„Viitorul Iașului nu este o glumă, așa că vă încurajez să nu alegeți o glumă de primar!”

1balaniscu2
1balaniscu1

Dimensiune font:

| 06-06-2024 23:59

* de vorbă cu Bogdan Balanișcu, președintele Organizației municipale Iași a PSD, candidatul acestei formațiuni politice la funcția de primar al municipiului Iași

- Domnule Balanișcu, Iașul crește, a ajuns la aproape 400.000 de locuitori, e un oraș care se extinde, care se dezvoltă... Credeți că ar trebui modificată actuala formă de organizare a municipalității?

- Aceasta este una dintre primele chestiuni care trebuie făcute în Primăria Municipiului Iași după ziua alegerilor de pe 9 iunie. Trebuie reorganizată Primăria Iași, trebuie eficientizare. Din punctul acesta de vedere, nu spun că trebuie oameni dați afară. Asta rezultă în funcție de ceea ce se va face, ca și analiză, dar trebuie reorganizare, pentru că este clar că în acest moment Mihai Chirica, în calitate de primar, are o organigramă care nu produce rezultate. Nu funcționează pentru ieșeni, pentru că, dacă n-ar fi așa, am vedea astăzi proiecte, am vedea investiții, am vedea că nevoile ieșenilor sunt cu totul altele decât cele despre care discutăm.

 „Chiar dacă am fost partid de opoziție, am fost și suntem acolo unde este vorba de proiecte pentru ieșeni, le-am votat și le-am susținut pentru că așa este normal”

 - Credeți că veți colabora eficient cu oamenii din actuala administrație locală?

- Aici este vorba despre responsabilitate. Dacă îți dorești să faci parte din echipa din Primăria Municipiului Iași, din echipa condusă de primarul Bogdan Balnișcu, atunci trebuie să faci treabă în primărie cu corectitudine, cu onestitate. Cine nu face aceste chestiuni nu are ce căuta în această echipă, iar eu mă bazez pe faptul că sunt și oameni de bună credință și profesioniști în Primărie. Pe cel puțin o parte dintre ei îi știu, pentru că am interacționat în diferite lucruri, dar în egală măsură trebuie să avem în grijă și o altă componentă, a oamenilor care nu își găsesc locul acolo.

- Actuala conducere a Primăriei și-a propus să ridice un stadion nou, pe șes Bahlui, a făcut chiar un împrumut pentru asta și spune că lucrările pot începe în orice moment. Cum vedeți tema aceasta a unui nou stadion?

- Dumneavoastră aveți impresia că Mihai Chirica o să facă în patru luni, cât o să mai stea în fotoliu de primar, ce n-a făcut în 9 ani? Nu se termină mandatul și va fi trimis de ieșeni acasă. Nu o să se întâmple mai mult decât atât! Gândiți-vă doar că, din această perspectivă, au existat multe comunicări, în ultimii 9 ani, că facem, că am aprobat... Nu e decât o minciună electorală, o nouă gogoașă electorală. Gândiți-vă că au schimbat propunerea locației pentru stadionul orașului nostru în vreo două-trei locații, până la momentul acesta. Și apropo de hotărârea din Consiliu Local, consilierii social-democrați tot timpul au votat proiectele care sunt benefice pentru Iași. Aceste lucruri se văd în înregistrările din Consiliul Local, înregistrări care sunt disponibile pe rețelele sociale, pe canalul Primăriei. Deci, chiar dacă am fost partid de opoziție, am fost și suntem acolo unde este vorba de proiecte pentru ieșeni, le-am votat și le-am susținut pentru că așa este normal. În schimb, uitați-vă cu atenție la ce prevede acel proiect de hotărâre de Consiliu Local.

- La ce anume vă referiți?

- Acel proiect nu prevede fonduri pentru realizarea stadionului. Banii respectivi nu sunt suficienți să realizezi un stadion și discutăm de o sumă de bani iarăși venită prin împrumut. De ce îndatorăm din nou comunitatea ieșeană ca să mai facem un set de hârtii? Dacă o să vă uitați în programul de guvernare local propus de Partidul Social Democrat, în anul 2020, o să vedeți că pe zona respectivă de șes Bahlui era prevăzut stadion nou. Am spus de la bun început că acolo trebuie construit stadionul, am și argumentat de ce este cea mai potrivită zonă pentru un stadion. Primarul și peneliștii de la momentul respectiv s-au certat cu noi, că-l vor în Moara de Vânt, iar acum, după 4 ani de zile în care n-au făcut nimic, au ajuns la vorba noastră. Cel mai bine ar fi să fie făcut pe șes Bahlui, o zonă în care noi am propus, de câțiva ani, mai multe proiecte de anvergură. Acolo am prevăzut partea de stadion, acolo am prevăzut partea de bazin olimpic, partea de campus școlar în care să avem servicii de educație, acolo am prevăzut partea de parcuri, prelungirea liniilor de tramvai din capăt Dacia și a străzii care să asigure accesibilitate de acolo mai departe, să se facă o conexiune cu ceea ce înseamnă bucățica mică de șosea de centură pe care o avem și o șosea de centură pe care ne propunem să o realizăm împreună, în următorii ani. Deci, sunt 4 ani de zile pierduți pentru Iași, din păcate.

 „Am propus reabilitarea Pieței Dacia, care este părăsită, piață pe care s-o punem la dispoziție gratuit pentru adevărații producători din jurul Iașului, să aibă la dispoziție o piață gratuită în care să vândă produsele din gospodăria lor, iar ieșenii să beneficieze de produse locale sănătoase, să ne ajutăm, practice, în felul acesta, unii pe alți… Toate partidele politice, PNL, PMP și USR au votat împotriva acestui proiect!”

 - Una dintre cele mai interesante și așteptate situații va fi cea a structurii viitorului Consiliu Local Municipal. Aveți preferințe, au existat apropieri cu rivalii pe această temă?

- Ce pot să vă spun este că pentru proiectele ieșenilor voi avea discuții cu toate partidele politice, pentru că este nevoie de dialog. Unele dintre dintre soluții sunt comune, adică am regăsit și în programele unor contracandidați proiecte care sunt comune, soluții care sunt bune și e normal să colaboră, pentru că, în definitive, discutăm de nevoile ieșenilor și fiecare partid politic reprezintă o bucățică din acele nevoi ale ieșenilor, mai mică sau mai mare. Și atunci, obiectivul meu în calitate de primar al municipiului Iași va fi acela de a pune la aceeași masă toate partidele politice, de a avea un program de guvernare locală. Vedem care sunt punctele de intersecție și punctele comune și vom lucra împreună pentru Iași. Dacă ne dorim ca, în 2028 Iașul să-și fructifice cu adevărat potențialul, avem nevoie de ceea ce fac unele orașe din vestul țării: dincolo de culoarea politică și de discuțiile politice, sunt prezenți la aceeași masă și votează pentru proiectele orașului. Consilierii social-democrați au votat pentru proiectele Iașului în perioada 2022-2024, indiferent cine a propus acel proiect, indiferent din partea cărui partid politic a venit, fie că discutăm de sport, educație sau de oricare alt segment. PSD a votat pentru proiectele Iașului și n-a avut o problemă că propunerea respectivă a venit la un alt partid politic.

- Lucru care s-a întâmplat și… invers?

- Invers nu s-a întâmplat! Și vă dau exemple de situații, cum ar fi cele în care am propus proiecte, amendamente la buget, iar PNL, PMP și USR au votat împotriva acelor proiecte. Un alt exemplu care-mi vine acum la îndemână este cel al Pieței Dacia. Am propus reabilitarea Pieței Dacia, care este părăsită, piață pe care s-o punem la dispoziție gratuit pentru adevărații producători din jurul Iașului, să aibă la dispoziție o piață gratuită în care să vândă produsele din gospodăria lor, iar ieșenii să beneficieze de produse locale sănătoase, să ne ajutăm, practice, în felul acesta, unii pe alți. Împreună cu colegii mei de partid am propus un amendament, în valoare de 400.000 lei, deci o sumă mică, practice, pentru ceea ce înseamnă bugetul Iașului. Toate partidele politice, PNL, PMP și USR au votat împotriva acestui proiect. Să înțeleg că reprezentanții acestor partide politice din Consiliul Local, în frunte cu primarul Mihai Chirica, nu-și doresc ca producătorii locali să aibă o piață gratuită și ieșenii să aibă acces la produse sănătoase și ieftine. De ce au votat împotrivă?

- Excludeți, din start, vreo posibilă alianță în viitorul Consiliu Local?

- Ce înseamnă pentru dumneavoastră alianța?

 „Votul de duminică este semnul prin care spunem nu corupției, violenței, incompetenței, indiferenței față de oameni! Este și semnul că nu vă dați votul acelor candidați care au dus administrația în derizoriu, care au bagatelizat campania electorală, care au devenit clovnii scenei politice!

 - De exemplu, o apropiere de AUR, de PNL, de alte formațiuni care vor accede în Consiliul Local…

- Vreau să am dialog cu toate partidele politice care vor să susțină cu adevărat proiectele Iașului. Avem nevoie în Primăria Municipiului Iași de un primar care să reușească să adune la aceeași masă toate forțele politice din oraș, astfel încât, într-adevăr, să realizăm aceste proiecte foarte importante pentru ieșeni. Apoi, îmi propun același lucru să-l fac și după alegerile parlamentare, cu parlamentarii ieșeni, în calitate de primar al Iașului. Îmi propun să fac aceste chestiuni, să adun toți parlamentarii ieșeni și să stabilim împreună care sunt direcțiile prioritare, iar parlamentarii din Iași să fie reprezentanții ieșenilor la nivel național și nu invers. În Iași avem nevoie inclusiv de parlamentari care să pun osul la treabă, iar aceeași chestiune trebuie aplicată și în ceea ce privește viitorii europarlamentari.

- Campania electorală a ajuns la final. Duminică, cu toții la vot! Aveți ceva de transmis, acum, înaintea deschiderii secțiilor de vot?

- Duminică, 9 iunie, singura bătălie reală se duce între mine, Bogdan Balanișcu, și Mihai Chirica! Sondajele arată că sunt singurul om care îl poate învinge pe actualul edil penal al Iașului – Mihai Chirica! Din Iașul celor nevăzuți și neauziți vine dorința de schimbare și o susținere masivă a oamenilor, pentru care le mulțumesc! Ieșenii vor astăzi o Primărie care să muncească real pentru toți, nu care să-i discrimineze și să-i izoleze în sărăcia și problemele lor! Iașul are nevoie de un lider, de un primar care să-l reprezinte la nivel central, de un om vertical! Astăzi, Mihai Chirica este primarul cu cele mai multe dosare penale, este omul pe care procurorii îl acuză de organizarea unui grup infracțional în Primărie, iar în dimineața aceasta am aflat cu toții că este bruta capabilă de o  violență fără margini! Votul de duminică este semnul prin care spunem nu corupției, violenței, incompetenței, indiferenței față de oameni! Este și semnul că nu vă dați votul acelor candidați care au dus administrația în derizoriu, care au bagatelizat campania electorală, care au devenit clovnii scenei politice! Viitorul Iașului nu este o glumă, așa că vă încurajez să nu alegeți o glumă de primar! Am venit cu soluții clare pentru problemele Iașului profund, cu linii de finanțare și perioade de implementare, pentru că mi-am asumat public să transforme Iașul machetelor în Iașul proiectelor.

 (Comandat de Partidul Social Democrat - PSD Organizația Județeană Iași, Executat de ZIARUL EVENIMENTUL SRL - portal: www.ziarulevenimentul.ro, CUI mandatar financiar judeţean: 21240002)

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235/457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: Teren intravilan in suprafata de 35 mp, situat in orasul Negresti, Str. Decebal nr. 5, ce apartine domeniului public al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Cartea Funciara Nr. 73695 Negresti, Nr. Cadastral 73695, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 49/28.05.2024 si temeiul legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru realizarea unei constructii provizorii in vederea desfasurarii de activitati conexe serviciilor medicale referitoare la sanatatea umana. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic, din cadrul Orasului Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Casieria Serviciului Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 12.06.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 20.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Registratura, Orasul Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.06.2024, ora 11.00, Orasul Negresti, Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235/311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 29.05.2024.
Iașul, gazda celui mai important eveniment de resale din Moldova
20/06/2024 16:19

* „Cele 5 R-uri ale modei ieri, azi si maine sunt: reduceti, repurtati, reciclati, reparati, revindeti. Motto-ul nostru este Ce tie nu-ti place, poate deveni comoara altcuiva. Mai nou, la evenimentele noa ...

Ieșenii, invitați în week-end la Festivalul Iei – RomânIA Autentică
20/06/2024 16:15

În ajun de Sărbătoarea Sanzienelor, iesenii, dar si turistii aflati in week-end in capitala Moldovei sunt invitati la cea de-a VIII-a editie a Festivalului Iei – RomanIA Autentică. Printre activ ...

Spectacol caritabil pentru cumpărarea unui defibrilator
20/06/2024 15:06

Un spectacol caritabil pus in scenă de elevi de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Barlad, va avea loc pe 24 iunie, pe scena Teatrului „V. I. Popa”, fondurile stranse in urma eveniment ...

Concerte la Palatul Culturii
20/06/2024 14:30

  Ateneul National din Iasi, alături de Palatul Culturii, invită publicul la o nouă serie de experiente unice dedicate iubitorilor de muzică de calitate, intr-un cadru elegant si in compania extraordi ...

  Băcăuanii, primii dintre moldoveni care consumă alcool și droguri
20/06/2024 14:25

  În perioada 2020 - 2023, instantele de judecată din Romania au inregistrat 2.151 de dosare privind consumul de substante interzise la volan (alcool, droguri, substante psihoactive). Conform unui ...

Violonistul Alexandru Tomescu, în turneu cu vioara Stradivarius în Moldova
20/06/2024 12:57

Turneul Stradivarius, care include 18 concerte in care violonistul Alexandru Tomescu va interpreta lucrări de J. S. Bach, care iniţial au fost compuse pentru violoncel, va avea loc in perioada 25 iunie - 16 i ...

Piaţa ieşeană a muncii solicită tot mai mulţi intelectuali
20/06/2024 08:21

* e mare nevoie de arhitecti, economisti, experti in achizitii publice, chimisti, horticultori, programatori de sisteme informatice, veterinari... * şi necalificaţii au destule oferte * scade necesarul de per ...

Iașul, sufocat din cauza traficului. Soluția municipalității: transportul în comun
20/06/2024 08:18

  * „Transportul public rămane cea mai importantă alternativă de mobilitate in orasele mari, atat transportul intern cat si transportul metropolitan. Parcul auto al Romaniei este unul total inade ...

Căminele de pensionari, dotate cu panouri fotovoltaice!
20/06/2024 08:00

Întruniti in sedintă extraordinară de indată, consilierii locali au aprobat, miercuri, in unanimitate, depunerea spre finantare prin programul privind instalarea de panouri fotovoltaice pentru producer ...

Cursul euro a atins 4,976 lei, a doua dată în această lună
20/06/2024 07:22

Presiunea pe leu s-a temperat la jumătatea săptămanii, evolutie asemănătoare cu cea a altor monede din regiune. Cursul euro a scăzut marginal de la 4,9766 la 4,9763 lei, valoare identică cu cea din 6 iun ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei