Apa de stafide curăță ficatul și are multe beneficii uimitoare
Dimensiune font:
Apa de stafide curăță ficatul. Medicii recomandă consumul de stafide dimineața, întrucât acestea ajută la îngrijirea inimii, elimină colesterolul rău, scad nivelul de trigliceride și previn constipația și indigestia. Stafidele reprezintă o sursă naturală de vitamine și minerale. Însă aceste beneficii sunt multiplicate în mod considerabil dacă bei apa în care au fost înmuiate. Acest lucru se datorează reducerii conținutului de zahăr, fapt ce te ajută să obții un remediu excelent pentru ficat.
Stafidele reprezintă una dintre cele mai bune surse naturale de antioxidanți. Acestea nu sunt altceva decât struguri uscați, iar strugurii sunt fructe bogate în bioflavonoide caree apără organismul de radicalii liberi și care întăresc sistemul imunitar.
Ficatul și rinichii sunt organe esențiale ce curăță sângele, eliminând toxinele și metalele grele care se acumulează în sânge și care provoacă diverse boli. Uneori aceste funcții importante sunt afectate de anumite alegeri alimentare greșite, de consumul excesiv de grăsimi sau de anumite obiceiuri zilnice dăunătoare.
Consumul de apă de stafide este o metodă simplă și eficientă de a purifica sângele și de a stimula funcționarea corespunzătoare a ficatului. Acest lichid contribuie și la separarea acizilor gastrici, ajutând la procesarea eficientă a alimentelor și la absorbția nutrienților. Vei observa aceste beneficii cam la două zile de când ai început „cura” cu apă de stafide.
Cum se prepară apa de stafide?
Ingrediente
2 căni cu apă
150 grame de stafide
Mod de preparare
Alege cu grijă stafidele. Ignoră-le pe cele foarte strălucitoare, întrucât luciul acesta este rezultatul tratamentelor chimice care li se aplică pentru a avea un aspect cât mai atrăgător. Caută stafide mai închise la culoare și care să nu fie nici prea tari, nici prea moi. Alege stafide întregi și asigură-te că sunt curate. Spală stafidele și pune-le deoparte.
Pune la fiert două căni cu apă. Adaugă stafidele și lasă-le să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute. Lasă stafidele la înmuiat în apă și peste noapte.
În dimineața zilei următoare, strecoară apa și lasă deoparte stafidele. Încălzește puțin din acest lichid delicios pentru a-l putea consuma. Poți să îl bei cald sau fierbinte, dar cel mai important lucru este să îl consumi pe stomacul gol, imediat după ce te trezești. Așteaptă apoi încă 30-35 de minute înainte de a servi micul dejun.
Este bine să repeți acest remediu pentru câteva zile consecutive, iar seara lasă băutura pregătită pentru a putea fi servită imediat după trezire.
Trebuie să urmezi acest tratament pentru cel puțin patru zile. Poți urma tratamentul o dată pe lună. Nu are efecte secundare și prezintă avantajul posibilității de a evita aportul mare de zahăr al stafidelor consumate ca atare. Dacă adopți și un regim alimentar sărac în grăsimi și bogat în fructe și legume proaspete, vei vedea că apa de stafide curăță ficatul și îi îmbunătățește sănătatea.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau