Petrisor Peiu, senator AUR, a vorbit despre riscurile ca Romania să intre in "junk" si să fie nevoită să incheie un acord de finantare cu Fondul Monetar International (FMI). Romania riscă să ajungă in incapacitate de plată, iar in lipsa unor so ...
Intr-o lume obsedată de tinerete fără bătranete si sănătate fără durere, nutritia a intrat in liga mare. Cercetătorii sustin că ceea ce punem zilnic in farfurie ar putea activa puterea de autovindecare a organismului. Mai exact, vorbim despre ...
Fostul presedinte al ANAF din perioda Guvernului Ponta, Gelu Stefan Diaconu, reactionează la discursurile recente privind combaterea evaziunii fiscale, inclusiv la initiativa presedintelui Nicusor Dan de a include acest fenomen in Strategia Natională ...
Cuvantul „bors” vine din limba slavă veche – bŭrščǐ, care desemna initial o plantă sălbatică, borscik, sau Heracleum sphondylium, folosită pentru a acri mancarea. Cu timpul, termenul s-a transformat si a inceput să dese ...
Actiunile s-au inregistrat perioada februarie - decembrie 2024 Inspectorii antifraudă subliniază că plata contributiei asigurărilor sociale de sănătate oferă angajatilor dreptul la tratamente medicale. Pentru recuperarea pre ...
Dacă există un desert care a reusit să imbine luxul, creativitatea si gustul decadent intr-un singur preparat, acela este Ciocolata Dubai. Virală pe TikTok, Instagram si YouTube, această retetă nu doar că a făcut inconjurul lumii virtuale, dar a ...
Într-o lume dominată de arome dulci si gusturi rotunde, vinul pelin pare o excentricitate. Dar tocmai această amăreală indrăzneată il face special. Pentru romani, vinul pelin nu este doar o băutură cu iz de anticariat gustativ, ci o tradit ...
Pe grătarul incins al verii, mirosul mititeilor este inconfundabil. Putini stiu insă că acesti cilindri de carne suculentă au o poveste care incepe in Bucurestiul de secol XIX. Legenda spune că, la o carciumă vestită numită „La o idee&rdqu ...
Piata farmaceutică din Romania traversează o perioadă de crestere accelerată. În primul trimestru al anului 2024, valoarea totală a vanzărilor de medicamente a depăsit pragul de 7 miliarde de euro, inregistrand o majorare de pes ...
Drob de miel, drob de pui sau chiar drob vegetarian — oricare ar fi alegerea, acest preparat ocupă un loc aparte in gastronomia romanească, mai ales in perioada Sărbătorilor Pascale. Dar putini stiu că drobul, in diverse forme si nume, se reg ...
Mirosul de cozonac rumenit in cuptor are puterea magică de a opri timpul. Îl recunosti din scara blocului, din curtile de la tară, din amintirile copilăriei. Cozonacul rămane o dovadă că lucrurile făcute cu mainile si cu inima nu se demodea ...
În fiecare primăvară, in ajunul Învierii, din cuptoarele gospodinelor romance se inaltă un miros cald, dens si familiar. Este mirosul de pască – prăjitura ritualică a sărbătorilor pascale, simbol al bucuriei, al renasterii si a ...
Carnatii de porc sunt printre preferatii romanilor cand vine vorba de masa de Crăciun. Iată cum se prepară aceste bunătăti. INGREDIENTE 1.5 kg carne de porc (pulpa din faţă) 500 g carne grasă de porc (fleică fără şorici) 700 g carne de v ...
Stufatul este una dintre cele mai apreciate mancăruri de primăvară. Fie că este preparat cu pui sau miel, stufatul este un fel de mancare scăzută, gătită din carne, ceapă si usturoi verde. Si pentru că este una dintre cele mai apreciate retete ...
Numele ei se traduce “vita Stroganoff” sau Beef Stroganoff si este un mare clasic al bucatariei ruse (Gowjadina Stroganow), adoptat de Haute Cuisine, constand din fasii de carne de vita sau vitel prajite si invaluite de un sos acrisor de s ...
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? O retetă din 1920, scrisă intr-o epistolă chiar de bucătarul-sef de la renumitul restaurant „Caru' cu Bere” contine secretul preparării corecte a celebrilor mititei. Ea vă va surprinde prin d ...
Una dintre cele mai „scandaloase” este poate cea a „cozonacului cu 150 de ouă”, publicată acum aproape o sută de ani, in 1933, in revista „Adevărul Literar si Artistic” si care avea la bază o „veche r ...
Un medic si triatlonist in varstă de 83 de ani, care la 40 de ani a luat decizia să-şi schimbe regimul de viaţă, a impărtăsit principiile unei diete despre care crede că l-au ajutat să trăiască o viată lungă si sănătoasă. Joseph Maroo ...
In zilele friguroase ne dorim mese calde si delicioase, iar aceasta reteta de chili vegan cu fasole este alegerea perfecta pentru un rasfat culinar de toamna. Pe langa condimente clasice pentru chili, asa cum sunt chimionul si pudra de chili, include s ...
S-au intetit criticile după interviul acordat de seful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghită Vlad, care a avertizat că Armata Romaniei nu are legea necesară pentru a pregăti populatia să facă fată in cazul extinderii războiului din ...
Ai mancat vreodată tocănită de ceapă? Se prepară foarte usor si este delicioasă. Iată reteta... Ingrediente 1 kg de ceapă 50 g de unt sau ulei de măsline 2 linguri de ulei 2 cătei de usturoi (optional) 2 linguri de zahăr 2 linguri de ...
Romanii vor putea cumpăra antibiotice din farmacie, fără retetă, potrivit unui ordin al Ministerului Sănătătii. Farmaciile pot elibera acum antibiotice fără retetă, insă doar pentru tratamentul de 3 zile. Si asta pentru că Minister ...
* consideră Elisabeta Lipă, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport În sportul romanesc, „Omul Zilei” este Elisabeta Lipă, actualul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport, o mare personalitate a canotajului mo ...
Vărzările, sau plăcintele cu varză, sunt un deliciu nu doar in zilele de sărbătoare, ci la orice masă. Pot fi si fel principal, dar si aperitiv.
Tocana moldovenească este o adevărată incantare pentru papilele gustative. Orice roman are trebui să o aiba pusă bine in carnetelul cu retete. Iată cum se prepară. Ingrediente 4 cartofi 2 ardei 1 ceapă 1 varză mică 4 roşii prunişoare ...