Îngrijirea și întreținerea bocancilor de protecție în sezonul rece

Dimensiune font:

| 14-11-2023 11:45

Îngrijirea și întreținerea bocancilor de protecție în sezonul rece

Sursă foto: Shutterstock 

În sezonul rece, când temperaturile scad și condițiile meteorologice devin mai aspre, îngrijirea și întreținerea bocancilor de protecție devin esențiale pentru asigurarea confortului, siguranței și durabilității acestora. Indiferent dacă ești un muncitor în construcții, în domeniul agriculturii sau pur și simplu apreciezi importanța unei încălțăminte de calitate în timpul sezonului rece, acest articol îți va oferi sfaturi și ghiduri practice pentru a-ți menține bocancii în cea mai bună formă.

Alegerea bocancilor de protecție pentru lucru

Alegerea corectă a bocancilor de protecție pentru lucru este o decizie extrem de importantă pentru siguranța muncitorilor. Iată câteva criterii de selecție care te pot ajuta să îi achiziționezi pe cei potriviți pentru tine:

1. Stabilește care-ți sunt nevoile de protecție: anumite joburi pot necesita bocanci rezistenți la apă pentru a proteja împotriva umezelii sau bocanci antiderapanți pentru a preveni alunecările și accidentările. La alte locuri de muncă poți avea nevoie de bocanci rezistenți la perforații sau cu protecție termică pentru a te proteja împotriva obiectelor ascuțite sau temperaturilor extreme.

2. Evaluează cât de confortabili sunt: bocancii de protecție trebuie să fie confortabili pentru a fi purtați pe parcursul unei zile întregi de muncă. Dacă alegi să îi achiziționezi online, este esențial să măsori corect piciorul și să optezi pentru un model care se potrivește perfect. De cele mai multe ori, retailerii îți pun la dispoziție ghiduri de mărimi și de măsurători pentru a putea alege perechea potrivită. De asemenea, bocancii ar trebui să îți ofere o susținere bună a piciorului și a gleznei pentru a preveni accidentările și disconfortul, așa cum sunt acești bocanci înalți de iarnă

3. Verifică standardele de siguranță: Bocancii de protecție ar trebui să fie certificați conform standardelor de siguranță relevante. Aceste certificări pot varia în funcție de țară și de industrie, dar în general, bocancii ar trebui să fie marcați cu un simbol care atestă faptul că au trecut teste specifice de siguranță. Standardul EN ISO 20345:2011 specifica cerințele de baza si suplimentare (opționale) pentru încălțămintea de siguranță utilizată în scopuri generale. Include, de exemplu, riscuri mecanice, rezistenta la alunecare, riscuri termice, comportament ergonomic. 

Curățarea bocancilor de protecție

Pentru a menține durabilitatea și eficiența acestora, poți folosi produse special concepute pentru curățarea bocancilor de protecție. Acestea sunt formulate pentru a nu deteriora materialul din care sunt confecționați bocancii și pentru a le prelungi durata de viață. De asemenea, produsele de curățare ar trebui să nu conțină substanțe chimice agresive care ar putea afecta performanța bocancilor. Este important să eviți înmuierea bocancilor, deoarece apa poate afecta materialul și poate reduce eficiența acestora.

După curățare, lasă bocancii să se usuce într-un loc bine ventilat, dar ferit de surse directe de căldură. Uscarea forțată, cum ar fi pe un calorifer sau cu un uscător de păr, poate duce la deteriorarea materialului și la deformarea bocancilor.

Îngrijirea și întreținerea bocancilor de protecție în sezonul rece

În sezonul rece, bocancii de protecție pot fi expuși la umezeală și temperaturi scăzute. Deși există mulți bocanci de protecție pregătiți să facă față acestor condiții, poate fi util să folosești un spray impermeabilizant pentru a crea o barieră între bocanci și umezeală.

Apoi, după fiecare utilizare, îndepărtează murdăria și eventual zăpada de pe suprafața lor. După curățare, este important să le asiguri o uscare corespunzătoare. De preferat, lasă bocancii să se usuce la temperatura camerei, departe de surse directe de căldură, care pot duce la uscarea și crăparea materialului.

Iarna, se aplică frecvent pe străzi sare și alte substanțe chimice pentru topirea gheții. Aceste substanțe pot deteriora bocancii de protecție, așadar este important să ștergi imediat orice urmă de astfel de substanțe de pe bocanci. Poți utiliza o soluție de apă caldă și săpun pentru a curăța bocancii și a elimina orice reziduuri chimice.

Consecințele neglijării îngrijirii bocancilor de protecție

Neglijarea îngrijirii bocancilor de protecție poate avea consecințe serioase asupra performanțelor acestora și a confortului tău. Iată câteva dintre consecințele negative ale neglijării îngrijirii bocancilor de protecție:

1. Scăderea performanței bocancilor: de exemplu, materialul din care sunt făcuți bocancii poate deveni mai puțin rezistent la apă, la temperaturi scăzute sau la impact. Aceste probleme pot pune în pericol securitatea ta la locul de muncă, deoarece bocancii nu vor mai oferi nivelul de protecție necesar.

2. Confort redus: materialul poate deveni dur și rigid în urma acumulării murdăriei și a lipsei de hidratare. Acest lucru poate provoca disconfort sau chiar durere în timpul purtării bocancilor.

3. Durată de viață scurtă: dacă nu acorzi atenție curățării și protecției bocancilor, aceștia se vor deteriora mai rapid și s-ar putea să fie nevoie să îi înlocuiești după doar câteva luni de utilizare. Aceasta înseamnă că vei cheltui mai mulți bani pentru a înlocui bocancii într-un ritm mai rapid.

Este important să acorzi atenție îngrijirii și întreținerii bocancilor de protecție pentru a te asigura că aceștia își mențin proprietățile de protecție și confortul pe termen lung. Curățarea regulată, hidratarea și protejarea împotriva factorilor externi pot prelungi durata de viață a bocancilor și pot asigura că aceștia îți oferă nivelul de protecție necesar la locul de muncă. 

Evenimentul pe WhatsApp – cele mai tari știri, direct pe telefon!

Ești mereu pe fugă? Noi îți trimitem zilnic cele mai importante 3 știri din Iași, Moldova și țară – scurt, clar, fără spam.

Plus: alerte locale de urgență, noutăți exclusive și acces rapid la anunțuri importante.

► Intră pe canalul nostru oficial:

⇒ Încearcă 3 zile. Dacă nu-ți place, poți ieși oricând.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale autoritatii contractante: Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. 2. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se poate solicita documentatia de atribuire. Daca este cazul, costul si conditiile de plata in vederea obtinerii documentatiei de atribuire: Biroul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Roma, cu sediul in comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. Documentatia de atribuire in format electronic este pusa de catre Autoritatea Contractanta cu titlu gratuit la dispozitia ofertantilor care au inaintat o solicitare in acest sens. 3. a) Locul prestarii serviciilor: Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani. b) Obiectul concesionarii; natura si dimensiunea prestarilor: Serviciul de utilitate publica de distributie a gazelor naturale in Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani, conform art. 8 H.G.209/2019. c) Termenul de finalizare sau durata contractului: 49 de ani. 4. a) Termenul de depunere a ofertelor: 20.06.2025, ora 10.00. b) Adresa la care trebuie transmise ofertele: Comuna Roma, Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma @yahoo.ro. c) Limba sau limbile in care trebuie redactate ofertele: romana. d) Data, ora si locul deschiderii ofertelor: 20.06.2025, ora 11.00, Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani. 5. Conditiile personale, tehnice si financiare pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii: conform documentatiei de atribuire. 6. Criterii utilizate la atribuirea contractului: conform documentatiei de atribuire. 7. Dupa caz, procentajul minim din lucrari care trebuie acordat partilor terte: conform documentatiei de atribuire. 8. Data trimiterii spre publicare a anuntului de participare: 30.04.2025. 9. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor si, dupa caz, de mediere. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se pot obtine aceste informatii: Tribunalul Botosani, Sectia de Contencios -Administrativ, cu sediul in orasul Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, email: tr-botosani@just.ro.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Flamanzi, cu sediul in oras Flamanzi, Str.Dumitru Iov nr.284, judetul Botosani, telefon 0231/552.351, fax 0231/552.626, e-mail: orasflamanzi@yahoo.com, cod fiscal 3372173. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general; Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 36/17.03.2025 privind aprobarea bugetului local pentru anul 2025, a bugetului activitatilor finantate integral din venituri proprii. Suma totala alocata de la bugetul local este de 40.000 Lei si se aloca in intregime pentru activitati cultural sportive. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul privind acordarea de finantare nerambursabila de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local aprobat prin Hotararea Consiliului Local Flamanzi nr. 10/31.01.2014, modificata prin Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 48/28.03.2025. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Orasului Flamanzi: https://orasul- flamanzi.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabila se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: https://orasul- flamanzi.ro si se poate procura de la sediul Orasului Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 12.06.2025, ora 16.00, la adresa: Orasul Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este 16.06.2025 -17.06.2025.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
Cum să găsești un serviciu de escortă discret în Lucerna: Sfaturi pentru începători
13/05/2025 10:27

 Lucerna, orasul pitoresc de pe malul lacului Vierwaldstättersee, nu este cunoscută doar pentru peisajele sale uimitoare si obiectivele turistice istorice, ci si pentru scena discretă si de inaltă ...

Despăgubiri rapide și fără bătăi de cap cu Trouble Flight
12/05/2025 10:21

 Cand vine vorba de zboruri anulate sau intarziate, cele mai multe persoane aleg să accepte situatia fără să se gandească la drepturile lor. De cele mai multe ori, procesul de solicitare a unei despă ...

Aerul curat și somnul liniștit al bebelușului: ce trebuie să știi
11/05/2025 12:36

  Aerul curat si somnul linistit al bebelusului: ce trebuie să stii    Sursa foto: pexels.com  Aerul curat joacă un rol important in viata oricărui bebelus, avand un impact ...

E oficial! Cel mai mare oraș din România e ascuns în munți, iar puțini români au auzit de el: Suprafața lui e de două ori mai mare decât Capitala
10/05/2025 22:25

 Brosteni a fost declarat oras in anul 2004, prin Legea nr. 83. Are doar 6.795 de locuitori, conform ultimului recensămant, dar se intinde pe nu mai putin de 594,66 kilometri pătrati. Prin comparatie, Ca ...

Care sunt cele mai bune destinații din Europa pentru mâncare delicioasă:
10/05/2025 21:39

 Europa nu este doar o destinatie turistică fascinantă, ci si un adevărat paradis pentru iubitorii de gastronomie. Fiecare oras are propriile sale traditii culinare care spun o poveste despre cultură, ...

Un supercomputer prezice sfârșitul vieții pe Pământ. Când va avea loc Apocalipsa
10/05/2025 12:47

  Desi pare un scenariu de film SF, cercetătorii NASA si ai Universitătii Toho din Japonia au folosit un supercomputer pentru a anticipa cand va deveni imposibilă viata pe Terra. R� ...

Care este echipa favorită a lui Papa Leon? „Este cu această echipă până la capăt”
09/05/2025 22:21

 Papa Leon al XIV-lea, primul lider american al Bisericii Catolice, este un pasionat de tenis şi un fan al clubului de fotbal AS Roma, potrivit unui membru de rang inalt al ordinului său religios, care i ...

Copilul care învață că e greșit să fie el însuși
09/05/2025 09:24

Există forme de abuz care nu lasă urme pe piele, dar se intipăresc in vocea interioară a copilului ca o cenzură permanentă. Se intamplă in familii „bune”, cu părinti educati, responsabili, p ...

Legătura dintre Nicușor Dan și noul Papă: Robert Francis Prevost, Papa Leon al XIV-lea
08/05/2025 21:24

Care este legătura lui Nicusor Dan cu noul Papă? Amandoi sunt matematicieni. În varstă de 69 de ani, noul Papă s-a născut la Chicago dintr-un tată francez şi o mamă italiană. Matematician de form ...

Cerneala melancoliei. De ce scriem mai bine când suntem triști?
08/05/2025 12:37

Într-o zi in care lumea pare prea zgomotoasă, iar inima nu găseste in ce să-si aseze ritmul, mana se indreaptă spre stilou. Nu ca să noteze ceva urgent, ci ca să incerce să se inteleagă. Pentru ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei