UBER NORD-EST SRL Iaşi (CUI/CIF: 40638882) a intrat direct în faliment, la solicitarea Fiscului, conform deciziei pronunţate de Tribunalul
Dimensiune font:
UBER NORD-EST SRL Iaşi (CUI/CIF: 40638882) a intrat direct în faliment, la solicitarea Fiscului, conform deciziei pronunţate de Tribunalul Iaşi pe data de 8 noiembrie 2023… cu menţiunea că AJFP Iaşi a depus cererea pe 9 mai 2023 – Dosar nr.2553/99/2023.
Conform tabelului definitiv al creanţelor, ţeapa totală trasă Fiscului se ridică la 8.428.725 lei, iar site-ul ANAF arată că mai mult de un sfert din această sumă este stopaj la sursă.
Înfiinţată în februarie 2019, societatea UBER NORD-EST SRL îl are ca unic asociat pe Florin Adrian HOPŞA (foto), Şeful (reprezentanţei) RAR Neamţ şi consilier judeţean (ajutor de nădejde al infractorului ARSENE) – detalii AICI.
HOPŞA nu a fost şi administrator al debitoarei, această funcţie fiind deţinută oficial de Marius Constantin IFRIM, un individ din Răducăneni (judeţul Iaşi) care mai figurează ca asociat şi administrator la două firme dubioase din Iaşi – JOHNNYY MDC SRL (CUI/CIF: 44587080) şi MAXXIMO ASSOCIATES SRL (CUI/CIF: 43512730).
UBER NORD-EST SRL nu s-a deranjat să depună la dosarul de faliment documentele prevăzute de lege, iar – din acest motiv! – MARKA’S IPURL (Simona CHIRILĂ) s-a gândit să spună că «nu a identificat persoane cărora să le fie imputabile cauzele care au dus la starea de insolvabilitate a debitoarei» şi «nu deţine probe în vederea susținerii unei acţiuni privind antrenarea răspunderii»!
Această afirmaţie arată că Simona CHIRILĂ ori nu cunoaşte prevederile la zi ale Legii 85/2014… ori le cunoaşte şi le ignoră!
Prin Decizia nr.14/2022 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind examinarea recursului în interesul legii, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr.902 din 13 septembrie 2022, s-a stabilit că în interpretarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor art.169 alin.(1) lit.d) teza a doua din Legea nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul în care pârâtul nu predă documentele contabile practicianului în insolvenţă, după prealabila notificare, se prezumă relativ întrunirea tuturor condiţiilor necesare atragerii răspunderii patrimoniale pentru fapta prevăzută de art.169 alin.(1) lit.d) din aceeaşi lege. Chiar dacă aşa-zisa specialistă în insolvenţe Simona CHIRILĂ a încercat să îngroape golănia, AJFP Iaşi a formulat cerere de atragere a răspunderii… atât împotriva administratorului DIN ACTE, cât şi împotriva patronului Florin Adrian HOPŞA.
Într-o zi de 13 (iunie 2024) a venit şi sentinţa pentru HOPŞA şi IFRIM (Dosarul asociat nr.2553/99/2023/a1):
În temeiul art.169 lit.d din Legea 85/2014, stabileşte răspunderea personală solidară a pârâţilor IFRIM Marius Constantin şi HOPŞA Florin Adrian pentru pasivul debitorului falit SC UBER NORD-EST SRL, în sensul că obligă pârâţii să acopere în solidar pasivul rămas neacoperit al debitoarei, sumă de 8.428.725 lei. În temeiul dispoziţiilor art.173 din Legea privind procedura insolvenţei, executarea silită a prezentei sentinţe se va efectua în condiţiile art.173 alin.2 la cererea creditorului, de către executorul judecătoresc, în temeiul tabelului definitiv de creanţe pus la dispoziţia sa de către lichidatorului judiciar, conform Codului de procedura civilă.
Sentinţa nu este definitivă (poate fi atacată cu apel „în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în BPI”), dar Fiscul ar trebui să facă demersurile necesare pentru a pune sub sechestru averea lui HOPŞA (și a lui IFRIM, dar probabil acesta nu are nimic), astfel încât să nu fie înstrăinată până la judecarea apelului.
Şi ar mai trebui ca Fiscul să depună şi o plângere penală pentru evaziune fiscală… că vorbim de impozit şi contribuţii reţinute de la angajaţi şi nevirate la bugetele corespunzătoare de milioane de lei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau