Aroma de vanilie, extrasă din excrementele castorului. Este folosită la prepararea prăjiturilor
Dimensiune font:
Dacă știți că aveți stomacul mai sensibil, mare atenție la ce alimente și băuturi consumați! Unele dintre ele conțin castoreum (secreție odorantă a castorului, folosită în industria farmaceutică și în cea alimentară, dar și pentru fabricarea unor produse cosmetic).
Castoreum este o aromă naturală obținută prin uscarea glandelor perineale ale castorilor. Practic, din săculeții glandulari ai castorului se obțin arome de vanilie.
Aici s-a ajuns pentru că vanilina, substanţa principală din componența vaniliei, este greu de obținut. Procesul de producţie a păstăilor de vanilie durează 5, 6 ani.
În industria alimentară, castoreumul este etichetat ca „aromă naturală” în alimentele pe care le mâncăm. Mai trebuie spus că substanţa vâscoasă eliberată de castor se extrage inclusiv din excrementele uscate ale acestuia.
Datorită faptului că aceste animale consumă scoarța copacilor și plante, secrețiile lor au un miros de vanilie moscată. În industria alimentară, castoreumul îmbunătățește aromele fructelor.
În ce alimente și băuturi se folosește? În bomboane, gelatină, înghețată și băuturi cu arome de căpșuni și zmeură. Ce spun experții în nutrișie? Oricât de scârbos ar suna, această substanță este de fapt o alternativă sigură în comparație cu aromele artificiale.
Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a spus despre castoreum că este o substanță sigură pentru consumul uman. De asemenea, utilizarea ei pentru parfumuri nu prezintă rapoarte de reacții adverse. Oamenii de știință au descoperit chiar că are și rol de antibiotic natural.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau