Cum să mănânci avocado? 8 reţete pe care nu le ştiai
Dimensiune font:
Cu o textură cremoasă, aromă delicată de nuci şi o bogăţie de nutrienţi, avocado este un fruct pe care îl putem prepara în foarte multe feluri. Descoperă câteva reţete ingenioase!
Avocado are un conţinut ridicat de proteine, enzime, vitaminele A, E, K şi C, potasiu, vitamine din complexul B, inclusiv acid folic, fibre, cupru, magneziu, fier şi acizi graşi omega-3. Mai mult decât atât, avocado se poate prepara în foarte multe feluri, de la mâncăruri sărate până la deserturi sofisticate.
Iată câteva reţete pe care nu-ţi imaginai ca le poţi face cu avocado:
1. Negresă
Ingrediente
Pentru prăjitură
- 2 bucăţi de avocado, pisate cu furculiţa
- 230 de grame de ciocolată neagră, topită
- 1 ceaşcă cu zahăr
- 2 ouă
- 1 plic de zahăr vanilat
- 3/4 cană cu făină
- 1/4 cană cu pudră de cacao
- 1/2 linguriţă cu praf de copt
- 1/2 linguriţă cu sare
- 2 linguri ulei vegetal
- 100 grame de ciocolată neagră, mărunţită.
Pentru glazură:
- 1 avocado bine copt
- 2 căni şi jumătate de zahăr pudră
- 1 plic de zahăr vanilat.
Se încălzeşte cuptorul în prealabil.
Într-un bol se amestecă avocado cu ciocolata topită, apoi se adaugă zahărul, ouăle, vanilia şi se încorporează bine. Apoi se adaugă făina, cacaua, praful de copt şi sarea, amestecându-se doar cât să se omogenizeze puţin.
Se adaugă uleiul vegetal, bucăţile de ciocolată şi se toarnă în tava de copt tapetată cu ulei/făină sau foaie de copt.
Se lasă aproximativ 30 de minute la cuptor, după care se lasă la răcit.
Pentru a prepara glazura trebuie să amesteci cu mixerul avocado până când capătă o consistenţă cremoasă. Apoi pune mixerul pe viteza cea mai mică şi adaugă uleiul şi apoi câte puţin din zahărul pudră.
2. Budincă
Ingrediente
- 2 bucăţi de avocado copt, puţin moale
- 3-4 linguri de pudră de cacao
- 3 linguri de miere de albine sau câteva curmale înmuiate câteva minute în apă
- 1 lingură unt de arahide/migdale (opţional).
Mod de preparare
1. Cumpără avocado bine copt şi moale sau lasă-l la copt câteva zile învelit în hârtie şi la întuneric.
2. Amestecă miezul de avocado cu celelalte ingrediente într-un robot de bucătărie sau blender până devin cremoase. Adaugă puţină apă sau lapte vegetal dacă vrei o budincă mai moale.
3. Se toarnă în cupe şi se lasă puţin la frigider.
3.Avocado prăjit
Ingrediente
- 1 avocado bine copt
- 1/2 cană făină
- 1 ou
- 3/4 cană cu pesmet
- puţin unt topit
- usturoi pudră
- ceapă pudră
- boia iute
- sare
- piper.
Avocado se taie felii.
Pune înr-un bol făina amestecată cu sare şi piper, în alt bol oul bătut şi în al treilea bol untul topit amestecat cu pesmet, pudră de usturoi/ceapă, sare, piper şi boia.
Fiecare felie de avocado se trece prin făină, apoi ou, apoi permet.
Se aşază într-o tavă tapetată cu foaie de copt şi se lasă la cuptor 15-20 de minute.
4. Ochiuri în avocado
Ingrediente
- avocado, tăiat în jumătate
- ou
- sare
- piper.
Oul se sparge şi se aşază în scobitura lăsată de sâmburele de avocado.
Se lasă sub capac într-o tigaie în care se pune foarte puţină apă sau se pune la cuptor câteva minute.
5.Tartă cu ciocolată
Pentru blat ai nevoie de:
- 1 cană de nuci/migdale/seminţe de floarea soarelui crude;
- pudră de cacao;
- puţină sare;
- 1 cană curmale.
Pentru cremă ai nevoie de:
- 1/2 cană curmale sau miere de albine;
- 1 avocado copt sau o banană;
- pudră de cacao, după gust.
1.Mixează nucile, cacaua şi sarea în robotul de bucătărie.
După ce ai obţinut făina din nuci adaugă curmalele şi mixează compoziţia cu robotul;
2. Pune crusta într-un inel culinar aşezat pe o farfurie, preseaz-o;
3. Mixează ingredientele pentru cremă şi toarn-o peste blat;
4. Ornează mini-tortul cu felii de căpşuni, zmeură sau orice alt fruct de sezon. Sau le poţi aşeza în strat generos între blat şi cremă.
6. Îngheţată
Ingrediente
- 1 avocado bine copt
- 2 ceşti cu iaurt grecesc
- 1/2 cană cu lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- puţină sare de mare
- miere de albine sau zahăr, după gust.
Se amestecă în blender toate ingredientele, se toarnă într-o caserolă şi se pune la congelator.
Ca să fie cremoasă, îngheţata trebuie amestecată din jumătate în jumătate de oră câte puţin.
7. "Maioneză"
Ingrediente
- 1 avocado bine copt;
- 1/4 linguriţă cu fulgi de drojdie inactivă (pentru a-i conferi sosului o uşoară aromă de brânză);
- 1 linguriţă pastă de susan;
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin;
- puţină sare;
- 1/4 linguriţă pudră de curry;
- zeamă de lămâie sau oţet de mere, după gust;
- 1 căţel de usturoi (opţional);
- muştar (opţional).
Pisează bine avocado şi amestecă-l cu restul ingredientelor amestecând până devine cremos. Poţi să foloseşti şi un blender dacă prepari cantităţi mai mari de sos. Este un dressing perfect pentru salate sau pentru paste.
8. Supă
Ingrediente
- 4 roşii mari;
- 1 avocado potrivit;
- 1-2 căţei de usturoi;
- sare de mare;
- piper negru;
- 2-3 linguri ulei de măsline presat la rece (opţional);
- frunze proaspete de busuioc;
- zeamă de lămâie, după gust;
- parmezan ras (opţional).
Se amestecă toate ingredientele în blender până obţii o consistenţă cremoasă. Se ornează cu parmezan, busuioc şi puţin ulei de măsline.
Sursa: eva.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau