Gazele din Marea Neagră, resursă uriaşă pentru România. Am putea fi cel mai mare producător din UE
Dimensiune font:
Zăcămintele actuale de gaze din Marea Neagră sunt pe sfârşite, anunţă specialiştii, însă sunt identificate deja şi primele soluţii.
"România este unul din cei mai vechi producători de petrol și gaze din lume, iar acum are șansa de a-și reafirma poziția strategică în calitate de producător de energie și de a asigura energie pentru țară, deblocând investiții care au potentialul de a fi printre cele mai mari din istoria țării.
În prezent, Marea Neagră asigură aproximativ 10% din cererea de gaze naturale a României, însă zăcămintele actuale produc de zeci de ani și se apropie de sfârșitul perioadei lor de producție. Activități recente de explorare au arătat că noi rezerve ar putea fi aduse la suprafață, creând astfel valoare pentru țară.
Gazele naturale din Marea Neagră ar putea avea un impact de durată în multe domenii ale economiei și societății românești, dar pot, de asemenea, să deschidă calea pentru furnizare sustenabilă de energie mai curată, îmbunătățind viața a milioane de români", transmite OMV Petrom.
Investiţii uriaşe în România pe sectorul de producţie şi explorare în Marea Neagră
Specialiştii OMV afirmă că sectorul de explorare şi producţie al Mării Negre ar putea atrage investiţii de până la 16 miliarde de dolari, care ar putea atrage după sine crearea de locuri de muncă, dar şi venituri suplimentare la bugetul de stat. În medie, ar fi vorba de 30.000 de locuri de muncă pe an, 71 de miliarde de dolari la producţia naţională de bunuri şi servicii, dar şi 26 miliarde de dolari la bugetul de stat al României.
Estimările sunt preluate din “Contribuția proiectelor de explorare și producție a hidrocarburilor din Marea Neagră la dezvoltarea economiei românești”, realizat de Deloitte (mai 2018).
România, cel mai mare producător de gaz din UE cu resursele din Marea Neagră
"Ca țară, ne mândrim cu tradiția sectorului energetic, care ne-a adus mai multe premiere mondiale și cu independență energetică. Nu sunt multe țări în lume care pot beneficia de această independență. Avem o istorie de peste 110 ani de industrie a gazelor naturale și avem un viitor promițător datorită potențialului din Marea Neagră care poate asigura energia pentru locuințele, spitalele, școlile și industriile din România. Potențialul din Marea Neagră ne ofera șansa de a juca, încă o dată, un rol important în regiune, devenind cel mai mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană.
Gazele naturale reprezintă o soluție pentru ca România să își reducă emisiile de carbon și să sprijine țara în atingerea obiectivelor de mediu, având în vedere posibilități multiple de utilizare, de la încălzire și electricitate la mobilitate. Impactul pozitiv se poate produce în mai multe domenii industriale, precum și în viața noastră de zi cu zi. Centralele electrice pe gaze naturale, așa cum este centrala OMV Petrom de la Brazi, cu emisii de CO2 cu 60% mai mici față de cărbune, reprezintă o soluție pentru asigurarea furnizării de electricitate, răspunzând în același timp provocărilor de mediu.
Gazele naturale reprezintă, de asemenea, și o alternativă pentru mobilitate, deoarece autovehiculele alimentate cu GNL generează cu până la 15% mai puține emisii de CO2, cu 70% mai puțin oxid de azot și cu 99% mai puține emisii de particule", mai transmite OMV. .
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau