Ce sunt boboasele și cum ajută la sănătatea inimii
Dimensiune font:
Multă lume consumă fasolea cu precauție, motivul fiind conceptul precum că va îngreuna procesul de digestie, cu toate acestea produsele boboase sunt foarte utile și merită să devină un aliment regulat pe masa ta.
Grupul boboaselor este foarte numeros: mazărea, fasolea de diferite feluri, lintea, soia, bobul, năutul și chiar arahidele pe care mulți le atribuie în mod eronat nucilor, sunt de fapt boboase.
Iată care sunt proprietățile utile ale boaselor și de ce se recomandă consumul regulat al acestora:
1. Produsele boboase sunt bogate în proteine vegetale. De exemplu, conținutul de proteină în mazăre, fasole și linte este aproximativ un sfert, iar în soie o treime chiar. Motiv pentru care, acestea sunt neapărat incluse în dieta vegetarienilor.
2. Proteina din boboase este mult mai ușor de asimilat de către organism decât proteina din carne.
Pe lângă proteine vegetale, boboasele conțin fibre, care sunt necesare pentru funcționarea normală a sistemului digestiv. Boboasele de fapt conțin cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. De exemplu, un pahar de linte conține jumătate din necesarul zilnic de aceste fibre.
3. Boboasele sunt utilizate cu succes ca profilaxie în unele maladii. De exemplu, mazărea verde conține substanțe anti-sclerotice active.
4. Fasolea este bogată în potasiu și acid folic. Ne protejează corpul de infecții și curăță eficient sângele.
Fasolea este benefică și pentru inimă. Ea nu conține colisterol sau grăsimi saturate și are o cantitate limitată de grăsimi, astfel diminuind riscul apariției bolilor cardiace.
De asemenea, în boboase există o cantitate suficientă de mangan, care ajută la întărirea părului.
Studiile arată că după 2-3 săptămâni de consumul zilnic a 100-150g de fasole, nivelul de zahăr din sânge și de colesterol sunt reduse semnificativ.
Datorită conținutului ridicat de vitamine B, aceste produse reduc riscul bolilor cardiovasculare.
5. Năutul este o sursă bună de nutrienți necesari pentru sănătatea oaselor și ajută la prevenirea unor probleme la bătrâni, cum ar fi osteoporoza.
6. Consumul regulat de mazăre și fasole face o persoană calmă și echilibrată. Acest lucru se datorează conținutului de aminoacizi esențiali din aceste produse, inclusiv lizina.
7. Mâncând produse din fasole, o persoană nu numai că se satură rapid, dar își consolidează sistemul nervos și imunitar.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau