Cum să mănânci avocado? 8 reţete pe care nu le ştiai

4.58-culturadeavocado@poise-1.0-720x668

Dimensiune font:

| 24-01-2023 14:44

Cu o textură cremoasă, aromă delicată de nuci şi o bogăţie de nutrienţi, avocado este un fruct pe care îl putem prepara în foarte multe feluri. Descoperă câteva reţete ingenioase!

Avocado are un conţinut ridicat de proteine, enzime, vitaminele A, E, K şi C, potasiu, vitamine din complexul B, inclusiv acid folic, fibre, cupru, magneziu, fier şi acizi graşi omega-3. Mai mult decât atât, avocado se poate prepara în foarte multe feluri, de la mâncăruri sărate până la deserturi sofisticate.

Iată câteva reţete pe care nu-ţi imaginai ca le poţi face cu avocado:


1. Negresă

Ingrediente

Pentru prăjitură

  • 2 bucăţi de avocado, pisate cu furculiţa
  • 230 de grame de ciocolată neagră, topită
  • 1 ceaşcă cu zahăr
  • 2 ouă
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 3/4 cană cu făină
  • 1/4 cană cu pudră de cacao
  • 1/2 linguriţă cu praf de copt
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 100 grame de ciocolată neagră, mărunţită.


Pentru glazură:

  • 1 avocado bine copt
  • 2 căni şi jumătate de zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilat.


Se încălzeşte cuptorul în prealabil.
Într-un bol se amestecă avocado cu ciocolata topită, apoi se adaugă zahărul, ouăle, vanilia şi se încorporează bine. Apoi se adaugă făina, cacaua, praful de copt şi sarea, amestecându-se doar cât să se omogenizeze puţin.
Se adaugă uleiul vegetal, bucăţile de ciocolată şi se toarnă în tava de copt tapetată cu ulei/făină sau foaie de copt.
Se lasă aproximativ 30 de minute la cuptor, după care se lasă la răcit.
Pentru a prepara glazura trebuie să amesteci cu mixerul avocado până când capătă o consistenţă cremoasă. Apoi pune mixerul pe viteza cea mai mică şi adaugă uleiul şi apoi câte puţin din zahărul pudră.

 

2. Budincă

Ingrediente

  • 2 bucăţi de avocado copt, puţin moale
  • 3-4 linguri de pudră de cacao
  • 3 linguri de miere de albine sau câteva curmale înmuiate câteva minute în apă
  • 1 lingură unt de arahide/migdale (opţional).


Mod de preparare
1. Cumpără avocado bine copt şi moale sau lasă-l la copt câteva zile învelit în hârtie şi la întuneric.
2. Amestecă miezul de avocado cu celelalte ingrediente într-un robot de bucătărie sau blender până devin cremoase. Adaugă puţină apă sau lapte vegetal dacă vrei o budincă mai moale.
3. Se toarnă în cupe şi se lasă puţin la frigider.
 

 

3.Avocado prăjit

Ingrediente

  • 1 avocado bine copt
  • 1/2 cană făină
  • 1 ou
  • 3/4 cană cu pesmet
  • puţin unt topit
  • usturoi pudră
  • ceapă pudră
  • boia iute
  • sare
  • piper.


Avocado se taie felii.
Pune înr-un bol făina amestecată cu sare şi piper, în alt bol oul bătut şi în al treilea bol untul topit amestecat cu pesmet, pudră de usturoi/ceapă, sare, piper şi boia.
Fiecare felie de avocado se trece prin făină, apoi ou, apoi permet.
Se aşază într-o tavă tapetată cu foaie de copt şi se lasă la cuptor 15-20 de minute.
 

 

4. Ochiuri în avocado

Ingrediente

  • avocado, tăiat în jumătate
  • ou
  • sare
  • piper.


Oul se sparge şi se aşază în scobitura lăsată de sâmburele de avocado.
Se lasă sub capac într-o tigaie în care se pune foarte puţină apă sau se pune la cuptor câteva minute.
 

 

5.Tartă cu ciocolată


Pentru blat ai nevoie de:

  • 1 cană de nuci/migdale/seminţe de floarea soarelui crude;
  • pudră de cacao;
  • puţină sare;
  • 1 cană curmale.


Pentru cremă ai nevoie de:

  • 1/2 cană curmale sau miere de albine;
  • 1 avocado copt sau o banană;
  • pudră de cacao, după gust.


1.Mixează nucile, cacaua şi sarea în robotul de bucătărie.

După ce ai obţinut făina din nuci adaugă curmalele şi mixează compoziţia cu robotul;
2. Pune crusta într-un inel culinar aşezat pe o farfurie, preseaz-o;
3. Mixează ingredientele pentru cremă şi toarn-o peste blat;
4. Ornează mini-tortul cu felii de căpşuni, zmeură sau orice alt fruct de sezon. Sau le poţi aşeza în strat generos între blat şi cremă.

 

 

6. Îngheţată

Ingrediente

  • 1 avocado bine copt
  • 2 ceşti cu iaurt grecesc
  • 1/2 cană cu lapte
  • 1 plic zahăr vanilat
  • puţină sare de mare
  • miere de albine sau zahăr, după gust.


Se amestecă în blender toate ingredientele, se toarnă într-o caserolă şi se pune la congelator.
Ca să fie cremoasă, îngheţata trebuie amestecată din jumătate în jumătate de oră câte puţin.
 

 

7. "Maioneză"

Ingrediente

  • 1 avocado bine copt;
  • 1/4 linguriţă cu fulgi de drojdie inactivă (pentru a-i conferi sosului o uşoară aromă de brânză);
  • 1 linguriţă pastă de susan;
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin;
  • puţină sare;
  • 1/4 linguriţă pudră de curry;
  • zeamă de lămâie sau oţet de mere, după gust;
  • 1 căţel de usturoi (opţional);
  • muştar (opţional).


Pisează bine avocado şi amestecă-l cu restul ingredientelor amestecând până devine cremos. Poţi să foloseşti şi un blender dacă prepari cantităţi mai mari de sos. Este un dressing perfect pentru salate sau pentru paste.

 

 

8. Supă

Ingrediente

  • 4 roşii mari;
  • 1 avocado potrivit;
  • 1-2 căţei de usturoi;
  • sare de mare;
  • piper negru;
  • 2-3 linguri ulei de măsline presat la rece (opţional);
  • frunze proaspete de busuioc;
  • zeamă de lămâie, după gust;
  • parmezan ras (opţional).


Se amestecă toate ingredientele în blender până obţii o consistenţă cremoasă. Se ornează cu parmezan, busuioc şi puţin ulei de măsline.

 

 Sursa: eva.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Delicii de post. Arta simplității în farfurie
19/11/2024 14:05

În timpuri in care mesele sunt adesea dominate de preparate complexe si arome sofisticate, postul reinvie frumusetea simplitătii. Mancărurile de post, aparent modeste, spun povesti despre rădăcini, cr ...

Ouăle ne fac mai deștepți. Un studiu vine cu dovezi
18/11/2024 12:57

Ouăle ne fac mai destepti. Un studiu vine cu dovezi Un studiu recent arată că ouăle nu sunt doar "rele" din cauza colesterolului ci, suprinzător, si extrem de benefice pentru creier si procesul ...

Istoria turtei dulci: de la delicatese medievale la deserturi moderne
15/11/2024 13:23

Turta dulce, cu aroma sa inconfundabilă de scortisoară, cuisoare si ghimbir, evocă nostalgii si povesti in preajma sărbătorilor de iarnă. Însă putini cunosc istoria fascinantă a acestui desert, ca ...

Murăturile, deliciul acrișor cu beneficii pentru sănătate
08/11/2024 13:29

Murăturile sunt una dintre cele mai iubite traditii culinare din Romania si nu doar pentru gustul lor acrisor si revigorant, ci si pentru numeroasele beneficii pe care le aduc sănătătii. De la castravetii c ...

Importanța peștelui în alimentație. Ce spun specialiştii despre consumul de peşte?
06/11/2024 12:29

Importanta pestelui in alimentatie. Ce spun specialiştii despre consumul de peşte? Fără indoială, in comparatie cu celelalte produse animale, pestele prezintă unele avantaje, dar si multe probleme. &Icir ...

  Toamna în farfurie. Cele mai căutate și iubite arome de sezon
04/11/2024 17:45

Toamna este mereu insotită de un intreg repertoriu de arome si culori, iar in bucătărie, reginele sezonului devin supele, transformand mesele intr-un prilej de răsfăt si căldură. De la boluri aburinde de ...

1 noiembrie, Ziua veganismului
01/11/2024 10:45

În fiecare an, la 1 noiembrie este marcată Ziua mondială a veganismului. În noiembrie 1944 a luat fiinţă Societatea Vegană (The Vegan Society) din Marea Britanie, ca o ramificaţie a Societăţ ...

Condimentele vedetă din cuhniile Moldovei
30/10/2024 14:15

În vechiul cămin romanesc, condimentele nu erau doar arome, ci fragmente de poveste si de vindecare, o mostenire tainică transmisă de la o generatie la alta, cu aceeasi grijă cu care ar fi mangaiat un ...

Rețetele Rusiei, un festin al aromelor și tradițiilor
27/10/2024 09:16

Rusia, cu vastul său teritoriu ce se intinde de la muntii Urali pană la apele reci ale Pacificului, este un mozaic de traditii si gusturi culinare care au rezistat in fata timpului si a schimbărilor. Bucăt ...

Cele mai cunoscute rețete indiene
25/10/2024 12:45

Din nordul imbibat de arome intense de garam masala pană in sudul exotic, invăluit de gustul cocosului, retetele indiene sunt un univers in sine, o experientă unică de savoare, traditie si ritualuri. 1. Bi ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei