Un jurnalist a vizitat o fabrică de telefoane mobile din China. Ce a descoperit acolo te va uimi

Dimensiune font:

| 18-10-2024 14:26

 Jurnalistul spaniol Roberto Corrales a vizitat fabrica Honor din Shenzhen, China, unde a descoperit cum sunt produse și testate telefoanele mobile. Fabrica, inaugurată în 2021, dispune de tehnologii avansate, cu 85% din procesul de producție automatizat și o echipă dedicată de cercetare și dezvoltare. În timpul vizitei, jurnalistul a aflat detalii despre timpul de fabricație, teste de rezistență, precum și despre dimensiunile impresionante ale centrului de producție. 

Un jurnalist spaniol a vizitat fabricile și laboratoarele Honor din Shenzhen, China, unde a descoperit informații interesante despre modul în care marca produce și testează cele mai avansate telefoane mobile în prezent.

„Am avut ocazia să vizitez fabricile și laboratoarele Honor din Shenzhen, China, și îți voi povesti cele mai interesante informații care explică cum această marcă produce și testează cele mai avansate telefoane mobile în prezent.", a scris Roberto Corrales. 

Jurnalistul a observat că, deși telefoanele mobile sunt o parte esențială a vieții cotidiene, mulți oameni nu știu cum sunt fabricate. 

„Deși telefoanele mobile fac parte din viața de zi cu zi a tuturor în prezent, adevărul este că pentru majoritatea oamenilor, modul în care sunt fabricate rămâne astăzi un mister, chiar și pentru cei care scriu frecvent despre ele, ca mine.

 

Acum, pentru prima dată, am avut ocazia să vizitez personal o fabrică de telefoane mobile în China.

Acest centru este Honor Intelligent Manufacturing Industrial Park, bijuteria de la coroana facilităților mărcii chineze Honor și locul unde se produce o mare parte din smartphone-urile sale, inclusiv modele de gamă înaltă precum Magic 6 Pro sau pliabilul Honor Magic V3.

Aceste instalații au început să funcționeze în 2021, la câteva luni după separarea Honor de Huawei și în același an în care marca a început să vândă produsele sale în Spania. Se află la periferia orașului Shenzhen, același oraș unde Honor are sediul, și, pe lângă fabricare, este locul unde marca își desfășoară cercetările și testează rezistența și precizia tehnologiilor sale.

Deși nu este permis să facem imagini în interior pentru a nu pune în pericol secretele sale industriale, îți voi povesti în continuare informațiile care m-au surprins cel mai mult despre fabrica Honor din Shenzhen și laboratorul său de inovație.", a scris jurnalistul. 

 

Detalii pe care sigur nu le știai 

28,5 secunde

Mai puțin de jumătate de minut, 28,5 secunde, este timpul necesar pentru ca fiecare dintre liniile de producție ale fabricii Honor din Shenzhen să producă un telefon mobil de format tradițional. În fiecare fabrică pot exista mai mult de 20 de linii de producție, astfel că numărul telefoanelor fabricate simultan este mult mai mare.

4 minute

În cazul telefoanelor pliabile, fiecare linie de producție a fabricii Honor durează mai mult pentru a fabrica telefoanele pliabile decât pentru cele de tip bar. Acest timp ajunge la 4 minute, conform executivilor mărcii.

3 zile

Așa cum afirmă surse din cadrul Honor, de la începutul procesului de fabricație până când telefonul este complet terminat și verificat, trec aproximativ trei zile. Este important de menționat că, pe lângă fabricație, trebuie adăugate și testele pentru a se asigura că fiecare smartphone funcționează corect.

6 luni

Acesta este timpul pe care Honor îl dedică în medie pentru a efectua diverse teste în laboratorul din Honor Intelligent Manufacturing Industrial Park pe prototipurile fiecărui nou model de telefon înainte de lansare.

Între 60 și 80 de căderi

Honor testează singură rezistența telefoanelor sale la căderi în laboratorul său din Shenzhen. Compania supune prototipurile fiecărui model la între 60 și 80 de căderi de la 1,5 metri înălțime, din unghiuri diferite, iar aceste informații sunt utilizate pentru a identifica punctele care necesită îmbunătățiri.

85% din sarcini automatizate

În fabrica de telefoane mobile Honor din Shenzhen, 85% din procesul de producție este complet automatizat, în timp ce restul implică oameni. Acești angajați îndeplinesc sarcini variate, precum montarea senzorilor de cameră – care sunt prea delicate pentru a fi manevrate de o mașină – sau verificarea funcționării încărcătorului și a slotului SIM, printre altele.

Din totalul sarcinilor automatizate în fabrica Honor, 60% dintre acestea au fost dezvoltate de către propria echipă de cercetare și dezvoltare a companiei chineze.

85 de grade Celsius

Una dintre testele pe care Honor le efectuează asupra tuturor prototipurilor constă în a le supune la condiții extreme de temperatură pentru a verifica fiabilitatea lor. În cadrul unuia dintre aceste teste, telefoanele sunt expuse timp de 20 de zile la 85 de grade Celsius și 85% umiditate, simulând o utilizare medie de 5 ani.

Peste 4.000 de angajați

În ciuda prezenței ridicate a automatizării, peste 4.000 de persoane lucrează în Honor Intelligent Manufacturing Industrial Park din Shenzhen.

Peste 135.000 de metri pătrați

Distribuit în cinci clădiri, centrul de fabricație Honor din Shenzhen ocupă un total de peste 135.000 de metri pătrați, echivalentul a 33 de terenuri de fotbal.

1 milion de dolari

O altă verificare pe care Honor o efectuează în facilitățile sale sunt camerele OTA, acronim pentru „over the air”. Acestea sunt spații în care sunt testate tehnologiile wireless ale telefonului, precum 5G sau WiFi. Nu doar că sunt închise cu materiale hermetice, dar sunt și izolate cu materiale similare celor din cabinele insonorizate pentru a studia propagarea și recepția semnalelor wireless fără obstacole.

Fiecare dintre aceste camere OTA costă 1 milion de dolari. Există doar cinci în China, iar Honor deține trei dintre ele în centrul său din Shenzhen.

17 milioane de locuitori

Poate că nu știi multe despre Shenzhen, dar acest mega-oraș din sudul Chinei, unde se află fabricile Honor și sediul companiei, are în prezent 17 milioane de locuitori.

Creșterea Shenzhen-ului a fost foarte rapidă, deoarece în anii '80 era un sat de pescari cu doar 30.000 de locuitori, situat la periferia Hong Kong-ului. Este, de asemenea, sediul giganților precum Huawei, Tencent și DJI, ceea ce o face echivalentul Silicon Valley-ului în China", a scris jurnalistul spaniol Roberto Corrales, potrivit Computerhoy.20minutos.es

Evenimentul pe WhatsApp – cele mai tari știri, direct pe telefon!

Ești mereu pe fugă? Noi îți trimitem zilnic cele mai importante 3 știri din Iași, Moldova și țară – scurt, clar, fără spam.

Plus: alerte locale de urgență, noutăți exclusive și acces rapid la anunțuri importante.

► Intră pe canalul nostru oficial:

⇒ Încearcă 3 zile. Dacă nu-ți place, poți ieși oricând.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale autoritatii contractante: Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. 2. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se poate solicita documentatia de atribuire. Daca este cazul, costul si conditiile de plata in vederea obtinerii documentatiei de atribuire: Biroul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Roma, cu sediul in comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. Documentatia de atribuire in format electronic este pusa de catre Autoritatea Contractanta cu titlu gratuit la dispozitia ofertantilor care au inaintat o solicitare in acest sens. 3. a) Locul prestarii serviciilor: Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani. b) Obiectul concesionarii; natura si dimensiunea prestarilor: Serviciul de utilitate publica de distributie a gazelor naturale in Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani, conform art. 8 H.G.209/2019. c) Termenul de finalizare sau durata contractului: 49 de ani. 4. a) Termenul de depunere a ofertelor: 20.06.2025, ora 10.00. b) Adresa la care trebuie transmise ofertele: Comuna Roma, Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma @yahoo.ro. c) Limba sau limbile in care trebuie redactate ofertele: romana. d) Data, ora si locul deschiderii ofertelor: 20.06.2025, ora 11.00, Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani. 5. Conditiile personale, tehnice si financiare pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii: conform documentatiei de atribuire. 6. Criterii utilizate la atribuirea contractului: conform documentatiei de atribuire. 7. Dupa caz, procentajul minim din lucrari care trebuie acordat partilor terte: conform documentatiei de atribuire. 8. Data trimiterii spre publicare a anuntului de participare: 30.04.2025. 9. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor si, dupa caz, de mediere. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se pot obtine aceste informatii: Tribunalul Botosani, Sectia de Contencios -Administrativ, cu sediul in orasul Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, email: tr-botosani@just.ro.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Flamanzi, cu sediul in oras Flamanzi, Str.Dumitru Iov nr.284, judetul Botosani, telefon 0231/552.351, fax 0231/552.626, e-mail: orasflamanzi@yahoo.com, cod fiscal 3372173. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general; Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 36/17.03.2025 privind aprobarea bugetului local pentru anul 2025, a bugetului activitatilor finantate integral din venituri proprii. Suma totala alocata de la bugetul local este de 40.000 Lei si se aloca in intregime pentru activitati cultural sportive. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul privind acordarea de finantare nerambursabila de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local aprobat prin Hotararea Consiliului Local Flamanzi nr. 10/31.01.2014, modificata prin Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 48/28.03.2025. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Orasului Flamanzi: https://orasul- flamanzi.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabila se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: https://orasul- flamanzi.ro si se poate procura de la sediul Orasului Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 12.06.2025, ora 16.00, la adresa: Orasul Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este 16.06.2025 -17.06.2025.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
Schimbare majoră privind facturile la energie!
13/05/2025 21:10

Toti romanii vor primi acest plic acasă pană pe 10 iunie! Este vorba despre o informare scrisă trimisă de furnizorii de energie prin care să ii anunte pe clienti despre modificările ce vor intra in vigoar ...

România, cuprinsă de o criză bugetară fără de seamăn: „Ne împrumutăm un miliard de euro pe săptămână și ne afundăm zilnic în datorii”
13/05/2025 16:24

Romania se află in mijlocul uneia dintre cele mai grave crize bugetare din ultimele decenii, iar avertismentul venit din partea lui Ilie Bolojan ar trebui să zguduie intreaga clasă politică si opinia public ...

Leul se întărește în raportul cu Euro pentru a doua zi consecutivă
13/05/2025 14:17

Pe de altă parte, leul a pierdut teren in faţa dolarului american, care a fost cotat la 4,5894 lei, in urcare cu 0,68 bani (+0,15%), comparativ cu luni, cand s-a situat la 4,5826 lei. Moneda naţională s-a d ...

ANUNȚ FINALIZARE PROIECT «MODERNIZARE SI EXTINDERE SCOALA CU CLASELE 0-IV, CORPUL G DIN CADRUL LICEULUI TEHNOLOGIC
13/05/2025 10:50

 ANUNT FINALIZARE PROIECT «MODERNIZARE SI EXTINDERE SCOALA CU CLASELE 0-IV, CORPUL G DIN CADRUL LICEULUI TEHNOLOGIC "TOMSA VODA" DIN ORASUL SOLCA, JUDETUL SUCEAVA»

Probleme la o fabrică importantă din țară!
12/05/2025 20:22

Probleme la o fabrică importantă din tară! Fabrica Argus S.A. de prelucrare a semintelor oleaginoase din Constanta se confruntă cu o scădere semnificativă a veniturilor si o crestere a costurilor opera ...

Curs BNR, 12 mai. Moneda euro şi-a oprit creşterea. Cursul leu-euro scade puţin sub 5,10 lei
12/05/2025 14:31

  Curs valutar BNR pentru moneda euro (EUR), azi, 12 mai 2025 1 Euro = 5.0993 lei Moneda euro s-a depreciat puţin, dar semnificativ, la 5.0993, cu 0,0172, de la 5.1165, semnificaţia importantă fiind c ...

Facturile la curent electric se dublează din iulie 2025! Avertisment oficial pentru milioane de români
12/05/2025 13:35

Romanii trebuie să se pregătească pentru o scumpire majoră a energiei electrice, incepand cu luna iulie 2025. Plafonarea preturilor la curent, introdusă acum peste trei ani pentru a proteja populatia in co ...

Harta dobânzilor din toată lumea. Care este țara unde sunt cele mai mici dobânzi și unde se află România
12/05/2025 12:59

 O hartă a lumii realizată de VisualCapitalist, in seria Markets in a Minute, prezintă ratele dobanzilor in diverse tări de pe glob. Conform reprezentării grafice cea mai ridicată rată este inregist ...

Indicele ROBOR la trei luni a crescut iar. A ajuns la 7,31%
12/05/2025 12:13

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut la 7,31% de la 7,25%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea creditelor in lei, potrivit Profit.ro. Potrivit Profit.ro, ...

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”  Numele beneficiarului: ARTEHNIS INFRASTRUCTURE SOLUTIONS S.R.L.
12/05/2025 09:30

  „PNRR: Fonduri pentru Romania modernă si reformată!”   Numele beneficiarului: ARTEHNIS INFRASTRUCTURE SOLUTIONS S.R.L.    

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei