CJ Iaşi a recuperat sumele investite în dotarea spitalelor
Dimensiune font:
Consiliul Judeţean Iaşi a recuperat pentru spitalele cu unităţi de primire urgenţe din judeţ sumele investite în echipamente, aparatură medicală, şi în lucrări de reabilitare, extindere şi modernizare în perioada 2014- 2019.
În cadrul proiectului „Îmbunătăţirea accesului populaţiei din judeţul Iaşi la servicii medicale de urgenţă” a cărui valoare totală a fost de 32.812.970,61 lei, Consiliul Judeţean a fost coordonator pentru Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria”, Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, UAT Municipiul Iaşi şi UAT Municipiul Paşcani, aplicantul principal fiind Ministerul Sănătăţii, desemnat eligibil pentru recuperarea fondurilor prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
Realizarea acestui proiect a dus la îmbunătăţirea accesului la serviciile medicale, la creşterea nivelului calitativ al actului medical prin modernizarea şi dotarea Unităţilor de Primiri Urgenţe din cadrul spitalelor din judeţul Iaşi, la scăderea numărului de pacienţi redirecţionaţi, precum şi la scăderea timpului necesar pentru diagnosticare şi tratament. „Aceste sume, investite de unităţile medicale şi recuperate acum, sunt binevenite. Banii se pot îndrepta spre alte cheltuieli căci în spitale, pentru buna desfăşurare a activităţii, aparatura medicală trebuie reînnoită în pas cu normele în vigoare pentru ca, în final, pacientul să beneficieze de servicii la cel mai înalt standard”, a spus Maricel Popa , preşedintele Consiliului Judeţean.
Totodată, prin proiectul „Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim de ambulatoriu pentru populaţia judeţului Iaşi”, coordonat de CJ pentru Institutul Regional de Oncologie Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană, Institutul de Psihiatrie Socola, Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. dr. Nicolae Oblu”, Municipiul Iaşi, Municipiul Paşcani, Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani şi Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”, s-au întors la unităţile medicale 10.735.687,53 de lei.
Ambulatoriile şi laboratoarele din cadrul acestora au fost dotate cu aparatură modernă pentru stabilirea unui diagnostic precis şi rapid, a crescut gradul de adresabilitate în ambulatorii şi a fost redus timpul de aşteptare. Şi în acest program aplicantul principal a fost Ministerul Sănătăţii. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau