Prânzul 'ieftin' de Crăciun, care s-a transformat într-un coșmar: O femeie și-a îmbolnăvit familia, iar fiica ei a ajuns la spital
Dimensiune font:
O femeie a povestit cum o metodă de economisire a banilor pentru o petrecere de Crăciun s-a întors împotriva ei, când toți invitații au ajuns să sufere de toxiinfecție alimentară,
Femeia, care a ales să rămână anonimă, a împărtășit această poveste ca o lecție de precauție. Ea a explicat cum se ocupa de obicei de organizarea sărbătorilor pentru familia sa și cum a adunat un set de strategii pentru a economisi bani la organizarea festivităților.
Aceasta includea, fără nicio jenă, colectarea resturilor de la evenimente precum petrecerile corporative.
De obicei, această practică se dovedise a fi un succes, fără ca cineva să observe, însă într-un Crăciun din 2017, totul a mers prost.
Într-un articol publicat în Women's Weekly, ea a povestit cum a reușit să convingă un furnizor de catering de la un eveniment organizat la locul de muncă al unei prietene să o lase să ia toate resturile festive și „articolele de petrecere” de lux.
„Era îngrijorat de igiena și calitatea mâncării, dar l-am convins spunându-i că este doar pentru familia mea numeroasă și extinsă și că nu o voi păstra mai mult de o zi”, a scris ea.
Însă aceasta a fost o minciună, femeia păstrând mâncarea pentru petrecerea de Crăciun a familiei sale extinse, care urma să aibă loc câteva nopți mai târziu.
În ziua respectivă, oaspeții au făcut numai complimente.
'Coastele coapte cu miere și curcanul au fost extrem de gustoase, iar tuturor le-a plăcut aranjarea elegantă a mesei. M-am simțit atât de fericită să primesc atât de multe complimente de la cei dragi'
Dar totul s-a prăbușit atunci când mulți dintre participanți s-au îmbolnăvit de toxiinfecție alimentară în ziua următoare.
Fiica ei s-a îmbolnăvit atât de grav încât a trebuit să fie trimisă la spital.
„Soțul meu, fiica mea cea mică, socrii și mai mulți veri și prieteni de familie au făcut toxiinfecție alimentară. A trebuit chiar să o trimit pe fiica mea la A&E în acea noapte, pentru că vomita și avea febră mare, în timp ce restul familiei s-a odihnit acasă”, a spus ea.
Faptul că ea a fost unul dintre singurii membri ai familiei care a scăpat de intoxicația alimentară a agravat sentimentul de vinovăție.
Toxiinfecțiile alimentare, care includ infecții precum salmonella și campylobacter, sunt o afecțiune frecventă, cu aproximativ 2,5 milioane de cazuri înregistrate anual în Regatul Unit.
Marea majoritate a acestor cazuri sunt ușoare, însă pentru unele persoane, cum ar fi vârstnicii, pot fi mult mai grave, cu aproximativ 200 de decese pe an.
Deși nu există cifre cu privire la ponderea cazurilor provocate de platourile din perioada festivă, experții consideră că abundența de resturi de după Crăciun este un moment prielnic pentru episoadele de toxiinfecție alimentară.
Intoxicațiile alimentare au numeroase cauze potențiale.
Prepararea insuficientă a cărnii, contaminarea în timpul procesării sau depozitării alimentelor, cum ar fi brânza, practicile de igienă necorespunzătoare, cum ar fi nespălarea mâinilor de către cei care prepară alimentele, și reîncălzirea necorespunzătoare sunt doar câteva surse posibile.
Bacteriile care provoacă simptomele de temut ale toxiinfecției alimentare pot prolifera rapid pe alimentele gătite și calde care au fost lăsate în frigider.
Sfaturile experților
Experții recomandă să răciți alimentele cât mai repede posibil și să vă asigurați că carnea reîncălzită este foarte fierbinte atunci când consumați resturi de mâncare.
Ei au mai declarat că resturile ar trebui depozitate în partea de sus a frigiderului, departe de carnea proaspătă. De asemenea, autoritățile pentru siguranța alimentară avertizează să nu se lase resturile în frigider mai mult de două zile înainte de a le consuma.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau