pe traseul Via Transilvanica, Mircea Geo ...

Rețeta de Paella vegetariană

Paella este un preparat clasic spaniol făcut cu orez, sofran, legume, pui si fructe de mare. Desi este originară din Valencia, paella este recunoscută ca fiind o mancare traditională a Spaniei si există mai multe moduri in care poate fi preparată. ...

Omletă cu cartofi, reţeta pe care trebuie să o încerci. Nu ai mâncat ceva mai bun

Vă prezentăm o reţetă delicioasă de omletă cu cartofi. Pentru prepararea omletei ai nevoie de următoarele ingrediente: 3-4 cartofi, 7 ouă, sare, piper, ulei. Nu uitaţi să puneţi şi puţin busuioc, ii dă un gust deosebit. Mod de preparare ...

„Duchess Potatoes”, o rețetă rafinată

Prima retetă Duchess Potatoes (Cartofii ducesei) a fost publicată in La Nouvelle Cuisinière Bourgeoise in 1746. Pentru acest preparat puteti folosi cartofi „yukon Gold”. Este soiul ideal deoarece oferă o consistentă cremoasă. ...

Aşa faci cea mai bună tocăniţă de pui. Reţeta pas cu pas

Aşa faci cea mai bună tocăniţă de pui. Aveţi nevoie de umătoarele ingrediente: 6 pulpe de pui, patru cepe mari, doi ardei, ulei, două linguri de pastă de tomate, sare, piper, o lingură de făină şi mărar. Mod de preparare Pasul 1. Se tai ...

Ciorbă de os cu zeamă de varză, rețetă. Nu ai cum să o refuzi!

Ciorba de os cu zeamă de varză esta una dintre mancărurile preferate ale romanilor. Nu ai cum să refuzi o portie. Este savuroasă! Ingrediente - 500 g oase crude de porc - 500 g oase afumate de la scărită - 3 morcovi - 3 cartofi - 2 cepe - ...

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:53

info icon Pentru articole pe aceasta tema publicate inainte de 2020 click aici.

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei