Pericol pentru românii dintr-un oraș britanic. Ce afișe au început să apară prin clădirile de locuințe, după Brexit
Dimensiune font:
Marea Britanie a părăsit oficial Uniunea Europeană vineri, 31 ianuarie 2020. După 47 de ani, Regatul Unit nu mai face parte acum din UE, chiar dacă urmează o perioadă de tranziție până la sfârșitul acestui an. Brexitul a fost pentru unii motiv de sărbătoare, pentru alți nu.
Brexitul a devenit realitate. Ce afișe au început să apară în Regat
O notificare afișată la un bloc de locuințe din Norwich, pe care scrie „Happy Brexit Day”, a ajuns să stârnească numeroase controverse. În afișul respectiv locatarii sunt înștiințați că nu vor mai fi tolerați cetățenii care vorbesc alte limbi în afară de engleză, în apartmantele lor. Mai mult, sintagmele folosite în repsectiva nortificare insitgă la un discriminare rasială și propmovează un naționalism de natură extremă. Cetățenii străini sunt amenințați cu excluderea din imobil, în măsura în care nu se conformează la regulile impuse în afișul respectiv.
„Suntem din nou propriii noştri stăpâni”
„În cele din urmă ne-am luat ţara înapoi… nu tolerăm oamenii care vorbesc alte limbi decât engleza în apartamente. Suntem din nou propriii noştri stăpâni. Engleza reginei este limba vorbită aici.
Dacă vreți să vorbiți limba maternă a țării din care ați venit, vă sugerăm să vă întoarceți acolo și să redați apartamentul consiliului pentru a-i lăsa pe britanici să locuiască aici, astfel încât să ne întoarcem la traiul normal pe care îl aveam înainte ca voi să fi infectat această măreață insulă.
Aveți de făcut o alegere simplă: respectați regula sau plecați.
Nu veți avea mult timp la dispoziție până ce guvernul va implementa regulile care îi vor pune pe britanici pe primul loc. Dumnezeu să o binecuvânteze pe Regină și guvernul ei. Trăiască toți patrioții adevărați”, este scris pe afișul lipit de ușa unui bloc de locuințe din Norwich.
Un locatar spune că a găsit afișul vineri dimineață, după care l-a anunțat pe administrator. Șeful de bloc a înlăturat ulterior afișul, scrie Hotnews.
Peste 435.000 de români din Marea Britanie au aplicat pentru rezidenţă înainte de ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană. Românii sunt europenii cei mai numeroşi din Londra, cu 163.000 de conaţionali care locuiesc acolo. Alte două comunităţi numeroase de români sunt în Birmingham şi în estul Angliei, transmite Mediafax.
După data de vineri, urmează o perioadă de tranziție până la data de 31 decembrie 2020. În măsura în care Marea Britanie va dori să redevină membru al Uniunii Europene, statul va trebui să se supună regulilor obișnuite de aderare.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau