Care este floarea paștelui? Aceasta este considerată foarte specială
Dimensiune font:
Floarea paștelui, cunoscută și sub numele de anemonă, este o plantă care înflorește primăvara, în preajma sărbătorilor pascale. Este considerată un simbol al Învierii lui Hristos, fiind prezentă în diverse culori, roșu, alb, mov sau roz, fiecare dintre acestea având o semnificație aparte.
Aceasta nu este apreciată doar pentru frumusețea sa specială, ci și pentru ceea ce reprezintă, și anume un simbol al sacrificiului și, în același timp, al speranței. Pe lângă legăturile cu lumea religioasă, are importante funcții și în ecosistem.
Cod portocaliu şi galben de vreme rea până sâmbătă. Sunt aşteptate ploi abundente şi vânt în toată ţara
Care este povestea florii paștelui?
Floarea paștelui este puternic conectată de sărbătoarea Învierii. Datorită perioadei în care înflorește, anemona a fost denumită așa, pentru prima dată, în anul 1597, de către botanistul John Gerade. De altfel, anemona a fost supranumită Floarea Paștelui sau „floarea pascala” în Europa, tocmai pentru că perioada ei de înflorire este in jurul datei acestui sărbători. Cu toate acestea, tradiția din alte zone ale lumii o consemnează de mai mult timp drept o floare aducătoare de noroc, sau o floare a purificării prin suferință.
În creștinism, această plantă este considerată un simbol al suferințelor lui Isus, alături de floarea patimilor. Se spune că primele anemone roșii au apărut pe pământ în locurile unde au căzut picăturile de sânge ale Mântuitorului în urma crucificării. De aceea, este mereu asociată cu speranța și sacrificiul în viața de dincolo. În picturile religioase, anemonele apar mereu lângă crini și alte flori primăvăratice ca simbol al iertării și începuturilor noi.
Altă legendă consemnează că anemonele au apărut din lacrimile Maicii Domnului, când aceasta plângea la crucea lui Isus, în momentul răstignirii. Când văzut florile, Iisus a rugat-o pe mama Sa să le culeagă și să le arunce în toate cele patru zări. Ea i-a îndeplinit dorința, astfel că vântul le-a împrăștiat pe tot pământul. Din acest motiv, legenda mai spune că anemonele apar primăvara, iar, în Săptămâna Mare, credincioșii le culeg și le duc la biserică în Vinerea Paștelui.
Cum se îngrijește?
Anemonele sunt un gen de plante care cuprinde aproximativ 120 de specii de flori, din familia Ranunculaceae. Acestea sunt perene și cresc spontan în păduri, pe câmpuri și în grădini, dar pot fi cultivate și ca flori decorative. Florile lor delicate au între 5 și 8 petale și variază între nuanțe de alb, roz până la roșu intens. Aceasta preferă solurile bine drenate și un climat moderat. De obicei, anemonele se plantează toamna pentru a pute înflori primăvara. Pentru ca florile paștelui să fie abundente, este recomandat să fie puse în locuri în care lumina ajunge indirect, deoarece expunerea directă la soarele puternic poate duce la ofilirea rapidă a florilor.
Îngrijirea anemonelor implică menținerea unui nivel moderat de umiditate în sol. În cazul în care apa stagnează, acest lucru va duce la putrezirea rădăcinilor. De asemenea, se recomanda ca solul să fie îmbogățit cu îngrășăminte naturale. Dacă se cultivă în grădină, contează să fie protejate de vânt, pentru că au o tulpină foarte sensibilă și subțire, care se poate rupe foarte ușor. Anemonele pot fi sensibile la dăunători precum afide si melci. Pentru a preveni infestările florilor paștelui, trebuie menținută o spațiere adecvată a plantelor și îndepărtați orice material vegetal mort sau în descompunere.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau