4 sfaturi pentru a alege partenerul de afaceri potrivit
Dimensiune font:
Indiferent că este vorba despre un antreprenor cu experiență sau unul care abia a debutat pe piața de business, uneori este nevoie de un asociat sau partener de afaceri pentru a ajuta business-ul să se dezvolte. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, este necesar ca partenerul ales să fie unul profesionist, serios și să împărtăşească aceeași viziune de afaceri.
Deși uneori alegerea unui partener de afaceri potrivit este foarte ușoară, alteori această alegere poate fi extrem de dificilă, mai ales când este vorba despre o afacere în care s-au investit foarte multe resurse, atât bani, cât și timp. În alte cazuri, se poate întâmpla ca o decizie care a părut foarte inspirată la momentul respectiv, să se dovedească a fi catastrofală pentru succesul afacerii, partenerul înşelând așteptările asociatului său.
De aceea, în momentul în care există suspiciuni sau chiar și atunci când doresc să fie siguri că viitorul partener de afaceri este cu adevărat ceea ce se prezintă a fi, antreprenorii pot apela la serviciile unui detectiv particular, care are un portofoliu de servicii special dedicat sectorului juridic.
De asemenea, antreprenorii pot ţine cont și de următoarele sfaturi, care îi vor ajuta să facă o alegere bună în ceea ce privește partenerul de afaceri.
1. Viitorul partener de afaceri trebuie să aibă stabilitate financiară
Motivul pentru care se apelează la asocierea cu un partener de afaceri este, în general, acela de a dezvolta propria afacere. Prin urmare, este foarte important că viitorul partener să vină și cu un sprijin financiar.
De asemenea, și trecutul economic al acestuia este extrem de important, deoarece suma de bani deținută este irelevantă dacă, în trecut, acesta are la activ mai multe afaceri care au falimentat. Dacă aceste informații nu sunt prezentate de posibilul partener, antreprenorul poate să contacteze un detectiv Iasi pentru a afla tot ce îl interesează referitor la istoricul economic al acestuia.
2. Este important ca ambii parteneri să aibă aceeași viziune
Propria viziune despre afacerea deținută și despre cum să o dezvolte trebuie să fie împărtăşită de viitorul partener de afaceri. În caz contrar, există riscul să apară o mulțime de neînţelegeri și conflicte. Totuși, antreprenorul poate fi deschis unor propuneri pe care le poate face partenerul său, pentru binele afacerii.
3. Respectul este extrem de important în orice afacere
Pentru ca o colaborare să funcționeze bine, este necesar ca părțile să se respecte și să recunoască eforturile făcute de fiecare. În plus, cu respect și o bună comunicare, orice dificultate poate fi depăşită, iar angajații au un exemplu de bune practici, care dă rezultate, având astfel o influență pozitivă și asupra productivităţii companiei.
4. Partenerul de afaceri ar trebui să completeze abilitățile asociatului sau
Fie că este vorba despre experiență, abilităţi de comunicare sau negociere, abilităţi deosebite în ceea ce privește cifrele, partenerii unei afaceri trebuie să se completeze unul pe celălalt, deoarece este aproape imposibil ca o singură persoană să aibă foarte bine dezvoltate absolut toate aceste abilităţi. De aceea, viitorul asociat trebuie să aibă competențe care îi lipsesc antreprenorului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau