ApaVital a eliberat 11 permise de vidanjare
Dimensiune font:
ApaVital a eliberat 11 permise de vidanjare
ApaVital Iaşi, în calitate de operator servicii publice de apă, canalizare şi epurare, a încheiat un număr de 11 contracte de furnizare de servicii cu terţii (societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale) ce au ca obiect prestarea de către operator a serviciului de preluare, analizare şi epurare mecano - biologică a apelor uzate - de tip fecaloid – menajer vidanjate. În municipiul Iaşi, deversările se fac în staţia de epurare Dancu, pentru recepţia controlată a deversărilor de apă uzată de la vidanjorii care deţin avize şi au încheiat relaţii contractuale cu ApaVital. În judeţ, aceste deversări se realizează controlat în incinta staţiilor de epurare, aferente localităţilor deservite.
ApaVital recomandă utilizatorilor săi să apeleze doar la firmele care desfăşoară activităţi legale în ceea ce priveşte preluarea şi deversarea apelor uzate, atunci când au nevoie de servicii de vidanjare.
Astfel, apele uzate colectate ajung, cum este şi firesc, în staţiile de epurare, pentru a fi curăţate în mod corespunzător. În acest fel, sunt eliminate situaţiile de poluare determinate de deversarea necontrolată a apelor uzate direct pe sol sau în cursurile de apă.
Autocolante albastre, cu sigla ApaVital
Pentru a arăta legalitatea activităţilor desfăşurate de autovehiculele deţinute de firmele cu care s-au încheiat contracte, pe portierele vidanjelor deţinute de acestea au fost lipite autocolante albastre, de formă rotundă şi de culoare albastră, cu sigla ApaVital, pe care sunt înscrise locaţiile unde vidanjele respective au permisiunea de a descărca ape uzate, numele societăţii, numărul autovehiculului, numărul contractului şi data valabilităţii acestuia Locaţiile unde vidanjele au permisiunea de a deversa apele uzate sunt, după caz, staţiile de epurare a apei din Iaşi, Târgu Frumos, Podu Iloaiei, Vlădeni, Belceşti, Ţibăneşti, Hârlău şi Hălăuceşti, precum şi Colectorul Terminal Paşcani. „Apelând la firmele care oferă legal activităţi de vidanjare, contribuiţi la combaterea evaziunii fiscale, descurajarea pirateriei din acest domeniu şi protejarea mediului înconjurător, vidanjul fiind descărcat în staţiile de epurare. Eventualele cazuri de deversare ilegală a apelor uzate, efectuate de vidanje pirat, care produc pagube grave prin poluarea voluntară a mediului înconjurător, pot fi sesizate Gărzii de Mediu Iaşi, sau ApaVital”, spun reprezenţii societăţii de apă şi canalizare. Tudor DAMASCHIN
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau