Istoria sushi-ului
Dimensiune font:
Peștele și orezul au fost gătite de secole în Asia de Sud, unde aceste două produse stau la baza dietei locale. Ulterior au fost combinate. Peștele a fost tăiat în bucăți mici subțiri, mutat cu orez și pus sub presiune. Această metodă de gătit a permis conservarea alimentelor pe tot parcursul anului, dar gustul și aspectul acestui fel de mâncare erau departe de sushi modern.
Abia în secolul al XIX-lea, în Japonia, bucătarul-șef Yohei Hanai a inventat o rețetă modernă de sushi considerată clasică. Majoritatea soiurilor de sushi au folosit pește crud în loc de pește murat, dar uneori au fost folosite și fructe de mare.
În secolul al XX-lea, locuitorii Statelor Unite și ale Europei s-au familiarizat cu bucătăria japoneză. Sushi nu era însă răspândit: europenii și americanii erau reticenți să mănânce orez cu pește crud învelit în alge marine nori dure.
Asta s-a schimbat în 1973, când un bucătar japonez-american a oferit un rol din California unui restaurant din Los Angeles. Nu s-a folosit pește crud în prepararea sa, iar frunza de nori era înăuntru, nu în afara ruloului.
Apoi a venit ruloul Philadelphia cu brânză fragedă, nu învelită în alge, ci într-o felie subțire de somon. Alți bucătari americani și europeni au ținut pasul cu colegii lor și au adaptat cu succes sushi-ul la gusturile localnicilor.
Și popularitatea preparatului japonez a început să crească. A încetat să mai fie exotic, dar a devenit obișnuit în dieta diferitor țări.
Ce produse sunt folosite pentru a găti sushi?
Baza pentru sushi este orezul fiert. Se gătește în puțină apă, fără sare și într-o bucată de alge nori pentru a adăuga aromă. Apoi i se adaugă un pic de sos special pe bază de oțet, care se răcește la temperatura camerei și este folosit imediat pentru a face sushi.
Pește crud, sărat, murat, diverse fructe de mare (creveți, carne de crab, midii, scoici) sunt folosite ca umplutură pentru sushi. Pentru un gust mai delicat, proaspăt și sărat, bucătarii adaugă și castraveți proaspeți, ridiche, daikon, avocado, cremă de brânză, icre de pește zburătoare, semințe de susan, wasabi, ceapă verde, mărar, salată.
Consumul regulat de sushi este bun pentru bărbați și femei de toate vârstele. Adăugând orez, pește, fructe de mare și legume în dieta dvs., veți furniza organismului fibre, care se găsește în orez.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau