Ponturi despre sex din 1861: lucrurile greşite pe care femeile şi bărbaţii le învăţau despre amor

Dimensiune font:

| 21-05-2023 14:10

„Cartea Naturii“, un ghid sexual care datează din 1861 şi care a fost redactat de un anume James Ashton, le vorbea femeilor şi bărbaţilor despre concepţie, mijloace de contracepţie, dar oferea şi sfaturi referitoare la momentele propice pentru iniţierea actului sexual, de exemplu. Cele mai multe dintre sfaturi sunt considerate astăzi profund greşite.

In secolul XIX, sexul era comparat de bărbaţi cu o criză de epilepsie ori cu un şoc electric. Mai mult, femeile care practicau prostituţia erau văzute ca simple instrumente ale plăcerii pentru bărbaţi şi se considera că ele nu ar simţi nicio satisfacţie din actul sexual propriu-zis.

Sfaturile regăsite într-un astfel de ghid îi îndemnau pe oameni să aleagă cu grijă momentul în care se refugiază în dormitor şi să acorde o atenţie sporită problemelor digestive. Nu erau excluse nici alimentele afrodisiace de pe lista recomandărilor, iar meniul ideal includea bere, vin, cafea, fructe de mare, ceapă, roşii, trufe sau ciuperci, şi în special condimente precum nucşoara sau piperul.

„Cartea Naturii – informaţii pentru tineri care se gândesc să se căsătorească despre filosofia concepţiei şi a actului sexual“, titlul cărţii publicate de Ahston, care se recomanda drept „conferenţiar pe probleme de fiziologie sexuală“, a apărut în 1861 la New York.

Volumul conţine explicaţii referitoare la anatomia organelor genitale, vorbeşte despre sarcină, dar şi despre comportamentul sexual care ar putea determina, de pildă, sexul unui copil.

ată ce scrie Ashton, de exemplu, despre opiniile înaintaşilor săi referitoare la acest ultim aspect:„Fiziologii au venit cu multe idei absurde asupra subiectului (n.r.:cauzele care determină sexul unui copil) şi aproape toate teoriile lor au fost demolate. În timpurile vechi se credea că un prunc de sex masculin provine din ovarul drept al mamei, în timp ce fetele proveneau din ovarul stâng“, relatează el, în dezacord cu ideea. Teoria sa personală este că acel partener care este mai „viguros“ dintre cei doi va da sexul copilului.

„Femeile cu un apetit sexual mai ridicat vor naşte fete, iar cele cu un temperament mai rece, băieţi. Când cei doi parteneri au o dorinţă sexuală moderată, vor naşte copii de ambele sexe. Când femeii îi lipseşte apetitul sexual, rareori rămâne însărcinată“, spune Ashton.

„Femeile nu au totdeauna orgasm“

Ashton arată că cei mai mulţi bărbaţi, odată trecuţi de vârsta pubertăţii, se confruntă frecvent dorinţă sexuală.

„În uniunea sexuală, punctul extatic al plăcerii se numeşte, în termeni medicali, orgasm, iar la unii bărbaţi este atât de intens încât pe moment devin perfect insensibili la orice se petrece în jurul lor. Orgasmul este urmat de o stare de epuizare care induce somn. La femei, orgasmul nu este întotdeauna experimentat, iar unele femei cu un temperament mai rece nu ştiu ce este, deşi sunt adesea excitate şi simt o oarecare plăcere“, explică Ashton, care avertizează că, tot la femei, orgasmul poate afecta sistemul nervos.

În ce priveşte femeile care practică prostituţia, Ashton subliniază că ele sunt private de plăcerea sexuală.

„Prostituatele nu se bucură niciodată de legăturile sexuale cu străinii – sunt simple instrumente pasive. Sexul frecvent este nenatural, iar cei care îl practică se privează de mai bine de jumătate din plăcerea pe care o caută. Un bărbat sănătos care s-a abţinut de la sex s-ar putea bucura de acest act o dată la 24 de ore, câteva zile la rând, dar nu ar putea să obţină plăcerea supremă de la o singură femeie“, se arată în ghid.

„Masturbarea, o practică distrugătoare“

Această practică „nenaturală“, după cum numeşte Ashton masturbarea, afectează organele sexuale, dar şi vederea, capacităţile intelectuale, iar ulterior, întregul sistem nervos. El îi avertizează pe bărbaţi că, odată ce se dedau exceselor sexuale, riscă să rămână invalizi.

„Ca să concluzionăm:dacă vrei să menţii intacte facultăţile intelectuale, să te bucuri de o sănătate bună, să fii voios la sfârşitul vieţii, să îţi păstrezi puterea, imaginaţia, memoria şi vederea neafectate, abţine-te de la prea mult sex cu femei. O dată pe săptămână este destul, iar mai des de două ori pe săptămână dăunează“, arată Ashton.

Evenimentul pe WhatsApp – cele mai tari știri, direct pe telefon!

Ești mereu pe fugă? Noi îți trimitem zilnic cele mai importante 3 știri din Iași, Moldova și țară – scurt, clar, fără spam.

Plus: alerte locale de urgență, noutăți exclusive și acces rapid la anunțuri importante.

► Intră pe canalul nostru oficial:

⇒ Încearcă 3 zile. Dacă nu-ți place, poți ieși oricând.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale autoritatii contractante: Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. 2. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se poate solicita documentatia de atribuire. Daca este cazul, costul si conditiile de plata in vederea obtinerii documentatiei de atribuire: Biroul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Roma, cu sediul in comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. Documentatia de atribuire in format electronic este pusa de catre Autoritatea Contractanta cu titlu gratuit la dispozitia ofertantilor care au inaintat o solicitare in acest sens. 3. a) Locul prestarii serviciilor: Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani. b) Obiectul concesionarii; natura si dimensiunea prestarilor: Serviciul de utilitate publica de distributie a gazelor naturale in Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani, conform art. 8 H.G.209/2019. c) Termenul de finalizare sau durata contractului: 49 de ani. 4. a) Termenul de depunere a ofertelor: 20.06.2025, ora 10.00. b) Adresa la care trebuie transmise ofertele: Comuna Roma, Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma @yahoo.ro. c) Limba sau limbile in care trebuie redactate ofertele: romana. d) Data, ora si locul deschiderii ofertelor: 20.06.2025, ora 11.00, Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani. 5. Conditiile personale, tehnice si financiare pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii: conform documentatiei de atribuire. 6. Criterii utilizate la atribuirea contractului: conform documentatiei de atribuire. 7. Dupa caz, procentajul minim din lucrari care trebuie acordat partilor terte: conform documentatiei de atribuire. 8. Data trimiterii spre publicare a anuntului de participare: 30.04.2025. 9. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor si, dupa caz, de mediere. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se pot obtine aceste informatii: Tribunalul Botosani, Sectia de Contencios -Administrativ, cu sediul in orasul Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, email: tr-botosani@just.ro.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Flamanzi, cu sediul in oras Flamanzi, Str.Dumitru Iov nr.284, judetul Botosani, telefon 0231/552.351, fax 0231/552.626, e-mail: orasflamanzi@yahoo.com, cod fiscal 3372173. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general; Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 36/17.03.2025 privind aprobarea bugetului local pentru anul 2025, a bugetului activitatilor finantate integral din venituri proprii. Suma totala alocata de la bugetul local este de 40.000 Lei si se aloca in intregime pentru activitati cultural sportive. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul privind acordarea de finantare nerambursabila de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local aprobat prin Hotararea Consiliului Local Flamanzi nr. 10/31.01.2014, modificata prin Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 48/28.03.2025. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Orasului Flamanzi: https://orasul- flamanzi.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabila se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: https://orasul- flamanzi.ro si se poate procura de la sediul Orasului Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 12.06.2025, ora 16.00, la adresa: Orasul Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este 16.06.2025 -17.06.2025.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
Despăgubiri rapide și fără bătăi de cap cu Trouble Flight
12/05/2025 10:21

 Cand vine vorba de zboruri anulate sau intarziate, cele mai multe persoane aleg să accepte situatia fără să se gandească la drepturile lor. De cele mai multe ori, procesul de solicitare a unei despă ...

Aerul curat și somnul liniștit al bebelușului: ce trebuie să știi
11/05/2025 12:36

  Aerul curat si somnul linistit al bebelusului: ce trebuie să stii    Sursa foto: pexels.com  Aerul curat joacă un rol important in viata oricărui bebelus, avand un impact ...

E oficial! Cel mai mare oraș din România e ascuns în munți, iar puțini români au auzit de el: Suprafața lui e de două ori mai mare decât Capitala
10/05/2025 22:25

 Brosteni a fost declarat oras in anul 2004, prin Legea nr. 83. Are doar 6.795 de locuitori, conform ultimului recensămant, dar se intinde pe nu mai putin de 594,66 kilometri pătrati. Prin comparatie, Ca ...

Care sunt cele mai bune destinații din Europa pentru mâncare delicioasă:
10/05/2025 21:39

 Europa nu este doar o destinatie turistică fascinantă, ci si un adevărat paradis pentru iubitorii de gastronomie. Fiecare oras are propriile sale traditii culinare care spun o poveste despre cultură, ...

Un supercomputer prezice sfârșitul vieții pe Pământ. Când va avea loc Apocalipsa
10/05/2025 12:47

  Desi pare un scenariu de film SF, cercetătorii NASA si ai Universitătii Toho din Japonia au folosit un supercomputer pentru a anticipa cand va deveni imposibilă viata pe Terra. R� ...

Care este echipa favorită a lui Papa Leon? „Este cu această echipă până la capăt”
09/05/2025 22:21

 Papa Leon al XIV-lea, primul lider american al Bisericii Catolice, este un pasionat de tenis şi un fan al clubului de fotbal AS Roma, potrivit unui membru de rang inalt al ordinului său religios, care i ...

Copilul care învață că e greșit să fie el însuși
09/05/2025 09:24

Există forme de abuz care nu lasă urme pe piele, dar se intipăresc in vocea interioară a copilului ca o cenzură permanentă. Se intamplă in familii „bune”, cu părinti educati, responsabili, p ...

Legătura dintre Nicușor Dan și noul Papă: Robert Francis Prevost, Papa Leon al XIV-lea
08/05/2025 21:24

Care este legătura lui Nicusor Dan cu noul Papă? Amandoi sunt matematicieni. În varstă de 69 de ani, noul Papă s-a născut la Chicago dintr-un tată francez şi o mamă italiană. Matematician de form ...

Cerneala melancoliei. De ce scriem mai bine când suntem triști?
08/05/2025 12:37

Într-o zi in care lumea pare prea zgomotoasă, iar inima nu găseste in ce să-si aseze ritmul, mana se indreaptă spre stilou. Nu ca să noteze ceva urgent, ci ca să incerce să se inteleagă. Pentru ...

  Cerneala melancoliei. De ce scriem mai bine când suntem triști?
07/05/2025 14:45

Într-o zi in care lumea pare prea zgomotoasă, iar inima nu găseste in ce să-si aseze ritmul, mana se indreaptă spre stilou. Nu ca să noteze ceva urgent, ci ca să incerce să se inteleagă. Pentru un ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei