Sfaturi pentru cuplurile care așteaptă un copil în pandemie
Dimensiune font:
Pandemia reprezintă în continuare un factor stresant pentru mare parte din locuitorii din toată lumea, dar unii dintre aceștia se concentrează pe formarea unei familii și așteaptă nașterea primului copil. Dacă faci parte din această categorie, cu siguranță cunoști felul în care te poate marca o astfel de perioadă incertă. Însă bucuria de a aduce pe lume un copil poate fi sprijinită de un plan bine pus la punct sau o idee de ansamblu despre ceea ce urmează. Iată câteva sfaturi după care te poți ghida:
Securizează resursele financiare
Cel mai important lucru învățat în timpul pandemiei de Covid-19 îl reprezintă grija față de finanțele personale pentru a depăși cu bine o situație de criză. Acest aspect devine și mai important atunci când aștepți un copil, mai ales în condiții fără precedent. Chiar dacă în prezent pandemia este privită cu mai mult optimism, specialiștii au afirmat încă de la început că lumea se va lovi și în viitor de astfel de evenimente. Cu aceste informații în minte, fă un plan cât mai potrivit pentru noile nevoi ale familiei. Un depozit bancar pentru viitorul copilului tău este lucrul la care trebuie să te gândești încă de la început. Acesta te va ajuta să pui deoparte banii necesari pentru viitorul acestuia și să-i accesezi ori de câte ori apare o situație neprevăzută. Află mai multe detalii cu un calculator depozite și începe să concretizezi acest plan cât mai devreme.
Nu ignora nevoile personale
Nevoile fiecăruia dintre noi s-au amplificat în timpul pandemiei, în special în perioadele de carantină, cu măsuri mai stricte, care limitau considerabil libertățile personale. Odată cu relaxarea acestora și atunci când aștepți deja un copil, trebuie să îți acorzi mai multă atenție și să fii pregătit pentru obstacolele pe care le vei întâlni pe drum. În special ca viitoare mamă, o stare de spirit bună și un organism sănătos sunt esențiale pentru dezvoltarea normală a fătului. De aceea, este necesar să pui nevoile tale pe primul loc, cel puțin până vei naște, și să profiți atât de timpul liber, cât și de momentele pe care le poți împărtăși cu prietenii și familia la iarbă verde sau în concedii. Dacă încă lucrezi de acasă, nu uita să-ți iei pauze la fel de des ca la birou și să faci cât mai multă mișcare. Munca de acasă poate fi înșelătoare și te poate ține pe scaun mai mult decât ar trebui, așa că ieși cât mai mult și bucură-te de o viață activă.
Pregătește-te pentru incertitudine
Atât sistemul medical, cât și cel educațional au suferit de pe urma pandemiei, iar dezechilibrele s-au putut observa destul de repede. Din acest motiv trebuie să te aștepți ca și pe viitor să existe astfel de situații incerte. De exemplu, s-ar putea ca cel mic să își petreacă primii ani de școală acasă, la fel ca mare parte dintre elevii din prezent. Dacă lumea se va confrunta din nou cu o pandemie sau o situație asemănătoare, părinții vor fi nevoiți să se adapteze mai ușor și să găsească soluții. Pregătirea pentru incertitudine înseamnă să adopți o atitudine cât mai deschisă la schimbare și să ai mereu un plan B pregătit pentru diferite situații. Fie că este vorba de scenarii pozitive sau negative, noua generație de părinți va fi obligată să privească lucrurile din mai multe perspective și să aibă resursele necesare pentru modificări în viața de zi cu zi pe ultima sută de metri.
Poate părea complicat să naști și să crești un copil într-o perioadă de criză sanitară, dar totul poate fi rezolvat cu un plan și o viziune pozitivă asupra viitorului. De asemenea, asumarea măsurilor de protecție va ajuta la trecerea cu bine prin această perioadă și la începerea unui nou capitol palpitant din viață.
Sursă foto: pexeles.com
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau