Agricultura circulară, o provocare pentru studenţii ieşeni
Dimensiune font:
Studenţii ieşeni, la nivel de licenţă, masterat sau doctorat, din sectorul agroalimentar (şi alte sectoare conexe) se pot înscrie, până pe 28 februarie 2020, la „The Circular Agriculture Challenge”, concurs ce vizează ideile de proiecte din domeniul agriculturii circulare. Competiţia este organizată la nivel european de către Ministerul Agriculturii, Naturii şi Calităţii Alimentelor din Olanda, în parteneriat cu Ambasada Olandei în România.
Proiectele vor fi evaluate în funcţie de gradele de inovaţie şi de durabilitate pe care le vor adăuga sectorului agroalimentar şi a potenţialului de implementare în condiţiile locale reale existente la momentul actual. Replicabilitatea pe pieţele internaţionale reprezintă, de asemenea, un aspect important în notare, iar viabilitatea economică şi valoarea inspiraţională pentru societate, ale temelor alese în proiectele dezvoltate de către studenţi, vor alcătui baremul după care vor fi alese proiectele câştigătoare.
Eligibilitatea va fi confirmată de organizatori în maximum 48 de ore după transmiterea solictării de către participant.Toţi aplicanţii vor transmite propunerile în limba română. Titlul proiectului şi un rezumat de maximum 250 de cuvinte trebuie traduse în limba engleză. Celor 5 finalişti li se va solicita să transmită o traducere completă a propunerii lor în limba engleză.
Pe data de 25 martie vor fi anunţate cele cinci idei de proiect care vor intra în etapa finală, iar finaliştii vor trebui să transmită traducerea propunerii în limba engleză, nu mai târziu de 2 aprilie. Ideea de proiect câştigătoare va fi desemnată de o comisie de selecţie pe baza unor criterii stabilite în regulamentul competiţiei (care se regăseşte pe site-ul proiectului) şi va fi anunţată într-o ceremonie oficială organizată de Ambasada Olandei la Bucureşti în perioada 22-23 aprilie. Câştigătorul sau echipa câştigătoare va primi atât premiul de 20.000 lei, cât şi şansa de a implementa proiectul propus, dacă va dori să investească banii în acest scop.
Ideile de proiecte pot avea în vedere temele identificate de organizatori ca fiind de interes strategic comun pentru România şi Olanda, printre care se numără: închiderea cercului de la deşeuri la resurse (cu accent pe reziduurile provenite din agricultură, reziduurile alimentare, deşeurile provenite din procese şi gunoiul de grajd), adaptarea la schimbările climatice şi conservarea ecosistemelor (calitatea solului, utilizarea apei, calitatea aerului, biodiversitate), sau creşterea atractivităţii şi vitalităţii zonelor rurale şi contribuţia la o economie regională prosperă.
Comisia de selecţie este formată din profesionişti din cadrul unor organizaţii din România şi Olanda, activi în sectorul de agricultură/economie circulară, după cum urmează: Vera Musch (Olanda) - Ministerul Agriculturii, Naturii şi Calităţii Alimentelor, Maura Herinean (România) - Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Hans van Ek (Olanda) - Holland Circular Hotspot, Cornel Bertea Hanganu (România) - Secretariatul General al Guvernului, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Jan Steverink (Olanda) - Zone College, reprezentant Borderless Network, Ioana Marcu (România) – ING Bank şi Raul Pop (România) - Coaliţia pentru Economie Circulară.
Preşedintele Onorific al comisiei de selecţie este Roelof van Ees, Ambasadorul Olandei în România.
Membrii juriului, experţii participanţi la elaborarea temei şi a regulilor de concurs, organizatorii şi sponsorii competiţiei, împreună cu angajaţii sau rudele lor (până la gradul III), nu au dreptul să participe la această competiţie.
Echipele pot include, de asemenea, colegi care studiază subiecte similare sau complementare la universităţi din Olanda. În cazul participării în echipă, condiţia de a fi înscris la o facultate de profil agricol sau conex este aplicabilă numai leaderului desemnat de echipă. Munca în echipă este încurajată, însă numărul membrilor echipei nu reprezintă un criteriu relevant de evaluare.
Participarea la această activitate este în întregime voluntară. Participanţii (membrii echipelor de proiect) pot decide să se retragă din competiţie în orice moment. Daiana SFREDEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau