Marinada perfectă pentru friptura de miel
Dimensiune font:
Pentru majoritatea românilor, atunci când spun masa de Paște se gândesc automat și la friptura de miel. Dar nu toți cunosc cum se marinează corect carnea de miel.
Carnea marinată absoarbe lichidul în care este pusă, iar după ce este gătită este mult mai suculentă. În plus, carnea va fi gata mult mai rapid.
Ingrediente:
Vin alb
Ulei de masline
Usturoi (de preferat verde)
Menta
Cimbru
Un pic de busuioc
Foi de dafin
Piper
Boia dulce
Sare
Usturoiul, menta și busuiocul se toacă marunt. Toate ingredientele se adaugă în vin, amestecându-se pentru omogenizare. Sarea și piperul se adaugă după gust.
Cantitatea de baiț (marinada) trebuie să fie suficientă pentru îmbăierea cărnii. Se așaza carnea într-un vas, de preferință mai întins (vasele yena sunt excelente), potrivit bucatarulpriceput.ro.
Se toarnă baițul peste carne și se trage deasupra o folie de plastic, de aluminiu ori se etanșeizează cu un capac pentru a sigila vasul și a forța aromele să se fixeze în carne. Vasul cu carne se pune la frigider.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau