Atenție la mâncarea de post! Poate conține până la 50 de E-uri
Dimensiune font:
A început Postul Sfinților Petru și Pavel, iar InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu informații despre numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, proveninența ingredientului principal din produsele ce vor fi consumate cu preponderență în această perioadă. Consumatorii care aleg să prepare o gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau o lapte de soia și o gumă de mestecat, vor consuma instant până la 50 de E-uri. De pildă, pâinea conține până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri, halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge până la 8 E-uri, un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri. Pentru gustarea de post formată din pâine, pate de post, margarină, halva, suc tip ceai, lapte de soia și gumă de mestecat, cei mai des întâlniți aditivi alimentari (E-uri) sunt:
* Acidul Ascorbic (E300) – Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, regăsit în mod natural în majoritatea fructelor şi legumelor.
* Acidul Citric (E330) – Acidul citric este utilizat în industria alimentară deoarece conferă produselor un gust plăcut de acid . Este foarte solubil în apă , prin urmare poate fi adăugat si in sucuri , dulciuri , bomboane , jeleuri și fructe congelate . Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatică a sucurilor, pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine.
Conținut mare de sare
Într-o gustare de post compusă din pâine, pate de post, margarină, halva, lapte de soia și suc tip ceai se găsesc până la 5,58 grame de sare, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea pe zi a unei cantități de 5 grame de sare. Astfel, într-o singură gustare de post, este consumată cantitatea de sare recomadată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății.
Clara DIMA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau