Cârnați de porc. Rețetă pentru masa de Crăciun
Dimensiune font:
Cârnații de porc sunt printre preferații românilor când vine vorba de masa de Crăciun. Iată cum se prepară aceste bunătăți.
INGREDIENTE
1.5 kg carne de porc (pulpa din faţă)
500 g carne grasă de porc (fleică fără şorici)
700 g carne de vită sau amestec vită şi berbec
200 ml supă de carne
5-6 căţei de usturoi
sare
piper
cimbru
condimente de cârnaţi
maţe subţiri de porc sau de oaie
MOD DE PREPARARE
Cârnați de porc. Toată carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi. Se toacă şi se condimentează după preferinţe, cu sare, piper, usturoi pisat, cimbru şi condimente de cârnaţi. Se adaugă supa de carne în porţii mici şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă (cine doreşte poate să nu adauge usturoiul pisat direct în compoziţie, ci să strecoare supa peste usturoiul pisat).
Cârnați de porc. Se trece această compoziţie prin maşina de tocat, la care s-a montat pâlnia pentru cârnaţi şi se umplu maţele foarte bine curăţate şi păstrate mai multe zile la rece, în apă cu sare şi oţet. Este bine să nu se îndese prea multă carne, pentru că altfel plesnesc uşor atunci când se prăjesc.
Cârnați de porc. Dacă afară este ger, se ţin 2-3 zile la zvântat şi apoi se consumă, sau se păstrează la frigider.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau